• سه‌شنبه / ۱۵ آذر ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401091509804
  • خبرنگار : 50034

بلاتکلیفی ۷ ساله طرح جامع همدان

بلاتکلیفی ۷ ساله طرح جامع همدان

ایسنا/همدان رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایه‌گذاری شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه حاشیه شهر همدان با حاشیه بسیاری از شهرها قابل مقایسه نیست، گفت: امکانات حاشیه شهر همدان بهتر از خیلی شهرهاست و کارهای زیادی برای این مناطق انجام شده است.

حمید بادامی‌نجات در نشست «بررسی عوامل مؤثر بر رشد حاشیه‌نشینی در همدان» که در دفتر خبرگزاری ایسنا برگزار شد، با بیان اینکه ۳۰ درصد شهرها حاشیه نشینی دارند که سازمان امور اجتماعی وزارت کشور هم این آمار را تأیید کرده است، تصریح کرد: ۲۵ تا ۳۰ درصد شهر همدان حاشیه نشین هستند که البته حاشیه شهر همدان با خیلی از شهرها قابل مقایسه نیست به طوریکه همدان در مقایسه با تهران، اهواز و مشهد بهتر و امکانات بهتر و به‌روزتری دارد.

وی با بیان اینکه حاشیه شهر وقتی ایجاد می‌شود که در شهر برنامه‌ریزی برای تولید مسکن نداشته باشیم، افزود: علت اصلی حاشیه‌نشینی متولیان هستند به طوریکه مردم منتظر نمی‌مانند تا مسئولان زمین برای ساخت مسکن تفکیک یا اضافه کنند بنابراین در حاشیه شهرها شروع به ساخت سکونتگاه‌های غیررسمی می‌کنند.

شهر همدان کمبود زمین دارد

این عضو شورای شهر همدان اظهار کرد: برای اینکه مردم بتوانند مسکن بسازند باید زمین قانونی تحویل بدهیم. ۳۰ تا ۴۰ پهنه در شهر همدان وجود دارد که کاربری‌هایشان در طرح تفصیلی آموزشی، فضای سبز و ... بوده اما در آنها ساخت و ساز انجام شده است.

وی با بیان اینکه شهر همدان کمبود زمین دارد، ادامه داد: شهر همدان فشرده شده و جایی برای ساخت مسکن ندارد به‌طوریکه در منطقه چهار، شهرداری ۳۸ هکتار زمین با کاربری درمانی را تفکیک کرده و تغییر کاربری داده است.

شهر همدان فشرده شده است و جایی برای ساخت مسکن ندارد 

وی با اشاره به اینکه به علت نبود زمین شهرداری اقدام به تفکیک اراضی با کاربری فضای سبز و درمانی را تفکیک کرده است، یادآور شد: طرح جامع همدان هفت سال است که بلاتکلیف مانده و وقتی تکلیف مشخص نشود مردم به صورت ناخودآگاه به ساخت و ساز غیرمجاز رو می‌آورند.

بادامی نجات با اشاره به گرانی زمین در همدان، ادامه داد: وقتی عرضه زمین در شهر کم باشد قیمت افزایش می‌یابد، در حال حاضر در همدان زمین کم داریم. براساس آمار سرشماری مرکز آمار ایران، یزد و همدان جمعیتی یکسانی دارند اما در یزد ۱۳ هزار هکتار و در همدان ۵۷۰۰ هکتار محدوده شهری وجود دارد بنابراین طبیعی است که شهر دچار مشکل می‌شود.

عضو شورای شهر همدان با بیان اینکه شهر همدان نیاز به افزودن زمین دارد، تصریح کرد: ۶۸۰ هکتار زمین به شهر همدان اضافه کردند که با مشکلاتی مواجه شد و معارضانی پیدا شد که به تازگی هم شورای عالی معماری و شهرسازی شهر حورا را پیشنهاد داده است.

وی با اشاره به اینکه هیچ برنامه‌ریزی در شهر همدان وجود ندارد و نمی‌دانیم طرح جامع چه خواهد شد؟ یادآور شد: انتقال جمعیت در حوزه حکمرانی محلی نیست و ما تعیین نمی‌کنیم چه کسی به همدان مهاجرت کند یا نکند اما وقتی مهاجران به شهر می‌آیند باید تدابیری پیش‌بینی شود.

