جمال رازقی عصر سهشنبه ١١ شهریور در یک کنفرانس خبری، سختگیریهای اعمال شده بر حوزه تجارت خارجه را اقدامی کم سابقه دانست که در تعارض با منافع اقتصادی ایران در شرایط کنونی است و تاکید کرد که به دلیل توقف تمدید کارتهای بازرگانی قدیمی یا صدور کارتهای جدید، مشتریان محصولات صادراتی ایران را از دست خواهیم داد و صادرات غیرنفتی را با کاهش مواجه خواهیم کرد.
او با یادآوری اینکه امروز ایران با تحریمها سخت و ظالمانهای مواجه شده که سختترین تحریمهای تاریخ است، کاهش صادرات نفت به حداقل ممکن را یادآور شد و خاطرنشان کرد که امروز برای جبران کاهش درآمد ناشی از صادرات نفت، نیازمند تقویت صادرات کالاهای غیرنفتی هستیم، اما سیاستهای اعمال شده در حوزه تجارت خارجه، با این نیاز در تضاد و تعارض است.
این فعال حوزه اقتصاد و تولید ادامه داد: از ابتدای امسال بانک مرکزی اعلام کرد که ٢٧ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات ۲ سال گذشته، توسط صادرکنندگان باز نگشته است، حال آنکه استدلالهای منطقی نشان میدهد طرح چنین موضوعی با بخشنامههای صادره، منافات دارد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه اگر ارزی از سوی صادرکنندهای بازگردانده نشده دیگر نباید دنبال آن رفت، چون صادر کننده هم همراه با ارز رفته است، گفت: این موضوع را باید براساس واقعیتهای موجود مطرح و به شکل کارشناسی آن را بررسی کرد.
رازقی در ادامه به مشکل صدور و تمدید کارتهای بازرگانی نیز اشاره و با بیان اینکه شمار زیادی از کارتهای بازرگانی مربوط به تجار و بازرگانان و تولیدکنندگان در استان فارس تعلیق شده است، خاطرنشان کرد: این امر موجب سردرگمی فعالان حوزه تجارت خارجی و تولیدکنندگان شده و فضایی ایجاد کرده است که عدهای دلال مدعی شدهاند بابت دریافت فلان میزان دلار حاضر به تعهد دادن کارت بازرگانی هستند.
او با تصریح اینکه هیچ عقل سلیمی در شرایط تحریم و محدودیتهای ارزی، جلوی صادرات کالاهای غیرنفتی را سد نمیکند، گفت: اول تا ۱۵ مرداد بازه زمانی تعیین شده برای صدور یا تمدید کارت بازرگانی بوده اما حتی یک کارت هم تمدید یا صادر نشده است.
رازقی این موضوع را امری طبیعی ندانست و با بیان اینکه امیدوار است علت بروز این مشکل ناآگاهی باشد، گفت: امروز که اسرائیل تا پشت مرزهای ایران نفوذ پیدا کرده، آقایان درهای صادرات را بسته و کار را بر فعالان این حوزه سخت و عرصه را تنگتر کردهاند.
رئیس اتاق بازرگانی استان فارس با بیان اینکه طی ۴ ماه اول امسال صادرات کالاهای غیرنفتی ۴۰ درصد کاهش داشته است، گفت: این کاهش در حالیست که میتوانستیم از محل درآمدهای صادرات غیرنفتی، اقتصاد کشور را در برابر فشار تحریمها حفظ کنیم.
انتهای پیام
نظرات