پرویز قزلباش شامگاه دیروز (۱۰ مهرماه) در جلسه ستاد مدیریت کرونا که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در استان زنجان ۲.۶ نفر بوده و از آمار جهانی و کشور پایینتر است، اظهار کرد: با توجه به اینکه موارد مثبت مراجعه سرپایی به مراکز ۱۶ ساعته در استان به صورت روزانه اعلام نمیشود، به همین دلیل برخی از افراد گمان کردند میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در استان بالاتر از متوسط کشور و جهان است.
وی با بیان اینکه از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون ۱۱ هزار و ۵۵۸ نفر در بیمارستانهای استان زنجان بستری شدند و در حال حاضر ۳۸۸ نفر در بیمارستانهای استان بستری هستند، افزود: ۸۴ درصد افراد بستری شده بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شدند.
این مسئول با اشاره به افزایش تعداد بیماران مبتلا به کرونا و مراجعه سرپایی به مراکز ۱۶ ساعته استان، تصریح کرد: با توجه به افزایش تعداد افراد مراجعهکننده به مراکز ۱۶ ساعته کووید - ۱۹ در استان، طبیعی است که در روزهای آتی شاهد افزایش بیماران بستری شده در بیمارستانهای استان باشیم.
رئیس دانشگاه علومپزشکی استان زنجان با بیان اینکه بر اساس تجربههای گذشته پیشتاز موج بستری موج سرپایی است، ادامه داد: به طور متوسط بیش از ۷۰ نفر در بخش آی.سی.یو بستری بوده و بیش از ۵۵ درصد آنان بدحال هستند که در روزهای آتی با افزایش بیماران بدحال شاهد افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در استان خواهیم بود.
قزلباش با اشاره به راهاندازی سایر بخشهای بیمارستانهای استان برای خدمترسانی به زنجانیها، اظهار کرد: اکنون بخشهایی در بیمارستان ولیعصر (عج) زنجان، از جمله اتاقهای عمل گوش،حلق و بینی دوباره راهاندازی شده است.
وی در رابطه با وضعیت بیماری کرونا در شهر زنجان، افزود: در حال حاضر شاهد افزایش مختصر روند ابتلا به بیماری کرونا و روند افزایش نوسانی این بیماری در شهر زنجان هستیم ولی این روند از میانگین استانی کمتر است.
این مسئول در رابطه با وضعیت بیماری کرونا در شهرستانهای ابهر و خرمدره، تصریح کرد: حدود دو هفته است که در شهرستانهای ابهر و خرمدره پیک سوم بیماری کرونا آغاز شده و همچنان روند صعودی ابتلا به بیماری کرونا در این دو شهرستان ادامه دارد.
رئیس دانشگاه علومپزشکی استان زنجان با بیان اینکه اکنون در شهرستانهای ابهر و خرمدره و با توجه به حمایتهای متعدد، بیماران بستری به خوبی مدیریت شده است، ادامه داد: این دو شهرستان از لحاظ بیماران کرونایی بستری در بیمارستان از متوسط استانی بسیار بالاتر است.
قزلباش با بیان اینکه خدابنده به لحاظ درگیری با کرونا از میانگین استانی بسیار پایینتر است ولی شاهد افزایش مختصر روند ابتلا به بیماری کرونا در این شهرستان نیز هستیم، اظهار کرد: در حال حاضر در طارم شاهد روند شیب ملایم کرونا بوده و این شهرستان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد، گفتنی است شهرستان طارم نسبت به میانگین استانی، وضعیت پایینتری را از لحاظ بستری دارد.
وی با اشاره به روند افزایشی شیوع بیماری کرونا در شهرستانهای سلطانیه و ماهنشان، افزود: شهرستان ایجرود هفته گذشته روند کاهشی نسبتا مختصری پیدا کرده و اکنون در حد میانگین استانی است.
این مسئول با بیان اینکه طی هفتههای آتی با پیک سوم کرونا در استان زنجان مواجه خواهیم بود، تصریح کرد: بیمارستان ارتش زنجان همکاری در خصوص پذیرش بیماران کرونایی نداشته و عملا خود را کنار کشیده است ولی در بیمارستان امام حسین (ع) و بیمارستان بهمن پذیرش انجام میشود که در صورت مواجهه با پیک سوم بیماری کرونا باید همکاری بیشتری داشته باشند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی استان با بیان اینکه ۱۶۶۵ مدرسه توسط گروه نظارتی استان در ۲۴۱۹ شیفت مدرسه (۶۸ درصد مدارس استان) پایش شده است، ادامه داد: بر اساس پایشهای صورت گرفته ۱۷.۸ درصد مدارس از لحاظ رعایت پروتکلهای بهداشتی واجد شرایط هستند که نیازمند توجه جدی است.
قزلباش با اشاره به رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس استان بر اساس شاخصهای بهداشتی این دانشگاه، اظهار کرد: ادارات استان موضوع ارائه نکردن خدمت به مراجعان بدون ماسک را جدی نمیگیرند، قابل ذکر است آموزش و اطلاعرسانی یکی از بحثهایی است که ما از آن غافل هستیم؛ چرا که این موضوع در سطح جامعه و ادارات به شدت کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه افراد دارای علایم بیماری خیلی دیر از دستگاه و مدارس دور میشوند، خاطرنشان کرد: استان زنجان همچنان نسبت به متوسط کشور وضعیت خوبی را از لحاظ بیماری کرونا دارد ولی نسبت به خود استان شاهد افت قابل توجهی هستیم.
انتهای پیام
نظرات