مهدی تقوایی امروز در جلسه با حضور فعالان اقتصادی شهرستان کاشمر در فرمانداری این شهرستان، از این کاشمر به عنوان نگین استان خراسان رضوی نام برد و گفت: تنوع خیلی خوبی در بخشهای سرمایهگذاری، صنعت، معدن و کشاورزی در این منطقه مشاهده میشود.
وی با بیان اینکه کاشمر محصولات کشاورزی ارزشمند، معادن غنی، صنایع خوب و افراد مجاهدی دارد که سرلوحه هستند، عنوان کرد: مشکل کشورهای کمتر توسعهیافته این است که در آن منافع فرد را بر منافع جمع اولویت داده میشود و علت بسیاری از هدررفت منابع مختلف نیز همین موضوع است.
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: عمده پولی که در خراسان رضوی جمعآوری میشود، به مرکز منتقل میشود و به تهرانیها پرداخت میگردد. فقط ۵۰ درصد از این درآمد به مردم استان پرداخت میشود. اگر امروز عدهای از روستاها به حاشیه شهرها میآیند، به این دلیل است که انباشت ثروت و منابع در یک منطقه صورت میگیرد.
وی ادامه داد: اگر تلاش بر تشکیل مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی میشود، به دلیل ایجاد همگرایی و نگاه جمعی است که اگر چنین نگاهی پیاده نشود، معضلات بدتر خواهد شد. متاسفانه در کنار تحریمها، کرونا مشکلات بسیار بیشتری برای ما به وجود آورده است.
تقوایی افزود: اگر چه مدام میگوییم اتکا باید به داخل باشد ولی علیرغم اینکه در کمیته تامین مالی چند پرونده مطرح شده اما در کاشمر فقط به یک یا دو مورد پرداخته شده است.
وی در ادامه با انتقاد از اینکه چرا باید ارز ۴۲۰۰ تومانی به افراد برای تامین نهادههای دامی پرداخت شود اما دامدار ما همچنان مجبور باشد همان نهاده مورد نیاز را با قیمت آزاد خریداری کند، تصریح کرد: متاسفانه ارز ۴۲۰۰ تومانی به اسم تامین نهاده دامی پرداخت میشود اما این ارزها در جای دیگر هزینه و توزیع میشود.
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری خراسان رضوی گفت: راه توسعه این است که کمربندها را محکمتر ببندیم و در خدمت به مردم پیشگام باشیم. کاشمر قطب گردشگری است و باید یک بسته پیشنهادی خاص برای شهرستان برنامهریزی شود.
تقوایی با بیان اینکه برای رفع مشکلات به تهرانیها امیدی نداریم و باید مشکل را در همین منطقه رفع کنیم، عنوان کرد: هر تصمیمی که در استان میگیریم، با مشکل مواجه شده است و قوانین اجازه پیشبرد کار را نمیدهد. بانکهای کاشمر باید این هشدار را جدی بگیرند که خروج سرمایه از این شهرستان در حال شکلگیری است و اگر فضا برای سرمایهگذاری مناسب نکنیم، مطمئنا این امر سرعت بیشتری میگیرد.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری خراسان رضوی افزود: بر اساس دستور رئیس قوه قضائیه و مصوبات شورای تامین، چنین حقی وجود ندارد تا واحدی به دلیل مشکلات مالی یا نبود تسهیلات تعطیل شود. اگر یک واحد تولیدی از چرخه تولید خارج شود، مطمئنا فشار مضاعفی بر اقتصاد وارد خواهد شد.
کارشناسان شعب بانکها سلیقهای عمل میکنند
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در این جلسه اظهار کرد: اگر برای درخواست تسهیلات کرونا در سامانه کارا مشکلاتی وجود دارد، این موضوع به دامنه اطلاعاتی بازمیگردد که دستگاههای اجرایی در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دادهاند.
محمدامین بابایی افزود: اگر چه مدیر عامل برخی بنگاهها پنج سال قبل تغییر کرده اما همچنان لیست بیمه به اسم مدیر عامل قبلی ثبت میشود. اگر اطلاعات سازمان تامین اجتماعی با اطلاعات متقاضی که درخواست خود را ثبت میکند و همچنین اطلاعات سازمان ثبت احوال یکی نباشد، فعالان اقتصادی دچار مشکل میشوند.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی بیان کرد: وقتی دم از شفافیت میزنیم، باید اطلاعات به درستی ثبت سامانه شود اما گاه خطوط تلفن همراه هیچکدام از این فعالان به نام خود متقاضی نیست.
وی عنوان کرد: متاسفانه به جز آموزش و پرورش هیچ دستگاه اجرایی از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و حتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت نیروهای بیمه نشده واحدهای صنفی را نپذیرفته و آن را تایید نکردهاند.
بابایی مطرح کرد: علیرغم نگاهی که مدیران استان دارند اما کارشناسان شعب بانکها سلیقهای عمل میکنند که انتظار داریم اقدامات لازم در این خصوص صورت گیرد.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با بیان اینکه تا کنون ۳۰۰ میلیارد تومان در سطح استان پرداختی داشتهایم، گفت: اگر بانکی در پرداخت مشکلاتی دارد، موضوع را به ما اعلام کند تا پیگیریهای لازم صورت گیرد.
انتهای پیام
نظرات