• دوشنبه / ۲۱ مهر ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99072115427
  • خبرنگار : 50026

خراسان جنوبی از آغاز تا امروز؛

روایت استانداری که خراسان جنوبی را بر سر زبان‌ها آورد

روایت استانداری که خراسان جنوبی را بر سر زبان‌ها آورد

ایسنا/خراسان جنوبی معتمدیان به عنوان هفتمین استاندار به خراسان جنوبی آمد، او که از همان روزهای ابتدایی بار سفر بسته بود و اغلب وقت خود را در سرکشی و بازدید سرزده از روستاها و شهرها می‌گذراند، بعد از رصد میدانی شرایط به دنبال راهکاری ترکیبی و در عین حال زودبازده برای رفع مشکلات برآمد.

کم توجهی مسئولان بالادستی یا بی تفاوتی مدیران استانی، هر چه که بود، سبب شد تا استان تازه تأسیس خراسان جنوبی در خیلی از شاخص‌های توسعه از میانگین کشوری عقب بماند.

به گزارش ایسنا، جمعیت اندک، پراکندگی روستاها، مسافت طولانی بین آبادی ها، خشکسالی های پی در پی، کمبود منابع آبی و عوامل متعدد دیگری دست به دست هم دادند تا به این موضوع دامن بزنند، همین جریان هم سبب شد در خیلی از مناطق استان به ویژه در شهرستان‌های مرزی نهبندان، زیرکوه، درمیان و سربیشه، حال و روز مردم، هر روز بیشتر از دیروز به ناخوشی گراید، تا آن جا که آنها که جوان تر بودند و نیرویی در بدن داشتند، رفتن را بر ماندن ترجیح دادند و بار و بندیل خود را بستند و راهی شهرها شدند.

روند مهاجرت روستائیان، مرزنشینان و عشایر رو به ازدیاد بود و آبادی ها یکی پس از دیگری خالی از سکنه شدند و هیچ راهکار مطلوبی برای ممانعت از این پیشرفت فزاینده ناکارآمد در دستور کار مدیران وقت نبود یا اگر طرحی وجود داشت، کارایی و بروندادی نداشت.

برنامه راهبردی استاندار

این موضوع، همچنان ادامه داشت تا این که معتمدیان به عنوان هفتمین استاندار به خراسان جنوبی آمد، او که از همان روزهای ابتدایی بار سفر بسته بود و اغلب وقت خود را در سرکشی و بازدید سرزده از روستاها و شهرها می‌گذراند، بعد از رصد میدانی شرایط به دنبال راهکاری ترکیبی و در عین حال زودبازده برای رفع این مشکل برآمد.

نتیجه بررسی‌های چندین ماهه تیم عمرانی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و اجتماعی او در 15 مهرماه 1398 علنی شد.

در اقدامی بی نظیر، میزبانی ششمین همایش "روز ملی روستا و عشایر" که تا قبل آن در پایتخت برگزار می‌شد، با پیگیری‌های معتمدیان به خراسان جنوبی سپرده شد. در جریان این همایش، جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، تعدادی از وزرا و جمعی از معاونین وزارتخانه ها به همراه رؤسای سازمان‌های حاکمیتی به استان آمدند.

یکی از بهترین اتفاقاتی که در جریان حضور این مسئولان عالی رتبه رخ داد، امضای تفاهم‌نامه محرومیت زدایی از شهرستان‌های مرزی نهبندان، سربیشه، درمیان و زیرکوه بود. طی این تفاهم‌نامه‌ها چهار نهاد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره)، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و قرارگاه سازندگی بسیج به عنوان دستگاه های معین دولت وارد میدان شدند تا عقب ماندگی‌ها را از چهره این شهرستان‌ها بزدایند.

سرمایه گذاری بی نظیر بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی

هر چهار دستگاه، حتی کمیته امداد امام خمینی(ره) که تجربه همراهی با پروژه‌های عمرانی را نداشت، با جدیت هر چه تمام تر کارشان را شروع کردند و پیش بردند تا آن جا که طبق آخرین آمار و اطلاعات ارائه شده، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی برای محرومیت زدایی از شهرستان درمیان تا این لحظه ۴۵۰ میلیارد ریال هزینه کرده است.

سرمایه گذاری بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در پروژه‌ها و طرح‌های آموزشی، درمانی، ورزشی، عمران شهری، احیای قنوات و سایر پروژه‌های عمرانی، تحولی عظیم در شهرستان درمیان رقم زد و وعده این نهاد درخصوص تزریق ۴۰۰ میلیارد ریال در قالب پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه، بسترهای ایجاد اشتغال را فراهم تر کرد.

پیگیری‌های شخص استاندار سبب شد، مساعدت‌های بنیاد مستضعفان از مرزهای شهرستان درمیان فراتر رود و این نهاد با اختصاص 10 هکتار زمین در بهترین نقطه شهر بیرجند به پروژه دانشگاه فرهنگیان، برادری خود را ثابت تر کرد.

همراهی در تأمین زیرساخت‌ها و امکانات ورزشی، کمک به تسریع روند اجرای پروژه تفرجگاهی بند دره با اختصاص زمین، پرداخت ۱۶ میلیارد تومان کمک ویژه اقشار آسیب پذیر و ...از دیگر اقدامات این نهاد در خراسان جنوبی است و همچنان ادامه دارد.

