مصطفی اسدی روز سهشنبه ۱۵ مهر ماه در جلسه شورای پشتیبانی نهضت سوادآموزی شهرستان کاشمر که در محل فرمانداری برگزار شد، افزود: یکی از شاخصهها و مؤلفههای مهم توسعه در هر کشور موضوع سواد است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه ایران در لیست سازمان یونسکو به عنوان کشور دارای بیسواد ثبت شده به همین دلیل تعهداتی نسبت به این سازمان دارد و باید وضعیت سواد را تا سال ۲۰۲۰ به یک حد نصاب مقبولی برساند.
وی عنوان کرد: بر اساس آمار سال ۱۳۹۵ در گروههای سنی ۱۰ تا ۴۹ سال ۹۴ درصد در کشور باسواد بودند و خراسان رضوی نیز با ۹۶.۱ بالاتر از میانگین کشوری قرار داشته است.
اسدی مطرح کرد: امیدواریم در آمارگیری سال ۱۴۰۰ از مرز ۹۸.۵ درصد عبور کرده باشیم اما اکنون به مرز ۹۸ درصد رسیدهایم، بدون شک اگر شیوع ویروس کرونا را نداشتیم و کلاسها تعطیل نمیشدند به هدفگذاریمان که ۹۸.۳ درصد بود، میرسیدیم.
وی با بیان اینکه به دلیل ویروس کرونا بیش از ۵۰ درصد کلاسهای سوادآموزی تعطیل شدند، بیان کرد: از چند روز آینده کلاسها تحت شبکه وب آغاز خواهد شد و امیدواریم در پایان سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ به هدفگذاری که داشتیم، برسیم.
رئیس نهضت سوادآموزی استان خراسان رضوی گفت: آرزو دارم روزی برسد که تابلوی نهضت سوادآموزی را پایین بیاوریم و اعلام کنیم که دیگر در کشور ایران بیسوادی نداریم و همه مردم باسواد هستند.
وی اظهار کرد: کلیات آموزش بزرگسالان در مقاطع متوسطه اول و دوم در شورای عالی آموزش و پرورش به تائید رسیده و امیدواریم آییننامه آن تا پایان سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ و مقدمات آن فراهم شود و از سال ۱۴۰۰ سواد مقاطع بالادستی را آغاز کنیم.
اسدی اظهار کرد: بیسوادی برازنده کشوری که پیشینه بسیار قوی و غنی دارد، نیست؛ این ایرانیها بودند که آمدند و اسلام و علم را بارور کردند، بسیاری از کتابهایی را که ایرانیها نوشتهاند در کتابخانههای معتبر دنیا وجود دارد و خوانده میشود.
وی مطرح کرد: از ابتدای دولت تدبیر و امید تا کنون حدود ۴ درصد بر آمار باسوادان افزوده شده و رشد داشتهایم و این عدد قابل توجهی است در صورتی که در ابتدای انقلاب ۵۲.۵ درصد جمعیت کشور باسواد بودند.
رئیس نهضت سوادآموزی استان خراسان رضوی گفت: در استان خراسان رضوی جمعیت باسواد به مرز ۹۸ درصد رسیده و یکی از دلایل این موفقیت مشوقهایی بود که دولت تدبیر و امید گذاشت و تمامی دستگاهها پای کار آمدند.
وی در ادامه مراکز یادگیری و یاددهی را نقطه وصل حاکمیت با مردم دانست و افزود: از سال ۱۳۹۵ تا کنون توانستیم از ۵ مرکز یاددهی به ۱۰۶ مرکز یاددهی برسیم و تلاش میشود تا پایان امسال به مرز ۱۱۲ مرکز برسد.
اسدی با بیان اینکه تا کنون زندانهای نیشابور، سبزوار، تربتحیدریه، تربتجام و زندان وکیلآباد را تحت پوشش قرار دادیم، اظهار کرد: امیدواریم در سال ۱۴۰۰ به صورت واقعی جشن محو بیسوادی را در شهرستان کاشمر برگزار کنیم.
سال ۱۴۰۰ جشن ریشهکنی بیسوادی در کاشمر
در این جلسه فرماندار کاشمر نرخ سوادآموزی شهرستان کاشمر را ۹۹ درصد اعلام کرد و گفت: باید با تدبیر، در کمترین زمان ممکن و بر اساس افق ۱۴۰۰ به صورت واقعی جشن ریشهکن شدن بیسوادی را در شهرستان کاشمر برگزار کنیم.
مسلم ساقی افزود: بدون شک بیسوادی یکی از دروازههای آسیبهای اجتماعی خواهد بود و در این حوزه صدمه خواهیم دید، باید آخرین وضعیت سواد بر اساس گروهای سنی، جنسیتی و حتی شهری و روستایی بهروز شوند.
وی بیان کرد: اهمیت فرهنگسازی در هر حوزهای بسیار مهم و ارجحیت دارد و باید مورد توجه قرار گیرد در غیر این صورت موفق نخواهیم بود، در همین راستا باید از ظرفیت تشکلهای غیر دولتی استفاده نمود.
فرماندار کاشمر گفت: تا کنون ۴۴ سمن در روستاهای بخش مرکزی کاشمر تشکیل و در ۱۳ عنوان فعالیت دارند، در شهرستان هیچ نگاه جزیرهای نداشته و نداریم و هر جا نیاز باشد از تمامی ظرفیتها استفاده خواهیم کرد.
وی مطرح کرد: مراکز یادگیری یکی از فرصتهایی هستند که در دیگر حوزهها مورد غفلت قرار گرفتهاند، باید مهارتهای مورد نیاز جامعه امروز را نیز در این مراکز آموزش دهیم.
انتهای پیام
نظرات