به گزارش ایسنا، نمایندگان اوپک پلاس که مایل نبودند نامشان فاش شود، اظهار کردند: این گروه که در راس آن عربستان سعودی و روسیه قرار دارند، احتمالا افزایش تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز را برای مارس تصویب می کنند. این ائتلاف به برنامه خود برای افزایش تدریجی تولید ماهانه که از ژوییه تصویب شد، پایبند مانده است.
مشخص نیست آیا اوپک پلاس قادر خواهد بود به حجم عرضه به بازار اضافه کند یا خیر. احیای تولیدی که در دوران اوج پاندمی متوقف شده بود، با محدودیت ظرفیت تولید مواجه شده است و بسیاری از اعضای اوپک پلاس به دلایلی همچون عدم سرمایه گذاری و ناآرامیهای داخلی نتوانستند اهداف تولید را محقق کنند. کشورهای اوپک پلاس ماه میلادی گذشته موفق شدند تنها دو سوم از افزایش تولید تصویب شده را محقق کنند و نیجریه، آنگولا و روسیه پایینتر از سهمیه تصویب شده، نفت تولید کردند.
با بهبود مصرف جهانی نفت و بازگشت آن به سطح پیش از شیوع پاندمی ویروس کرونا، افزایش کندتر تولید اوپک پلاس به صعود قیمتها به مرز ۹۰ دلار در هر بشکه در معاملات بازار لندن نقش داشته است. افزایش قیمتها مشکلات کشورهای مصرف کننده را با افزایش هزینههای و تشدید فشارهای تورمی مضاعف کرده است. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا تلاش کرده است قیمت سوخت را کنترل کند اما موفقیت چندانی نداشته و این مسئله در انتخابات میان دورهای برای وی مشکل آفرین می شود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، نشست وزیران اوپک پلاس برای تصمیم گیری درباره سیاست تولید مارس، دوم فوریه برگزار می شود. این گروه از اوت هر ماه افزایش تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز را تصویب کرده است.
با این حال تحلیلگران می گویند اوپک پلاس از اوت نتوانسته است هر ماه طبق وعده تولیدش را به این میزان افزایش دهد و تولید گروهی این تولیدکنندگان پایینتر بوده که باعث محدود شدن عرضه در بازار شده است. حتی بعضی از مقامات اوپک اذعان کرده اند که این گروه برای افزایش عرضه به سختی تلاش می کند و ممکن است قیمتها به ۱۰۰ دلار در هر بشکه صعود کنند.
آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماهانه ژانویه اعلام کرد عرضه جهانی نفت در دسامبر به دلیل اختلال عرضه در لیبی و اکوادور و افزایش کمتر از میزان برنامه ریزی شده اوپک پلاس، تنها ۱۳۰ هزار بشکه در روز رشد کرد و به ۹۸.۶ میلیون بشکه در روز رسید.
تولید اوپک پلاس ماه میلادی گذشته ۲۵۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت که بسیار پایینتر از میزان تصویب شده بود و به دلیل تولید پایینتر در نیجریه، آنگولا و مالزی ۷۹۰ هزار بشکه در روز کمتر از هدف تولید این گروه بود. برای نخستین بار از زمان اجرای محدودیت عرضه در ماه مه سال ۲۰۲۰، روسیه پایینتر از سهمیه خود نفت تولید کرد.
انتهای پیام
نظرات