همزمان با بنیاد مستضعفان، کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز برای مشارکت و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های عام‌المنفعه استان وارد گود شد تا در بخش مرزی درح شهرستان سربیشه شق القمر کند.

حالا بعد از گذشت مدت کوتاهی از آغاز به کار این نهاد در بخش درح، برون داد مشارکت کمیته امداد امام خمینی(ره) بنا به تفاهم ‌نامه ۱۵ مهرماه سال گذشته درحوزه شهری و روستایی کاملاً مشهود است، کمیته امداد امام خمینی(ره) به منظور عملیاتی کردن مفاد تفاهم نامه محرومیت‌زدایی از درح، در حوزه‌های زیرساختی شامل آموزش، بهداشتی و درمانی، آبرسانی به روستاها و مناطق مرزی، احیای قنوات، توسعه شبکه برق رسانی، احداث ساختمان شبکه بهداشت و اورژانس جاده‌ای، راه‌اندازی ساختمان فرستنده دیجیتال صدا و سیما، افزایش فضاهای تفریحی و ورزشی، توسعه کتابخانه‌ها، احداث ساختمان دارالقرآن و از همه مهم‌تر تحقق پروژه احداث پنج هزار واحد مسکونی روستایی، اقدامات مؤثری انجام داده و تا این لحظه به منظور مشارکت در پروژه‌های عمرانی شهرستان سربیشه ۲۳۶۰ میلیارد ریال هزینه کرده است.

علاوه بر این، مبلغ قابل توجه ۱۳۷۴ میلیارد ریال برای اشتغالزایی در این منطقه در نظر گرفته که با استقبال خانواده‌های ساکن در بخش درح، تحولی اساسی در اقتصاد این منطقه محروم در حال رقم خوردن است و همچنین کمک ۸۱ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریالی در راستای تأمین اقلام بهداشتی و کمک به معیشت خانواده‌های تحت پوشش این نهاد و غیر تحت پوشش در استان در ایام شیوع کرونا، صدور مجوز حمایتی از خانواده‌های نیازمند آسیب دیده از کرونا (۲ هزار خانواده جدید)، افزایش چشمگیر و چند برابری وام‌های کارگشایی، افزایش ۵۰ درصدی وام‌های اشتغال، اختصاص ۱۰۰ میلیارد ریال در راستای حمایت از صندوق ضمانت وام کمیته امداد امام خمینی(ره) استان، کمک به توسعه زیرساخت‌های شمال شهر بیرجند و ... از اقدامات مهم این نهاد در خراسان جنوبی است.

اقدامات بسیج در زیرکوه

سند محرومیت‌زدایی از شهرستان زیرکوه هم به قرارگاه سازندگی سپرده شد و این حوزه هم اقدامات درخوری را در زمینه‌های مختلف در این منطقه مرزی کم برخوردار رقم زد.

در این زمینه مهم‌ترین گام بسیج در همراهی با دستگاه‌های اجرایی ایجاد و تکمیل مجتمع‌های آبرسانی روستایی بود که روح زندگی را به روستاهای مرزی منطقه دمید. توسعه زیرساخت‌های بخش کشاورزی، احیای قنوات، ایجاد فرصت‌های شغلی، احداث زمین های ورزشی، بنای ساختمان‌های ویژه بهداشت و درمان و ...از مهم‌ترین گام‌های این نهاد در زمینه تحقق مفاد تفاهم نامه محرومیت زدایی از زیرکوه است که توانسته نقش مهمی در ماندگاری جمعیت در مناطق مرزی این شهرستان ایفا کند.

هاب منطقه‌ای شتر

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) نیز با اجرای چند برنامه کلیدی در شهرستان نهبندان به تحقق اهداف تفاهم نامه‌ای که به امضا رسانده بود، کمک کرد.

مهم‌ترین اقدام، ایجاد زیرساخت‌های اجرای پروژه هاب منطقه‌ای شتر بود. در این پروژه قرار است زنجیره پرورش شتر تا از تربیت نسلی مولد و پربازده تا فرآوری محصولات مرتبط همچون شیر، گوشت، پوست و کرک کامل شود.

توسعه مزارع کاشت خارشتر از جمله گام‌هایی است که در این زمینه برداشته شده و این تجربه موفق به دیگر مناطق استان نیز تسری یافته است.

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) نیز اقداماتش را در نهبندان خلاصه نکرد و با پیگیری‌های معتمدیان، هر روز برای حضور و مشارکت در طرحی نو، اعلام همکاری کرد تا آن جا که ردپای فعالیت‌هایش در اقصی نقاط از مرکز استان گرفته تا دورترین نقاط مرزی، چشم‌نوازی می‌کند.

عزم استان بر محرومیت‌زدایی و توانمندسازی اقشار نیازمند همچنان جزم است و برنامه‌ها همچنان ادامه دارد. نهادهای حاکمیتی، تعهدات شان در تفاهم نامه‌ها را عملیاتی می‌کنند و دستگاه‌های اجرایی نیز توسعه زیرساخت‌ها را در برنامه دارند تا نتایج مطلوب مدل ترکیبی محرومیت‌زدایی به فقرزدایی و توسعه مناطق کمتر برخوردار بینجامد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha