• یکشنبه / ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400012211392
  • خبرنگار : 71600

در گفت‌وگوی ایسنا با هانکه بررسی شد

تورم در ایران به کدام سمت می‌رود؟

تورم در ایران به کدام سمت می‌رود؟

به گفته استیو هانکه، احیای برجام می تواند به کاهش نرخ تورم کمک کند.

به گزارش ایسنا،  صندوق بین المللی پول در گزارش اخیر خود از چشم انداز اقتصادی جهان، روی عقیده خود مبنی بر کاهشی شدن نرخ تورم ایران استوار مانده است. این نهاد نرخ تورم در ایران را تا پایان امسال ۳۶.۵ درصد پیش‌بینی کرده که ۱.۵ درصد از برآورد قبلی این نهاد بیشتر است. صندوق بین المللی پول هم چنین اعلام کرده است که با از سر گیری روند نزولی نرخ تورم، در سال ۲۰۲۲ شاهد تورم ۲۷.۵ درصدی در ایران خواهیم بود. ایران در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۱۸ به ترتیب تورم های ۲۶ و ۲۵ درصدی را تجربه کرده بود.  

در رابطه با سناریوهای احتمالی نرخ تورم ایران در کوتاه مدت، استیو هانکه- استاد اقتصاد کاربردی دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور آمریکا و یکی از متخصصان مطرح جهانی در حوزه هیات‌های ارزی (نهادی که وظیفه حفظ برابری ارزش پول ملی در برابر دیگر ارزها را بر عهده دارد) در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دو عامل دارای بیشترین تاثیر روی نرخ تورم سیاست های بانک مرکزی و اطمینان مردم به ریال در آینده خواهد بود.   

پیش بینی صندوق بین المللی پول از نرخ تورم قابل باور است

وی با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای با تورم بالا در جهان است،  گفت: طبق محاسبات من، نرخ تورم ایران در حال حاضر ۵۸ درصد است. با توجه به این نرخ تورم، پیش بینی صندوق بین المللی پول از تورم ۳۶.۵ درصدی ایران تا پایان سال جاری میلادی باورپذیر است.  

دلایل اصلی بالا بودن نرخ تورم در ایران

این استاد اقتصاد در رابطه با علل بالا بودن تورم در سال های اخیر خاطرنشان کرد: ترکیب دو عامل رشد بیش از حد پایه پولی و کم بودن اطمینان مردم به ریال اصلی ترین دلایل تورم بالا در ایران هستند.  

پیامدهای احتمالی احیای برجام بر روی نرخ تورم

با توجه به از سرگیری مذاکرات هسته ای بین ایران و طرف های خارجی برجام، برخی از گمانه زنی ها حاکی از احتمال بازگشت طرفین به توافقات برجام و رفع تحریم های آمریکا دارد. هانکه در این خصوص گفت: سیاست های بانک مرکزی و اطمینان مردم به ریال چیزهایی هستند که (مسیر آینده) تورم به آن ها بستگی دارد. اگر برجام احیا شود و اطمینان عمومی بازگردد، این مساله می تواند نقطه آغازی بر اجرای برخی سیاست ها باشد که در نهایت منجر به کاهش نرخ تورم شود.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۲ ۱۳:۲۵

هدایت نقدینگی به سمت تولید و اتکا به درآمد مالیاتی با اصلاح نظام مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی و قطع وابستگی به درآمد نفت ، راه حل کاهش تورم است.

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۲ ۱۶:۳۳

باید عرض کنم عدالت در برقراری مالیات جلو فرار مالیاتی را می گیرد سی سال درانسان سازی در آموزش وپرورش مالیات داده ام ولی تولید کنندگان خروس قندی به خاطر یه شعار از مالیات در امانند.

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۲ ۱۳:۴۳

تورم و گرانی در ایران به سمت ، صمت میرود.!!!

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۲ ۱۶:۴۳

تورم بسمت مردم میره مردمو گرفتارتر میکنه تولیدات داخل که هیچ کند اجازه ورود شرکت ها لوازم خارجی میتونه میتونه به کنترل قیمتا کمک کنه رقابت مهمترین کار بین شرکت ها وتولیدات مخصوصا خودروسازها که ی تنه هفته ای ده تومن میارن رو قیمتا ،چ میکنید با مملکت و مردمش

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۲ ۱۹:۳۹

بله عرض میکنم خیلی از عوامل ایجاد تورم را خود دولتها ندانسته باعث میشوند از جمله ازدیاد نقدینگی و چاپ پول بی پشتوانه و ضعیف بودن تجارت خارجی و واردات بی رویه و خیلی مسائل دیگر که نمی توان اینجا عنوان کنم