• یکشنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۰ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400072517292
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

کسری بودجه و ضرری به قیمت جان حیات وحش

کسری بودجه و ضرری به قیمت جان حیات وحش

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه طی دو سال اخیر هیچ اعتباری برای جبران خسارت‌هایی که به حیات وحش وارد شده به این استان پرداخت نشده که علتش را نبود بودجه اعلام کرده‌اند، اظهار کرد: لازم است بودجه‌ای اختصاص یابد تا حداقل بتوانیم خسارت‌های وارده به باغات و محصولات کشاورزی کشاورزان را جبران کنیم چراکه ممکن است در آینده نزدیک هجوم حیات وحش به باغات مردم به قیمت جانشان تمام شود.

حسن اکبری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: خشکسالی‌ها ورود حیات وحش به مزارع و باغات کشاورزان و خسارت در این بخش را افزایش داده و تلاش ما این است که این خسارت‌ها محدود شود؛ حیات وحش به علوفه سبز عادت دارد و وقتی علوفه سبز در مراتع در دسترس نباشد به سمت مزارع و باغات هجوم می‌آورند و مردم نیز حق دارند معترض شوند با اینکه تاکنون به حیات وحش آسیب نرسانده‌اند.

وی با بیان اینکه این امر علاوه بر ایجاد خطرات برای آن‌ها، باعث از بین رفتن محصولات کشاورزی شده که آسیب بیشتری است، افزود: با این وضع، اما در دو سال اخیر برای جبران خسارت حیات وحش به کشاورزان خراسان جنوبی بودجه‌ای اختصاص نیافته است.

وی با اشاره به اینکه چشمه‌های حیات وحش با تلاش همکاران محیط زیست لایروبی می‌شود و همچنین آبرسانی سیار به آبشخورها و حوض انبارها افزایش پیدا کرده، اما با این وجود باز هم حجم آبدهی افزایش زیادی نداشته است.

اکبری تصریح کرد: کمبود علوفه در زیستگاه‌ها که ناشی از خشکسالی است، قوه بدنی حیات وحش را کم و آن‌ها را  لاغر کرده است که این امر قدرت زادآوری را از آنان می‌گیرد؛ به گونه‌ای که امسال در نهبندان پرندگانی چون کبک و تیهو زادآوری نداشته‌اند.

وی با بیان اینکه طی دو سال اخیر هیچ اعتباری برای جبران خسارت‌هایی که به حیات وحش وارد شده به این استان پرداخت نشده که علتش را نبود بودجه اعلام کرده‌اند، اظهار کرد: در سال‌های گذشته بخشی از بودجه مجوز شکار را برای رسیدگی به وحوش مصرف کردیم، اما طی سال گذشته پروانه شکاری صادر نشد و نتوانستیم هزینه کنیم.

  اکبری با اشاره به دریافت اعتبار ۴۰ میلیون تومانی برای پرداخت خسارت به کشاورزان بشرویه، افزود: لازم است بودجه‌ای اختصاص یابد تا حداقل بتوانیم خسارت‌های وارده به باغات و محصولات کشاورزی کشاورزان را جبران کنیم چراکه ممکن است در آینده نزدیک هجوم حیات وحش به باغات مردم به قیمت جانشان تمام شود.

اکبری یادآور شد: فراموش نکنیم سیاست گذاری‌ها باید متناسب با شرایط خشکسالی باشد؛ در غیر این صورت با از دست دادن ذخیره ژنتیکی استان، خود ضرر می‌بینیم.

وی از اجرای طرح‌های پژوهشی طی سه  سال گذشته برای شناخت هرچه بیشتر و بهتر تنوع زیستی استان خراسان جنوبی خبر داد و گفت: در طرح شناسایی و مستندسازی گونه‌های جانوری مهره دار در خراسان جنوبی ۳۵۰ گونه جانوری مهره دار شناسایی شد.

اکبری تصریح کرد: تنوع زیستی استان اعم از گیاهی و جانوری بسیار غنی است و شرایط توپوگرافیک و خرده اقلیم‌ها منجر به پیدایش تنوع زیست شناختی ارزشمندی در استان شده است به طوری که تاکنون در زیستگاه‌های استان بالغ بر ۱۰۰۰ گونه گیاهی و نزدیک به ۳۵۰ گونه جانوری مهره دار شناسایی شده است.

 وی افزود: دشواری دسترسی به زیستگاه‌های گسترده و پهناور استان از یک سو و کم کاری مراکز تحقیقاتی داخل استان از سوی دیگر موجب شده اطلاعات موجود پیرامون منابع زیستی استان بسیار اندک باشد.

اکبری با اشاره یافته‌های تجربی در استان که حکایت از غنای زیستی این خطه از کشور دارد، گفت: باوجود محدودیت‌های مالی و اعتباری تلاش شد تا از حداقل اعتبارات به این مهم اختصاص داده شود تا بتوان بانک اطلاعات و مستندات علمی ارزشمندی برای استفاده علاقه مندان به حوزه محیط زیست تهیه شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: بر همین اساس اداره کل حفاظت محیط زیست استان اقدام به شناسایی گونه‌های جانوری مهره دار استان در قالب طرح پژوهشی شامل شناسایی و مستند سازی فون پرندگان استان، شناسایی و مستند سازی فون پستانداران استان، مروری بر خزندگان خراسان جنوبی کرده و همچنین مطالعه تنوع جونده سازان و حشره خواران استان خراسان جنوبی در دست انجام است که نتایج آن در آینده نزدیک اطلاع رسانی خواهد شد که امیدواریم با تخصیص اعتبار در راستای ادامه این روند شاهد کامل شدن فون مهرداران و در ادامه بی مهرگان در آینده نزدیک باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha