• جمعه / ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۲:۴۴
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1400061007819
  • خبرنگار : 71452

دبیر علمی کنگره سلول‌های بنیادی رویان تأکید کرد:

تبدیل تهدید کرونا به فرصتی تازه برای برقراری ارتباطی مؤثر با دانشمندان برجسته جهان

تبدیل تهدید کرونا به فرصتی تازه برای برقراری ارتباطی مؤثر با دانشمندان برجسته جهان

عضو هیئت علمی گروه سلول‌های بنیادی پژوهشکده زیست‌فناوری رویان اصفهان با اشاره به برگزاری مجازی هفدهمین کنگره بین‌المللی زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی تأکید کرد: تلاش ما در تبدیل این تهدید به فرصتی تازه از طریق بکارگیری ظرفیت‌های فضای مجازی منجر به برقراری ارتباطی مؤثر و دعوت از متخصصان و دانشمندان برجسته سراسر دنیا گردید.

به گزارش ایسنا، هفدهمین کنگره بین‌المللی زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی رویان (۱۷th Stem Cell Biology & Tachnology) در تاریخ ۱۳ و ۱۴ شهریورماه (۴ و ۵ سپتامبر ۲۰۲۱) به صورت مجازی برگزار می‌شود. هویت سلولی، توسعه اولیه و توان سلولی؛ سلول‌های بنیادی در توسعه و درمان سرطان؛ سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی ۱ و ۲؛ ویژگی‌های ریزمحیطی در کُنام سلول‌های بنیادی؛ فناوری‌های نانو و میکرو در تحقیقات سلول‌های بنیادی؛ فناوری‌های نوین در تحقیقات سلول‌های بنیادی، از محورهای این کنگره عنوان شده است.

دکتر فرشته کرمعلی، دبیر علمی هفدهمین کنگره بین‌المللی زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی رویان در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص برنامه‌های کنگره گفت: برای دومین سال، کنگره بین‌المللی رویان (۱۴-۱۰ شهریورماه ۱۴۰۰) به صورت مجازی برگزار می‌شود. سخنرانی‌های روز نخست کنگره به مباحث مرتبط با بیماری کووید ۱۹ شامل تأثیرات این بیماری بر روی قدرت باروری افراد، آخرین پیشرفت‌ها در درمان بیماری کووید ۱۹ با استفاده از سلول‌های بنیادی و ارائه راهکارهای نوین در طراحی مدل‌های مؤثر به منظور مطالعه این بیماری با استفاده از چاپ زیستی، سیستم‌های میکروفلوئیدیک و ارگانوئید اختصاص دارد.

دکتر کرمعلی با اشاره به ۷ محوری که برای پنل‌های هفدهمین کنگره بین‌المللی زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی در نظر گرفته شده است، تأکید کرد: در برنامه‌­ریزی پنل‌ها سعی شده است تا مباحث پایه‌­ای از جمله عوامل موثر در حفظ هویت سلول‌های بنیادی تا کاربرد این سلول‌ها در پزشکی بازساختی و نقش سلول‌های بنیادی در شکل­‌گیری و درمان سرطان را در برگیرد.

عضو هیئت علمی گروه سلول‌های بنیادی پژوهشکده زیست‌فناوری رویان اصفهان افزود: با توجه به اهمیت مباحث بین رشته‌ای، در کنگره امسال توجه ویژه‌ای به علوم و فناوری‌های نوین مانند فناوری‌های نانو، سامانه‌های میکروفلوئیدیک، هوش مصنوعی و چاپ سه‌بعدی و کاربرد آنها در توسعه دانش سلول‌های بنیادی شده است.

دبیر علمی هفدهمین کنگره بین‌المللی زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی رویان، در خصوص تعداد مقاله‌های دریافتی گفت: تعداد ۱۱۷ خلاصه مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که پس از داوری، در نهایت، ۸ مقاله برتر از نظر داوران مجوز ارائه شفاهی در کنگره را دریافت کردند و ۵۷ مقاله نیز در کنگره امسال به صورت  پوستر ارائه خواهند شد.

تبدیل تهدید کرونا به فرصتی تازه برای برقراری ارتباطی مؤثر با دانشمندان برجسته جهان

دکتر کرمعلی با اشاره به برگزاری کنگره بین‌المللی رویان به شکل مجازی گفت: برگزاری مجازی کنگره‌ها، قطعاً محدودیت‌هایی به همراه دارد؛ چراکه امکان تعامل، تبادل نظر و ارتباط مستقیم اساتید، متخصصان و پژوهشگران از نقاط مختلف دنیا با یکدیگر را محدود می­کند.

دبیر علمی هفدهمین کنگره بین‌المللی زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی رویان افزود: اما به واسطه رسالت پژوهشگاه رویان در توسعه و اشاعه دانش، برآن شدیم تا علی‌رغم محدودیت‌های گسترده جهانی سهم خود را در این زمینه به بهترین نحو ممکن ایفا کنیم. تلاش ما در تبدیل این تهدید به فرصتی تازه از طریق بکارگیری ظرفیت‌های فضای مجازی منجر به برقراری ارتباطی مؤثر و دعوت از متخصصان و دانشمندان برجسته سراسر دنیا به خصوص آمریکا و استرالیا گردید که در شرایط برگزاری فیزیکی امکان حضور آنها مهیا نبود.

مجازی برگزار شدن، تأثیری بر کیفیت کنگره بین‌المللی رویان نخواهد داشت

عضو هیئت علمی گروه سلول‌های بنیادی پژوهشکده زیست‌فناوری رویان اصفهان تأکید کرد: تلاش کرده‌ایم تا مجازی برگزار شدن، تأثیری بر کیفیت برگزاری کنگره بین‌المللی رویان نگذارد و بتوانیم از حضور اساتید و متخصصان برجسته داخلی و بین‌المللی در این کنگره بهره‌مند شویم.

شایان ذکر است، بیست ‌و دومین کنگره بین‌المللی پزشکی تولیدمثل رویان از تاریخ ۱۰ تا ۱۲ شهریورماه و هفدهمین کنگره بین‌المللی زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی رویان در تاریخ ۱۳ و ۱۴ شهریورماه ۱۴۰۰ به صورت مجازی برگزار می‌شود. مراسم افتتاحیه روز چهارشنبه ۱۰ شهریورماه با سخنرانی دکتر سید جعفر حسین، مدیر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی (WHO)، پروفسور هیو تیلور، رئیس انجمن پزشکی تولیدمثل آمریکا (ASRM) و دکتر ابراهیم پارسانژاد، رئیس انجمن باروری و  ناباروری ایران (ISRM)، دکتر عبدالحسین شاهوردی، رییس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و رییس کنگره بین‌المللی رویان برگزار شد.

بیش از ۳۰ سخنران مدعو برجسته داخلی و ۲۸ سخنران بین‌المللی از کشورهای آلمان، آمریکا، استرالیا، انگلستان، ایتالیا، پاکستان، ترکیه، دانمارک، سوئیس، سنگاپور، قطر، مصر، هلند، هند و ... در پنل‌های مختلف بیست ‌و دومین کنگره بین‌المللی پزشکی تولیدمثل رویان و هفدهمین کنگره بین‌المللی زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی سخنرانی خواهند کرد.

همزمان با برگزاری این دو کنگره بین‌المللی، شانزدهمین سمینار پرستاری و مامایی رویان نیز برگزار می‌شود. فرایند بررسی بیماران نابارور قبل و بعد از بارداری در بحران کرونا؛ آخرین دستاوردهای درمان ناباروری (با تمرکز بر اختلالات تخمدان پلی‌کیستیک، حفظ باروری در بیماران مبتلا به سرطان، آندومتریوز، رشد، بهداشت و نوزایی جمعیت) به عنوان محورهای این سمینار اعلام شده است. وبینار روش‌های بهینه تحریک تخمدان در بیماران مبتلا به سرطان نیز با همکاری پروفسور وایرلی از ایتالیا به‌صورت پیش‌کنگره در ۹ شهریورماه برگزار شد. وبینار چالش‌های بررسی آندومتر در زنان نابارور؛ وبینار دوره جامع نانوزیست‌فناوری با مدیریت پژوهشکده زیست‌فناوری رویان اصفهان؛ کارگاه مجازی فلوسایتومتری مقدماتی با مدیریت پژوهشکده سلول‌های بنیادی؛ کارگاه مجازی فلوسایتومتری پیشرفته با مدیریت پژوهشکده سلول‌های بنیادی از دیگر برنامه‌های جنبی این دو کنگره هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha