احمد علیرضا بیگی روز چهارشنبه در نشست بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی استان و تولید محصول استراتژیک گندم اظهار کرد: در جلسهای که سال گذشته کشاورزان عزیز داشتیم همه این مشکلات امروز را ترسیم کردیم، شما خواستههایی را مطرح کردید که وظیفه ما نمایندگان پیگیری خواستههای شماست اما چیزی که ما از شما انتظار داریم این است که از ما بخواهید مدار کنترل کشور را بر مبنای جلب منفعت و دفع ضرر طراحی کنیم.
وی با بیان اینکه کنترل عرضه و تقاضا بسیار تعیینکننده است، عنوان کرد: وقتی که از این موضوع غفلت شود فساد ایجاد می شود و مشکل اصلی ما در کشور این است که باید فرآیند تصمیمگیری در کشور اصلاح شود.
وی تأکید کرد: تمام مشکلاتی که امروز گفتید در اثر فرایند تصمیمگیری غلط است. اساس تصمیمگیری باید جلب خیر و دفع ضرر باشد، الان میگوییم گندم یک محصول استراتژیک است اما کدام تصمیم دولت نشاندهنده این اهمیت است؟! و اساساً موضوع کشاورزی در اولویت دولت نیست و دولت اصلاً خودش را مسئول نمیداند. اما دیدیم که در بحث تشکیل وزارت بازرگانی چقدر مانور دادند تا بتوانند به خواستههای خود برسند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دولت در جایگاه خودش قرار ندارد، دولت باید داور باشد.
وی متذکر شد: ما در مجلس شورای اسلامی ۱۴ میلیارد دلار به دولت میدهیم تا کالاهای اساسی مردم را تهیه کند اما آیا مردم این کالاهای اساسی را میبینند؟ این ۱۴ میلیارد دلار کجا خرج میشود؟ قیمت جهانی شکر ۲۵ سنت است یعنی یکچهارم دلار و ما برای شکر دلار ۴۲۰۰ تومانی داده ایم اما الان شکر با چه قیمتی در بازار عرضه می شود؟ زمینهای کشت و صنعت مغان با۶۰ هزار هکتار به یک نفر داده شد که در طول تاریخ بیسابقه است، ماشینسازی به مشهدی قربانعلی و هفت تپه به یک جوان ۳۲ ساله داده شد.
به گزارش ایسنا، در این نشست که با حضور تعدادی از نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی و رؤسا و دبیران نظام صنفی کشاورزی شهرستانها و خبرگان کشاورزی استان برگزار شد، نمایندگان نظام صنفی کشاورزی شهرستانها به بیان مشکلات بخش کشاورزی از جمله در خصوص مشکلات تولید و زمان بعد از تولید، تهیه کود و نهادههای دامی، تورم در قیمت گندم، فشار اقتصادی به دامداران، واردات گوشت از خارج، تعمیرات دستگاههای کشاورزی، اصلاح سیستم نظارتی در کشاورزی، مشکلات مربوط به دانههای کشاورزی، مشکلات مربوط به تعرض به زمینهای کشاورزان و ایجاد فاصلههای بسیار زیاد بهعنوان حریم، مشکل در تهیه بذر، مشکلات مربوط به صادرات سیب و بحث بیمه روستاییان و عشایر و عدم یکپارچگی بیمه پرداختند.
انتهای پیام
نظرات