• پنجشنبه / ۶ تیر ۱۳۹۸ / ۱۴:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: Khorasan-Razavi-147667

/در دایره هنر هفتم/

جلال ساداتیان: «ترور سرچشمه» قدم بلندی در معرفی شهید بهشتی است

جلال ساداتیان:
«ترور سرچشمه» قدم بلندی در معرفی شهید بهشتی است
جلال ساداتیان گفت: با جوسازی‌های دشمنان، حمایت از بهشتی هم در این جو به حداقل رسید و حتی برخی از افرادی  که در جریان نظام بودند هم با ایشان مخالفت داشتند و از ایشان حمایت نمی‌کردند.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، این بازمانده واقعه هفت تیر و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در مراسم اکران مستند «ترور سرچشمه» برای خبرنگاران که در سینما هویزه مشهد برگزار شد، اظهار کرد: آقای مهدویان در معرفی شهید بهشتی قدم بلندی برداشتند اما  هنوز ابعاد زیادی از این اقدام تروریستی باقی مانده که  این فیلم توانسته به عنوان گامی بلند آغازی برای آنها باشد. 

وی ادامه داد: شهید بهشتی فردی اندیشه‌ورز و انتخاب‌گر بود. او سال‌ها زحمت کشیده بود و به یک شخصیت ممتاز بدل شده بود و این شخصیت ممتاز در جریان انقلاب اسلامی کاملا خود را نشان داد؛ هرچند فعالیت‌های ایشان با انقلاب آغاز نمی‌شود و کادرسازی و شخصیت سازی از قبل اتقلاب آغاز کرده بودند. نمونه این افراد کسانی هستند که در کنار ایشان در حزب به شهادت می رسند و تعدادی هم ماندند و بعضا خدمت گذاراین نظام هستند.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: شهید بهشتی جلساتی را قبل از پیروزی انقلاب در منزلشان داشتند که انجمن‌های اسلامی در آن جلسات شرکت می‌کردند.بحث، گفت‌وگو و مباحثه انجام می‌شد که به تدریج همان کادرسازی بود. در آن جلسات مقام‌رهبری هم بعضا شرکت می‌کردند. زلزله‌ طبس که اتفاق افتاد هر کدام از مراجع ستادی برای کمک و اداره امور تشکیل دادند. هماهنگی و اداره این کار با شهید بهشتی بود. این امر باعث انسجام بیشتر نیروها با یکدیگر شده بود. 

ساداتیان با بیان اینکه « شهید بهشتی طرح و برنامه داشت و به روشنی می‌دانست که چه باید  انجام دهد»، عنوان کرد: همانطور که در فیلم هم اشاره شده است شهید بهشتی دارای یک بینش شده بود، دنیادیده بود و می‌دانست که اداره حکومت اسلامی در چه مسیری باید برود.اگر به خصوصیات ایشان بخواهیم به صورت گذرا اشاره کنیم مدیریت از جمله آنهاست. در طول مدت کوتاهی که از پیروزی انقلاب اسلامی گذشت ایشان به عنوان رئیس قوه قضاییه تحولات زیادی  در آنجا ایجاد کردند و سپس در مجلس خبرگان قانون اساسی به تصویب رسید. شاهد بودید که چه شخصیت‌های بزرگواری در آن مجلس و بعضاً با چه تفکراتی حضور داشتند و چگونه از آن مجلس قانون اساسی جمهوری اسلامی توانست بیرون بیاید.

وی یادآور شد: با اینکه مرحوم آیت الله مرتضوی رئیس جلسات  مجلس خبرگان بود اما اداره کننده واقعی جلسه مرحوم بهشتی بود. 

این دیپلمات پیشین کشور با اشاره به اینکه « بنی صدر به همراه امام به ایران آمده بود»، عنوان کرد: به این دلیل که آقایان همه درگیر شورای انقلاب و گرفتاری‌های مربوط به آن بودند، بنی‌صدر فارغ‌البال به شهرهای مختلف می‌رفت، سخنرانی می‌کرد و در نهایت توانست رئیس جمهور شود. وقتی موضوع با امام مطرح شد ایشان فرمودند مجلس را بچسبید. شاهد  بودیم که مجلس اول به چه شکلی شکل گرفت و چه شخصیت هایی در آن مجلس حضور پیدا کردند.

