سید جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران در گفت و گو با ایسنا، در خصوص آمادگی آتش نشانی و سایر دستگاه های امدادی در صورت وقوع بحرانهای جدی در پایتخت گفت: حتی بزرگترین و قدرتمندترین آتش نشانیهای دنیا نیز نمیتوانند مدعی شوند که برای حادثههای بزرگ آماده هستند.
وی با بیان اینکه آتش نشانیها چند دسته شهری، صنعتی، فرودگاهی و ... هستند گفت: به عنوان مثال زمانی که آتش نشانیهای پالایشگاهی با حادثه سنگینی رو به رو می شوند از نیرو های آتش نشانی شهری کمک می گیرند. در حادثه پلاسکو هم ما از سایر دستگاه ها کمک گرفتیم. در این شرایط ستاد بحران تشکیل می شود. پس هیچ آتش نشانی نمیتواند ادعا کند که به تنهایی توانایی انجام عملیات در حوادث بسیار بزرگ را دارد.
ملکی گفت: به نظر من اگر هر دستگاهی به تنهایی تجهیز شود هم نمی توان انتظار داشت که به تنهایی عملیات انجام دهد. هر جای دنیا که این بحران ها اتفاق بیفتد همه به هم کمک میکنند. آتش نشانیها برای بحران تعبیه نشدهاند و ستاد بحران هم برای مدیریت بحران تشکیل شده است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران گفت: شهر تهران برای حوادث بزرگ، خیلی آمادگی ندارد. هر چند وضعیت نسبت به قبل بهتر شده اما با روزهایی که بتوانیم مدعی شویم تهران خود به تنهایی میتواند بحرانهایش را جمع کند، فاصله داریم. اگر بحرانی مثل زلزله رخ دهد طبیعتا باید نه فقط از استانهای دیگر، بلکه باید از کشور های دیگر نیز کمک بگیریم.
ملکی افزود: به نظر من علیرغم اینکه نیرو های امدادی و آتش نشانی تهران نیرو های خوبی هستند اما زیرساختهای شهر در شرایطی نیست که بتوانیم بحرانهای جدی را مدیریت کنیم.
ملکی با تاکید بر اینکه آتش نشانی برای بحرانهای بزرگ تعبیه نشده است گفت: شهر ما نیز آمادگی بحران بزرگ را ندارد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران چگونه می توان آمادگی شهر تهران را افزایش داد گفت: کار بسیار گسترده است. به روز کردن تجهیزات تمام دستگاه ها یکی از اقداماتی است که باید انجام شود. آتش نشانی، اورژانس، ناجا، آب، برق، ناجا، شهرداری و...
وی ادامه داد: همه دستگاه ها باید به روز باشند چرا که در زمان وقوع بحران های بزرگ تمام این ها درگیر می شوند. همچنین باید تمام دستگاه ها وظایف خود را بدانند و از پیش با یکدیگر هماهنگ باشند.
ملکی در ادامه با اشاره به احتمال وقوع زلزله در تهران گفت: در زلزله نه فقط با تخریب، با شکستگی لولههای آب، شکستن لولههای گاز، فروریزش چاههای زیرزمینی و ... رو به رو خواهیم بود. در همه دنیا به همین شکل است و بخشی از خسارتهای زلزله به پس از وقوع آن مربوط می شود.
وی با اشاره به نقش جدی استانهای معین حین وقوع بحرانی مثل زلزله اظهار کرد: نقش استان های معین واقعا جدی است. آن ها باید وظایف خود را از پیش بدانند. به عنوان مثال استان های معینی که قرار است به غرب تهران رسیدگی کنند چقدر شناخت کافی از این منطقه دارند؟ باید اشراف کامل داشته باشند و تعیین استانهای معین باید عملی تر باشد. این اقدامات نباید به صورت چند جلسه ساده باشد. سوال دیگر این است که آیا این استان های معین خودشان تجهیزات کافی دارند؟ .
ملکی اظهار کرد: آیا همه راه های دسترسی شهر ها حین حادثه ای مثل زلزله باز می ماند و امکان استفاده از آن ها وجود دارد؟ اگر شرق تهران زلزله بیاید و جاده شرق بسته شود آیا راه های دسترسی به اندازه کافی وجود دارد؟
وی افزود: متاسفانه از هر کاری یک مقدار کمی انجام دادیم و پس از آن رهایش کردیم.
سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران با اشاره به اقدامات فرهنگی که باید در خصوص آمادگی تهران برای بحران ها صورت گیرد گفت: باید به صورت جدی به فرهنگ سازی در این رابطه توجه شود. آموزش و پرورش، خود شهروندان، رسانه ها، و ... باید در ارتباط با بحران های بزرگ فرهنگ سازی جدی انجام دهند.
انتهای پیام
نظرات