• سه‌شنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۹:۴۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99062518784
  • خبرنگار : 50180

مدیر حفظ نبابات جهادکشاورزی کرمانشاه:

وقت آن رسیده به سمت مبارزه بیولوژیک با آفات بخش کشاورزی برویم

وقت آن رسیده به سمت مبارزه بیولوژیک با آفات بخش کشاورزی برویم

ایسنا/کرمانشاه مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به حذف ارز دولتی برای تامین نهاده‌های کشاورزی، گفت: وقت آن رسیده کشاورزان به سمت مبارزه بیولوژیک بروند.

فرهاد شریفی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به حذف ارز دولتی جهت نهاده‌های بخش کشاورزی، گفت: با این اوصاف قیمت نهاده‌هایی مثل سم و کود روند افزایشی خواهد داشت، چون تمامی سموم مورد استفاده بخش کشاورزی وارداتی است و اگر هم بخشی از سموم در داخل تولید می‌شود، مواد اولیه آن وارداتی است.

شریفی اضافه کرد: قطعا افزایش قیمت‌های سموم، کشاورزان را سمت مبارزه بیولوژیک در بخش کشاورزی سمت و سو خواهد داد، چون هزینه‌های مبارزه غیرشیمیایی کمتر از هزینه‌های مبارزه شیمیایی خواهد بود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه هم‌اکنون دولت از مبارزه بیولوژیک در بخش کشاورزی حمایت کرده و نیمی از هزینه‌های این نوع مبارزه غیرشیمیایی را می‌پردازد، گفت: برای توسعه مبارزه بیولوژیک نیاز داریم فرهنگ این نوع مبارزه غیرشیمیایی را بین کشاورازن جا بیاندازیم.

وی گفت: کشاورزان باید بدانند روش‌های شیمیایی مبارزه با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز به ویژه برای محصولاتی که قابلیت تازه خوری دارند، روش مناسبی نیست و باید مبارزه غیرشیمیایی و بیولوژیک که ارزان‌تر هم تمام می‌شود، جایگزین مبارزه شیمیایی در تولید این محصولات شود.

شریفی ادامه داد: در مبارزه غیرشیمیایی از روش‌های مختلفی مثل استفاده از زنبورها، فرمون‌ها، کارت های جاذب، تله و ... برای مقابله با آفات و علف‌های هرز در مزارع کشاورزی استفاده می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سپس با بیان اینکه امسال مبارزه بیولوژیک در سطح حدود 45 هزار هکتار از اراضی استان کرمانشاه اجرایی شده، گفت: این نوع مبارزه علیه آفات و علف‌های هرز در اراضی زراعی کاملا غیرشیمیایی و بدون استفاده از هر نوع سم است.

شریفی گفت: استفاده از روشهای کنترل بیولوژیک در مزارع سبب شد تا سال گذشته حداقل جلوی مصرف 150 تن سم در بخش کشاورزی استان گرفته شود.

شریفی با بیان اینکه در استان ظرفیت های خیلی خوبی برای توسعه مبارزه بیولوژیک داریم، گفت ادامه داد: برای توسعه مبارزه بیولوژیک در سطح وسیع در استان آمادگی داریم، به نحوی که حتی می توانیم این مبارزه را تا سطح 200 هزار هکتار هم توسعه دهیم. امسال 10 میلیون زنبور هابروبراکون تولیدی در استان به استان های دیگر فرستاده شد و این یعنی در حوزه مبارزه بیولوژیک جای توسعه در استان داریم.

شریفی گفت: هرچند فعلا امکان استفاده از روش های غیرشیمیایی در تمامی اراضی کشاورزی فراهم نیست، اما هم‌اکنون تقریبا در تمامی باغات انار شهرستان پاوه از روش‌های مبارزه بیولوژیک در مقابله با آفات  استفاده می‌شود.

 وی ادامه داد: تمام گوجه‌فرنگی تولیدی استان هم بدون استفاده از هیچ سمی تولید می‌شود. ضمن اینکه امکان استفاده از روشهای غیرشیمیایی در مزارع ذرت و تمامی اراضی نخود استان وجود دارد.
 

انتهای پیام 


 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha