• چهارشنبه / ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99111511227
  • منبع : منطقه آزاد چابهار

یادداشت

چابهار؛ آینه تمام‌نمای آرمان‌های نظام

چابهار؛ آینه تمام‌نمای آرمان‌های نظام

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در یادداشتی به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نوشت: امروز و در چهل‌ودومین بهار انقلاب، چابهار خبر از همان آرمان‌شهری می‌دهد که آینه تمام‌نمای تحقق آرمان‌های انقلاب و دستاورد جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش ایسنا، در یادداشت عبدالرحیم کردی آمده است: درونزایی و خوداتکایی، اقتدار و استقلال، امنیت غذایی و خودکفایی، توسعه مناطق محروم و توزیع امکانات، نوآوری و تعالی و پرهیز از عقب‌ماندگی، جملگی در میان اهداف و آرمان‌های انقلاب شکوهمند اسلامی جای دارد؛ آرمان‌هایی که چراغ راه بوده و گام زدن در مسیر تحقق آن‌ها، کشور را به سرمنزل پیشرفت هدایت می‌کند. لیکن مصادیق این آرمان‌های متعالی در چهل‌ودومین بهار انقلاب در منطقه آزاد چابهار تجلی یافته و بدون تردید باید آزاد شدن ظرفیت‌های این نقطه استراتژیک از خاک ایران را دستاورد بزرگ نظام جمهوری اسلامی به شمار آورد.

اینکه امروز کانال سوئز استراتژیک‌ترین محور تراتزیتی جنوب و شمال به شمار می‌رود، ناشی از غفلت تاریخی چابهار در ۱۰۰ سال گذشته است. بدیهی است که تعلل یا تعمدی تاریخی در ابتدای قرن حاضر، مانع رسیدن راه‌آهن به چابهار شد و شکوفایی ظرفیت‌های چابهار به تعویق افتاد. اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نقش‌آفرینی چابهار در تحقق آرمان‌ها و اهداف انقلاب آغاز شد. گام نخست، سال‌های دشوار جنگ تحمیلی و متجاوزانه عراق بود که چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی و البته به دور از مناقشات خلیج‌فارس، بار تبادلات تجاری کشور را به دوش کشید.

جنگ تحمیلی با دفاع مقدس جوانان غیور ایران اسلامی به پایان رسید و برهه سازندگی و آبادانی از راه رسید؛ در این برهه و همزان با سال‌های پایانی دهه ۶۰، نگاه‌ها به سوی ذات راهبردی چابهار چرخید و منطقه آزاد به چابهار آمد تا مکران محور توسعه شود و البته چهارراه تجارت جهان. چابهار دهه اول فعالیت را صرف مهیا کردن زیرساخت‌ها کرد، دهه دوم را به خوداتکایی و آسیب‌شناسی گذارند و دهه سوم با پشت سر گذاشتن موانعی بزرگی چون مرزهای ناکارآمد، در مسیر توسعه قرار گرفت. اما امروز و در آستانه دهه چهارم، از چابهاری صحبت می‌کنیم که مرزهای کارآمدی را یافته، بندرش در حال فعالیت است، راه‌آهنش در شرف بهره‌برداری بوده و فرودگاهش در دست احداث و شکل‌گیری است. در نهایت در عین حال خارج از کمربند تحریم‌هاست؛ چراکه منافع کشورهای زیادی به عبور از چابهار گره خورده است.

امروز و در چهل‌ودومین بهار انقلاب، چابهار خبر از همان آرمان‌شهری می‌دهد که آینه تمام‌نمای تحقق آرمان‌های انقلاب و دستاورد جمهوری اسلامی ایران است: نوآور و توانمند با اقتصادی درونزا برون‌گرا که توسعه نواحی پیرامونی را هم رقم خواهد زد. آری؛ چابهار امروز در مسیری قرار گرفته که دهه پیش‌روی آن به هیچ عنوان با امروز قابل مقایسه نخواهد بود. چابهار ۱۴۱۰ قطب اقتصادی کشور خواهد بود که نه تنها محور توسعه سواحل مکران بوده که نگین توسعه‌ای کشور می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha