به گزارش ایسنا، منابع آگاه به بلومبرگ گفتند ترکیش پترولیوم تماسهایی با چندین شرکت نفتی بین المللی به منظور تولید مشترک گاز از میدان فراساحلی ساکاریا داشته است. با این حال این مذاکرات ممکن است نتیجه ای به دنبال نداشته باشد و این شرکت به تنهایی عمل کند.
به گفته یکی از این منابع آگاه، سرمایه گذاری لازم برای تولید گاز و انتقال آن به خشکی، حدود ۳.۲ میلیارد دلار برآورد شده است. ترکیش پترولیوم (TPAO) ۱۳.۴ میلیارد لیره (۱.۹ میلیارد دلار) در بودجه سال ۲۰۲۱ ترکیه سهم داشته است. اما هنوز معلوم نیست چه میزان از این بودجه برای پروژه گازی دریای سیاه اختصاص پیدا می کند.
در پروژه توسعه میدان گازی ساکاریا، گاز از چاههایی که در فاصله ۱۷۵ کیلومتری ساحل زونگولداک ترکیه قرار دارند، استخراج خواهد شد. این پروژه ممکن است بیش از هشت برابر نیاز داخلی گاز تولید کند و به این کشور برای دستیابی به خودکفایی در تامین گاز و قطع واردات کمک کند.
رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه مهلت ۲۰۲۳ را برای آغاز تولید هدف گذاری کرده است. اما مسئله ای که اوضاع را ممکن است برای ترکیش پترولیوم بغرنج کند، تهدید تحریمها بر سر فعالیتهای اکتشافی ترکیه در مناطق مورد مناقشه در دریای مدیترانه است.
ترکیه به دلیل نگرانی از اقدامات تبیهی اتحادیه اروپا و سایرین، اخیرا وابسته های انرژی مستقر در خارج از کشور را به حوزه قضایی خود برگردانده و به استفاده از کشتیهای خود برای فعالیتهای اکتشاف و تولید فراساحلی اشاره کرده است.
این پروژه در شرایطی پیش می رود که قراردادهای واردات بلندمدت که یک سوم از واردات گاز ترکیه را تشکیل می دهند امسال و قراردادهای دیگر در سال ۲۰۲۵ منقضی می شوند. پروژه تولید گاز به معنای آن است که ترکیه نیازی به تمدید همه این قراردادها نخواهد داشت و این کشور را قادر می سازد درباره شرایط بهتری برای قراردادهایی که تمدید می شوند، مذاکره کند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، شرکت ترکیش پترولیوم برای پروژه های نفت و گاز، همکاریهایی با شرکتهایی نظیر بریتیش پترولیوم، شرکت نفت دولتی آذربایجان در دریای خزر، روسیه، عراق و افغانستان داشته است. پیش از این اکتشاف، ترکیه در مدت ۱۶ سال گذشته با کمک شرکتهای بین المللی نظیر رویال داچ شل و اکسون موبیل، شش چاه در دریای سیاه حفاری کرده بود.
انتهای پیام
نظرات