بیشتر ساکنان روستاهای الحالق شده به شهر همدان بومی نیستند

بادامی نجات با بیان اینکه برخی در الحاق روستای قاسم آباد به شهر همدان مخالفت می‌کردند، افزود: جمعیت قاسم آباد ۳۰۰۰ نفر بوده و ۱۰ هزار نفر آن کسانی بودند که نتوانستیم در شهر همدان مسکن درست کنیم و به این روستا مهاجرت کردند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر ساکنان روستاهای الحالق شده به شهر همدان بومی نیستند، اظهار کرد: بیشتر جمعیت ساکن در روستاهای قاسم آباد، علی آباد و حسن آباد سرریز جمیعیتی همدان هستند و اگر فکری برای نشود وضعیت حاشیه نشینی همدان بدتر می‌شود بنابراین ما باید برای مسکن مردم شهر همدان فکر کنیم.

 بیشتر جمعیت ساکن در روستاهای قاسم آباد، علی آباد و حسن آباد سرریز جمیعیتی همدان هستند و اگر فکری برای نشود وضعیت حاشیه‌نشینی همدان بدتر می‌شود

رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایه‌گذاری شورای شهر همدان با تأکید بر اینکه کارهایی که در حاشیه های شهر همدان انجام شده، بی نظیر است، خاطرنشان کرد: اقداماتی که در شهر همدان در زمینه حاشیه‌نشینی انجام شده در کشور کم نظیر است.

بادامی نجات خاطرنشان کرد: شش سال است که در مناطقی که راه و شهرسازی به عنوان مناطق توانمندسازی اعلام کرده و الحاقات آنها پروانه ساختمانی تا ۳.۵ طبقه رایگان است که همگی از درآمدهای شهرداری است.

وی با بیان اینکه در مناطق توانمندسازی خیلی از عوارض های قانونی توسط شهرداری گرفته نمی‌شود، گفت: نظام مهندسی هم ۵۰ درصد تخفیف می‌داد اما متأسفانه این ۵۰ درصد را برداشتند که امیدواریم مجدد این تسهیلات را ارائه دهند.

بحث بازآفرینی صرفاً کالبدی نیست

وی با اشاره به پرداخت وام ۲۰۰ میلیونی به مناطق توانمندسازی، ادامه داد: بنیاد مسکن همدان مجوز خاصی از کشور گرفته که تسهیلات ۲۰۰ میلیونی کم بهره را به ساکنان این مناطق پرداخت کند در حالیکه این تسهیلات ویژه روستائیان است.

این عضو شورای شهر همدان بیان کرد: این اقدامات در راستای تشویق مردم به ساخت و ساز مجاز انجام شده است و اقدام بزرگتر این است که زمین را هم فراهم کنیم.

وی با اشاره به اقدامات عمرانی در راستای ایجاد سرانه، افزود: اقدامات عمرانی توسط همه دستگاه‌ها قابل توجه بوده به‌طوریکه شهرداری همدان طی سال های گذشته تعدادی پارک محله‌ای در این مناطق ایجاد کرده، منطقه منوچهری، اسلامشهر، دیزج، خضر و ... در گذشته یک متر پارک نداشتند اما در سال های اخیر احداث شده است.

بادامی‌نجات با بیان اینکه با تمام اقداماتی که انجام شده است اما کم و کاستی‌هایی هم وجود دارد، اظهار کرد: در بحث کالبد واقعاً کار شده اما بحث بازآفرینی صرفاً کالبدی نیست و مسائل اقتصادی و فرهنگی هم نیاز است توسط دستگاه‌های متولی انجام شود البته در بحث اقتصادی فرهنگسرای کسب و کار در محله خضر توسط شهرداری انجام شده است.

این عضو شورای شهر همدان با اشاره به اینکه در شورای پنجم اقدامات مؤثری در حوزه توانمندسازی اتفاق افتاد، تأکید کرد: از ابتدای شورا تا این دوره با وجود اختلاف نظرهای شدید بین اعضاء، نگرانی عمده شورای شهر مناطق کم برخوردار بوده است و همیشه کسانی هستند که منابع را به سمت این مناطق هدایت کنند تا مسائل و مشکلات را حل کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۵ ۱۸:۲۴

واقعا درست گفتی چند سال همدان نسبت تراز موقعیت وجایگاش تو کشور راکد راکد راکد، جوانان این شهر و استان دلشان به چی کی خوش باشه، انگار خاک مرده تو این شهر پاشیدن

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۶ ۰۸:۵۰

سلام بنظر من باید به سمت سنگستان و آبشینه باید رفت و در مسکن یک انقلاب جدی باید انجام شود