معاون مدیر کل اتباع وزارت کشور گفت: پذیرایی و میزبانی از پناهندگان را بر اساس اصول انسانی و اسلامی پذیرفتیم و در خدمت آنها بودیم اما این انتطار را داریم که تفاوت کمکها به حداقل برسد تا فشار به جامعه میزبان کمتر شده و پناهندگان با شرایط بهتری زندگی کنند.
به گزارش ایسنا-منطقه خراسان، علی قدمگاهی امروز در دیدار هیات دیپلماتیک مرتبط با پناهندگان با استاندار خراسان رضوی، اظهار کرد: هیات حاضر به منظور اجرای مصوبه سند راهبردی بین ایران، دولت افغانستان، دولت پاکستان و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد که در ۲۰۱۲ به امضا رسیده، ایجاد شده است.
وی افزود: سند مذکور سه هدف عمده حمایت از بازگشت داوطلبانه، اقدام پایدار و مساعدت کشورهای میزبان را دارد. این کنفرانس تاکنون ۶ جلسه برگزار کرده جلسه ششم ماه گذشته در پاکستان برگزار شد و وزرا و معاونین وزرا در این جلسه شرکت کردند.
قدمگاهی با بیان اینکه هدف تنها خواست پناهندگان افغانستانی است، عنوان کرد: پناهندگان افغانستانی دومین جمعیت پناهنده و ۱۳ درصد کل جمعیت پناهنده در جهان هستند. هرچند پناهندگان افغانستانی در بیش از ۸۰ کشور دنیا هستند اما ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از آنها در ایران و پاکستان حضور دارند.
معاون مدیر کل اتباع وزارت کشور ادامه داد: در تلاش هستیم تا با بازدید هیاتهای دیپلماتیک و نمایندگان کشورهای کمککننده به پناهندگان، نیازهای آنها شناسایی شود. ایران در طی ۴۰ سال تلاش کرده کلیه نیازهای پناهندگان را برآورده کند و پناهندگان افغانستانی مانند شهروندان ایرانی از کلیه مزایا و خدمات برخوردار هستند.
وی بیان کرد: در این مدت از کمکهای سازمان بین المللی و کشورهای کمککننده به کشورها برای پناهندگان استفاده کردیم. این کمکها درصد ناچیزی از هزینههایی بوده که از محل اقتصاد ملی ما هزینه شده است.
قدمگاهی اضافه کرد: به طور مثال میانگین هزینه ما برای تحصیل دانشآموزان تا مقطع متوسطه، ۳ میلیون تومان به ازای هر دانشآموز در سال است، ما۴۸۰ هزار دانشآموز پناهنده در کل کشور داریم، بنابراین این رقم حدود ۱۵۰ میلیون دلار در سال میشود. هزینه کمپهای اداری سازمانهای بین المللی، با هزینه دانشآموزان افغانستانی ما برابری میکند.
معاون مدیر کل اتباع وزارت کشور گفت: پذیرایی و میزبانی از پناهندگان را بر اساس اصول انسانی و اسلامی پذیرفتیم و در خدمت آنها بودیم اما این انتطار را داریم که تفاوت کمکها به حداقل برسد تا فشار به جامعه میزبان کمتر شده و پناهندگان با شرایط بهتری زندگی کنند،راه حل اساسی را بازگشت داوطلبانه پناهندگان به کشورشان میدانیم و انتظار داریم جامعه بین الملل در رابطه با فراهم کردن زمینه بازگشت آنها به افغانستان اقدام کند.
نظرات