وی با اشاره به اقدامات آموزشی شهید بهشتی بیان کرد: کسی که جلسات مختلف را برای حضور افراد از قوای مختلف هماهنگ می‌کرد که بدانند چگونه نظام و انقلاب را اداره کنند شهید بهشتی بود. طبیعی است که این فرد در معرض حسادت، بغض و کینه قرار می‌گیرد و ترور شخصیتی ایشان شروع می‌شود که بعضاً در فیلم به آن اشاره می‌شود که ایشان را دیکتاتور و...می دانند که همه آنها انتصابات بیخودی به ایشان بوده است.در واقع عبارت ناوارد و انتصابات بی‌جا که به ایشان نسبت دادند، آغازگر ترور شخصیتی ایشان بود تا بتوانند ازاین طریق مقدمات تروریستی علیه این شخصیت را فراهم کنند. شهید بهشتی شخصیتی اندیشه‌ورز و آموزش دهنده بود اما عامل بغض و کینه بسیاری از افراد شد.

ساداتیان در خصوص شعاری که بعد از شهادت آیت الله بهشتی می‌داند که «دشمن در چه فکریه ایران پر از بهشتیه»، گفت: من در مستند هم گفتم که کاش ایران پر از بهشتی بود.

ساداتیان در مورد روز ترور اظهار کرد: جلسه‌ای که ترور در ان شکل گرفت جلسه هماهنگی بین قوا بود. در این جلسه قرار بود در مورد برخی مسائل اقتصادی بحث شود اما به این دلیل که قبل از این جلسه اتفاقات زیادی شامل عزل بنی‌صدر، ترور رهبری ... رخ داده بود. این اتفاقات باعث شد که بحث ریاست‌جمهوری اولویت پیدا کند و شهید بهشتی با اینکه اگر خودش می‌آمد و می گفت می‌خواهیم در مورد ریاست جمهوری صحبت کنیم، جمع بی‌تردید تمکین می‌کردند اما نظرخواهی کرد و توضیح داد این اتفاقات افتاده و ما به این دلایل می‌خواهیم به بحث ریاست‌جمهوری برویم. آیا موافق تغییر دستور کار هستید یا خیر؟ جمع به این موضوع رای دادند.

وی با اشاره به فعالیت‌های مجاهدین خلق در آن زمان بیان کرد: اینان شهید بهشتی را مانع فعالیت‌های خود می‌دیدند. از طرفی در کشور، اقدامات مبارزه مسلحانه که به آن اعتقاد داشتند را شکل دادند، به دنبال جوسازی و شایع‌پراکنی علیه حزب بودند. با جوسازی‌های دشمنان، حمایت از بهشتی هم در این جو به حداقل رسید و حتی برخی از افرادی هم که در جریان نظام بودند با ایشان مخالفت داشتند و از ایشان حمایت نمی‌کردند. این بود که امام(ره) بعد از شهادت ایشان فرموند: «شهید بهشتی مظلوم زیست، مظلوم مرد و خار چشم دشمنان اسلام بود». 

این دیپلمات پیشین کشور گفت: مظلومیت شهیدبهشتی به خاطر این بود که علاوه بر اینکه عمده فشارهای نظام و پیشبرد و تثبیت نظام بر عهده ایشان بود، از طرفی نیز هیچ حمایتی از ایشان نمی‌شد. حتی تحت شایعه‌سازی‌ها می‌گفتند که ایشان در سوییس حساب و سرمایه دارد. در حالی که می‌بینیم هم‌اکنون منزل ساده و معمولی ایشان به موزه تبدیل شده است.

ساداتیان بیان کرد: زندگی شهید بهشتی از نظم برخوردار بود، روز جمعه خود را به خانواده اختصاص می‌داد و به امور همسر و فرزندانشان رسیدگی می‌کرد. شهید بهشتی در ابعاد مختلف یک انسان نمونه بود که ما از این جهت کمتر فردی را می‌بینیم که همه این ابعاد را به بهترین نحو داشته باشد. نظم، مدیریت، اندیشه و اعتقاد به گفت‌وگو با همه مردم از جمله مخالفان، از خصوصیات بارز این شهید بزرگوار بود.

وی با اشاره به جمله‌ای در فیلم ترور سرچشمه که یکی از افراد می‌گوید از چشم‌های «کلاهی» شرارت می‌بارید، گفت:  در این موضوع قدری اغراق شده است. اگر از چشم‌های او شرارت می‌بارید که چرا جلوی قضیه را همان لحظه نگرفتند؟ کلاهی برای همه دلسوزی می‌کرد و... . با توجه ترورهای گذشته بچه‌ها تصور می‌کردند از بیرون حمله خواهند کرد و با اسلحه روی پشت‌بام‌ها نگهبانی می‌دادند. ذهنیت کسی به این سمت نرفته بود که از داخل ترور انجام شود.

این دیپلمات پیشین کشور یادآور شد:سازمان مجاهدین یا منافقین بیانیه‌ای ندادند که بگویند مسئولیت کار را پذیرفتند اما شواهد نشان می دهد که ایشان نهایتاً این کار را کار خودشان دانستند.
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha