• یکشنبه / ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۴:۲۵
  • دسته‌بندی: علم ورزش
  • کد خبر: 99062216685
  • خبرنگار : 71469

چرا بازار تربیت بدنی در ایران داغ نیست؟

چرا بازار تربیت بدنی در ایران داغ نیست؟

بر اساس یک پژوهش علل نبود بازار کار مناسب برای دانش آموختگان رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی بررسی و بهترین راهکار برای برون رفت از این مسئله ارائه شد.

به گزارش ایسنا، طبق پژوهش صورت گرفته تحت عنوان «نظام اشتغال دانش موختگان تربیت بدنی و علوم ورزشی با رویکرد خصوصی سازی» نبود بازار کار برای فارغ التحصیلان علوم ورزشی در نظام آموزش عالی از یک طرف و ضعف های علمی و تکنولوژیک در صنعت ورزش و سازمان های ورزشی در کشور از سوی دیگر سبب شده است تا توسعه علمی و اقتصادی ورزش به طور عام و اشتغال فارغ التحصیلان در ورزش به صورت خاص، مسئله ای مهم و راهبردی تلقی شود و از این رو بازنگری در سیستم آموزش، هدایت و اشتغال فارغ التحصیلان علوم ورزشی و تحلیل محیط اشتغال در ورزش کشور ضرورت دارد.

محورهای تحلیلی این پژوهش شامل ابعاد تحصیلی شغلی فارغ التحصیلان، ظرفیت های کارآفرینی و اشتغالزایی صنعت ورزش، خصوصی سازی، تحلیل ساختاری راهبردی بوده و ابعاد تحصیلی شغلی فارغ التحصیلان شامل مسیر تحصیلی-شغلی، گروه بندی به لحاظ قابلیت های اشتغال و کارآفرینی، شایستگی های کانونی شغلی، امید به اشتغال، شاخص انتظار اشتغال، شاخص گذار از تحصیل به کار، روش های اشتغال، ادراک دانشجویان از موانع اشتغال و مسیرهای شغلی است.

ظرفیت های کارآفرینی و اشتغالزایی صنعت ورزش

در پژوهش مربوطه، ظرفیت های کارآفرینی و اشتغالزایی صنعت ورزش نیز در محورهای انواع مشاغل ورزشی، ظرفیت های اشتغالزایی در رشته های ورزشی، ظرفیت های اشتغالزایی در رشته های علوم ورزشی، ظرفیت های اشتغالزایی در رشته گرایش های اصلی علوم ورزشی، ظرفیت های موجود در بخش های مختلف بازار و صنعت ورزش، ظرفیت های موجود در سطوح ورزش کشور، ظرفیت های موجود در سطوح ورزش کشور، ظرفیت های موجود در سازمان ها و نهادهای ورزشی، ظرفیت های نهادی برای مجوزهای انواع کسب و کارهای مرتبط با ورزش، ارزیابی شد.

یافته های بخش خصوصی سازی دربرگیرنده وضعیت انواع روش های خصوصی سازی در حوزه ورزش، محورهای واگذاری و خصوصی سازی در بخش های دولتی ورزش و چالش های مراحل خصوصی سازی در ورزش بود. همچنین تحلیل ساختاری راهبردی شامل سه بخش تحلیل ساختاری، تحلیل راهبردی و الگوی تقسیم کار ملی و بین سازمانی و تحلیل راهبردی شامل محورها، قابلیت ها، چالش ها، اهداف و استراتژی های توسعه اشتغال فارغ التحصیلان علوم ورزشی بود.

بهترین راهبرد توسعه اشتغالزایی در حوزه تربیت بدنی و علوم ورزشی

یافته های کلی این پژوهش نشان می دهد که اکوسیستم اشتغال فارغ التحصیلان تربیت بدنی از نظامندی و کارآمدی مناسبی برخوردار نیست و خصوصی سازی علی رغم نداشتن سابقه مناسب در کشور اما به عنوان بهترین راهبرد توسعه اشتغالزایی مورد ارزیابی قرار گرفت.

بر اساس نتایج به دست آمده از پژوهش «نظام اشتغال دانش موختگان تربیت بدنی و علوم ورزشی با رویکرد خصوصی سازی» که از سوی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته است، علاوه بر این به صورت کلی و بر مبانی چارچوب تحلیلی طرح و یافته ها می توان گفت که در توسعه اشتغال فارغ التحصیلان علوم ورزشی ابتدا باید به تغییر نقش ها در یک فرآیند از دانشجویی به فارغ التحصیلی، جویای کار و شاغل به صورت محوری توجه داشت و سپس باید ارتباط ساختاری-کارکردی بین محیط های مربوط به هر یک از این نقش ها (از دانشگاه تا صنعت) تقویت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۶-۲۳ ۰۵:۴۷

درود متاسفانه همانطور که در بالا ذکر شد بازار کار تربیت بدنی با سیاست های اشتباه و بی توجهی افراد راس کار این حوزه را به زنگ تفریحی در دانشگاه و چالش نه چندان سخت برای اخذ مدرک تبدیل کرده که میبایست یکسری اساتید و افراد دلسوز حوزه سلامت و تربیت بدنی با پیگیری و وضع سیاست‌های محکم و مشخص‌تر از نهادهای دولتی و مجلس سر و سامان اساسی برای این حوزه در نظر بگیرند .....انقدر بیکار تحصیلات تکمیلی در این رشته زیاد است که میشد با یکسری تدبیر بهتر و سنجیده‌تر با آموزش های قوی و تربیت افراد مستعد و کاردان هم حال سلامت جامعه و هم حال ورزش کشور را در همه زمینه‌های ورزشی خوب و در آینده نزدیک عالی کرد که باز هم متاسفانه منفعت طلبی و حفظ جایگاه و توجه نکردن زیاد به این مقوله بزرگ این حوزه را در حالت درجا زدن نگه داشته است.... البته در این میان مربی‌هایی که با چند روز کلاس مربیگری و بدون هیچ علم و دانش حوزه تربیت بدنی و ورزش جایگاه به مراتب بهتر از لحاظ کاری و درآمدزایی را دارا هستند و خود را نیز مدعی همه فن حریف می‌دانند. خلاصه کلامم: اولا باید موارد آموزشی و درسی دوره کاردانی و کارشناسی تربیت بدنی با تغییرات اساسی مواجه شود و با ورود علوم کاربردی تری که به سلامت جامعه و حوزه ورزش در ارتباط هست خروجی افراد مستعد و کاربلد رو داشته باشیم ضمنا محدوده افراد مربی بی‌دانش و مدعی پوچ را از دور خارج کرد. که این مستلزم بسته شدن در کمیته آموزش هیات‌ها و فدراسیون‌هایی هست که برای درآمدزایی مثل نقل و نبات مدرک صادر می‌کنند و به هر چه آشفته‌تر شدن این بازار کمک شایانی می‌کنند. سپس وضع سیاستهای درست و بکار گرفتن افراد تحصیلکرده و آموزش دیده این حوزه می‌تواند کمک حالی به بچه‌های تربیت بدنی و علوم ورزشی باشد. یا حق