• پنجشنبه / ۲۴ مهر ۱۳۹۹ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99072418023
  • خبرنگار : 50167

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان

امکان راه‌اندازی کلینیک فوق‌تخصصی سوگ در سایر شهرستان‌ها مقدور نیست

امکان راه‌اندازی کلینیک فوق‌تخصصی سوگ در سایر شهرستان‌ها مقدور نیست

ایسنا/زنجان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: کلینیک فوق‌تخصصی سوگ نخستین‌بار در زنجان برای حمایت‌های روانشناسی و روانشناختی از داغدیدگان دوران کرونا و ارائه خدمات رایگان افتتاح شده است.

علیرضا آرمانی‌کیان، روز گذشته (۲۳ مهر) در حاشیه مراسم افتتاح کلینیک فوق‌تخصصی سوگ کشور در زنجان در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه بسیاری از خانواده‌های داغدیده از کرونا، دچار افسردگی شده‌اند؛ زیرا نتوانسته‌اند به خوبی مراحل سوگ و سوگواری را طی کنند، اظهار کرد: وقتی سوگ ایجاد می‌شود عوارض مختلف اجتماعی، روانشناختی و روانشناسی را در پی دارد که سبب افت عملکرد فرد می‌شود.

وی با بیان اینکه در کلینیک فوق‌تخصصی سوگ تلاش می‌کنیم بازتوانی روان را در افراد سوگوار ایجاد کرده و به مسیر اصلی زندگی بازگردانیم، افزود: تست‌های متعددی از افسردگی، اضطراب، آسیب روحی و اجتماعی گرفته می‌شود و مجموعه آن به‌صورت مدیریت شده به متخصصان مربوطه هدایت می‌شوند.

این مسئول با بیان اینکه هدف اصلی از راه‌اندازی کلینیک فوق‌تخصصی سوگ در استان، بازتوانی و ریکاوری روانشناختی افراد شناسایی شده است، تصریح کرد: شالوده اصلی راه‌اندازی کلینیک فوق‌تخصصی سوگ، مرتبط با نظر اصلی وزارت بهداشت بود که در این زمینه، دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان پیش‌قدم شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه در همه سطوح، برنامه‌های مختلفی در کلینیک سوگ در کنار تقسیم‌بندی از لحاظ سنی، گروه درمانی نیز برای افراد دارای مشکل مشابه وجود دارد، ادامه داد: در گروه درمانی، یک روانشناس و روانپزشک افراد هم‌درد را هدایت می‌کنند تا از منظر عقده‌های روانی و فکری که دارند تخلیه شوند.

آرمانی‌کیان با بیان اینکه بسیاری از مشکلات جسمی در سال‌های آتی این گروه به دلیل مشکلات روانی است، اظهار کرد: مشکلات روانی پس از مدتی به شکل مشکلات جسمی مانند مشکلات قلبی، گوارشی و مشکلات عدیده جسمی ایجاد می‌شود که در کلینیک سوگ می‌توانند با طی کردن مراحل روان تنی مشکل خود را حل کنند.

وی افزود: در روان تنی، هم روان درگیر است هم تن و این دو مورد کاملا به هم مرتبط هستند، یک انسان اگر روان و جسمش تار و پود قالی باشند از هم جدا نیستند؛ فرش هیچوقت قسمتی ندارد که بگوییم تار و پود ندارد، بنابراین روان و تن به هم بافته و تنیده شده هستند و باید ارزیابی‌ها در آن مسیر باشد.

این مسئول با بیان اینکه امکانات مورد نیاز برای راه‌اندازی کلینیک سوگ در سایر شهرستان‌های استان زنجان وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در شهرستان ابهر طرحی به نام طرح سراج است که طبق برنامه شعبه‌ای از کلینیک سوگ در درمانگاه سراج مرکز بهداشت شهرستان نیز ایجاد خواهد شد؛ قابل ذکر است درهای کلینیک سوگ بر روی هم‌استانی‌ها باز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha