به گزارش ایسنا، استانداری همدان، روز پنجشنبه ۳ آذرماه، میزبان میهمانانی از کشورهای ازبکستان، روسیه، ترکیه و جامعة المصطفی قم بود.
ماهر آلپر، استاد فلسفه از کشور ترکیه در این مراسم با اشاره به جایگاه والای بوعلیسینا، اظهار کرد: همه میدانیم بوعلی بزرگ، از بنیانگداران متافیزیک است.
آلپر ادامه داد: برای شناخت بوعلیسینا در دو محور میتوانیم تلاش کنیم، یکی فهم درست فلسفه و گفتههای ابن سینا و دیگری سیستم فکری ابن سینا است که البته در رابطه با تمامی دانشمندان اسلامی با این دو موضوع میتوانیم تحقیق کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مادامی که فلسفه اسلامی به طور کامل فهم نشود، نمیتوانیم جایگاه خود را در جهان علم پیدا کنیم و در ایران و سایر کشورهای منظقه لازم است اقدامات این چنینی انجام شود.
نگینه شیرمحمد آوا، استاد فلسفه از کشور ازبکستان نیز با بیان اینکه ابن سینا خدمت بزرگی به بشریت کرد گفت: دو ملت ایران و ازبکستان باید برای معرفی ابن سینا اقدامات مهمی انجام دهند بنابراین دانشگاههای دو کشور باید عظمت این شخصیت عظیم را به جهان آن طور که شایسته است بشناسانند.
وی ادامه داد: سال ۲۰۲۵ سالی است که ابن سینا به هزار و ۴۵ سالگی میرسد و ازبکستان قرار است مراسم باشکوهی برای شناسایی این شخصیت بزرگ، برگزار کند.
در این مراسم، نماینده کشور ازبکستان، بشقاب سفالی مزین به تصویر شیخالرئیس بوعلی سینا را به استاندار همدان، لباس محلی کشور ازبکستان را به وزیر علوم و خاک روستای افشانه (زادگاه بوعلیسینا) را به رئیس بنیاد بوعلیسینا، اهدا کرد.
مصطفی بلالاف، مدیرگروه هستیشناسی و نظریه دانش دانشگاه دولتی داغستان روسیه، اظهار کرد: ارزش کارهای علمی ابن سینا برای تمام جهانیان است. ابن سینا دستور داد تا ما عقلانیت را برای بشریت بازگو کنیم. او فلسفه را برای اروپاییان و غیرمسلمانان تبیین کرد.
نماینده کشور روسیه نیز با هدیهای از استاندار همدان، قدردانی کرد.
در پایان مراسم، استاندار همدان با اهدای کتاب مصور معرفی همدان و ظروف سفالی از میهمانان خارجی، قدردانی کرد.
انتهای پیام
نظرات