• دوشنبه / ۱۹ مهر ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400071912800
  • خبرنگار : 71282

در گفت وگو با ایسنا مطرح شد

هزینه ایجاد شغل در بخش تعاون چند؟

هزینه ایجاد شغل در بخش تعاون چند؟

یک کارشناس حوزه اشتغال معتقد است از یک سوپرمارکت تا یک نیروگاه را می توان با فرمت تعاونی راه اندازی کرد. وی هزینه ایجاد شغل در بخش تعاونی را یک سوم دیگر بخش‌ها عنوان کرده و می گوید: در دو سال تعداد شغلی که در بخش تعاون حفظ شده بالاتر از دیگر بخشها بوده است.

رضا محمودی درخش در گفت وگو با ایسنا، با تاکید بر ضرورت بهره مندی از ظرفیتهای بخش مردمی تعاون در ایجاد اشتغال اظهار کرد: بخش تعاون از ظرفیتهای خوبی برخوردار است و در قالب تعاونی‌ها می توان بسیاری از ایده های کسب و کار و اهداف پیش بینی شده در حوزه اشتغال را محقق کرد.

وی درباره استفاده از ظرفیت بخش تعاون برای ایجاد سالانه یک میلیون شغل در کشور، گفت: معتقدم حتما نباید یک میلیون شغل را در بخش تعاون ایجاد کرد ولی می‌توانیم با توجه به حضور تعاونی ها در گرایشهای مختلف و بخشهای تولیدی، توزیعی، خدماتی، صنعتی و معدنی از ظرفیت بالای این تشکل ها بهره برداری کنیم.

این کارشناس حوزه اشتغال، هزینه ایجاد شغل در بخشهایی مثل تعاون را بسیار پایین و یک سوم کمتر از سایر بخشها عنوان کرد و گفت: اگر بخواهیم یک شغل ایجاد کنیم دستکم ۲۰۰ میلیون تومان هزینه لازم دارد در حالی که در بخش تعاون این هزینه زیر ۱۲۰ میلیون تومان است چون یک تعاونی با هم افزایی حداقل هفت نفر تشکیل می شود و سرمایه هایشان در کنار هم قرار می گیرد.

محمودی درخش با بیان اینکه از یک سوپرمارکت تا یک نیروگاه را می توان با فرمت تعاونی راه اندازی کرد، گفت: در دو سال گذشته تعداد شغلی که بخش تعاون تثبیت کرده و نگه داشته به شدت بالاتر از بخشهای خصوصی و دولتی بوده است چون افراد خودشان عضوی از تعاونی بودند و در این فضا نیروهایشان را کاهش ندادند بلکه سودشان را کم کردند و در مقابل اشتغال خود را حفظ کردند.

به گفته وی، تعاونی ها نه در ایران بلکه در سطوح جهانی از انعطاف پذیری بالایی نسبت به مشاغل بخش خصوصی و دولتی برخوردار هستند و مدل انعطاف پذیری آنها باعث می شود که در تولید و اشتغال و رشد و توسعه اقتصاد مشارکت و نقش موثری داشته باشند.

این کارشناس حوزه اشتغال در پایان گفت:دولت می تواند در تسهیلات پرداختی یا معافیت مالیاتی و بیمه ای برای تعاونی های بالای ۵۰۰ نفر عضو که در حوزه تولید و خدمات تعدادشان بیشتر است به کمک بیاید و یا بخشی از هزینه های بیمه نیروهای شاغل در بخش تعاون را کاهش دهد و از این طریق آنها را مورد حمایت قرار بدهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha