• یکشنبه / ۲۶ تیر ۱۴۰۱ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401042617890
  • خبرنگار : 50037

کشاورزان استان همدان از کشت دوم پرهیز کنند

کشاورزان استان همدان از کشت دوم پرهیز کنند

ایسنا/همدان معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: با توجه به شرایط خشکسالی، کشاورزان استان همدان از کشت دوم محصولات کشاورزی خودداری و پرهیز کنند.

داوود شاهسوند افزود: به دنبال کاهش بارش ها و ممنوعیت توسعه کشاورزی در دشت های ممنوعه و ممنوعه بحرانی استان، کشت دوم در تمام دشت ها ممنوع بوده و با متخلفان به شدت برخورد خواهد شد.

وی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون میزان بارش ها نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد و نسبت به بلندمدت ۴۲ درصد کاهش داشته است.

شاهسوند با اشاره به اینکه سدهای استان منابع محدودی دارند، تصریح کرد: از ۱۰۰ درصد آبی که در استان استفاده می شود، بیش از ۹۲ درصد در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش شرب و بیش از ۲ درصد در بخش صنعت مصرف می شود.

وی ادامه داد: این آمار نشان می دهد تسریع در نصب کنتورهای هوشمند، تعیین تکلیف چاه‌های فاقد پروانه و غیرمجاز و همچنین افزایش کارآیی در روش‌های آبیاری و تبدیل کشت های سنتی به گلخانه ای امکان تداوم برداشت از منابع آب زیرزمینی و برنامه‌ریزی‌های بلندمدت در استان را فراهم خواهد کرد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای استان همدان تأکید کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته به منظور مدیریت منابع آب و سازگاری با کم‌آبی و خشکسالی راهبردهایی در سطح استان اجرایی و عملیاتی می شود.

وی خاطرنشان کرد: شایسته است تا با هدف‌گذاری درست تلاش کنیم تا کاستی‌ها و نارسایی‌ها در حفظ و حراست از منابع آبی به شکل مطلوب برطرف شود.

شاهسوند با اشاره به اینکه اولویت اصلی استان تأمین آب آشامیدنی است، افزود: پس از تأمین آب آشامیدنی، تلاش داریم با همکاری جهادکشاورزی استان و با مدیریت آب در این بخش بتوانیم کشاورزی پایدار برای استان ایجاد کنیم.

وی خواستار همکاری همه مردم استان در مصرف بهینه آب و رعایت الگوی کشت از سوی کشاورزان شد و اظهار کرد: امیدواریم کشاورزان استان با پرهیز از کشت دوم به کمک مسئولان استان بیایند تا بتوانیم با اولویت منابع آب آشامیدنی شهرها و روستاها را به نحوه مطلوب تأمین و از تابستان گرم گذر کنیم.

شاهسوند اضافه کرد: امیدواریم در مناطق شهری و روستایی قطعی منابع آب در فصل تابستان نداشته باشیم و مردم در پایداری منابع آب مصرف بهینه را مورد توجه قرار دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha