• شنبه / ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1401112216830
  • خبرنگار : 71498

گاز به چند شهر و روستا رسیده است؟

گاز به چند شهر و روستا رسیده است؟

تاکنون گازرسانی به ۳۹۵ نیروگاه، ۳۱ مشترک پتروشیمی که هریک شامل چند مجموعه پایین‌دستی هستند، ۷۸ صنعت سیمانی، ۲۸۵ صنعت فولادی، بیش از ۱۴۲ صنعت در شهرک‌های صنعتی و خارج از آنها، ۲۲۰۰ جایگاه عرضه گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی) و حدود ۳۰ میلیون واحد مسکونی در کشور تکمیل شده است.

به گزارش ایسنا، ایران بیش از ۲۸ پالایشگاه گازی، ۳۸ هزار کیلومتر خطوط انتقال گاز و بیش از ۴۴۰ هزار کیلومتر شبکه توزیع گاز دارد و بیش از ۳۶ هزار روستا و ۱۲۲۰  شهر گازرسانی شدند، صنعت گاز ایران هم‌زمان با چهل‌وچهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در ادامه روند گازرسانی در کشور، پروژه‌های متعددی را در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رساند یا عملیات اجرایی آنها آغاز می‌شود.

بهره‌برداری بیش از ۳۶۲ کیلومتر خطوط انتقال گاز به ارزش ۱۸ هزار میلیارد ریال و ۱۸۵ میلیون یورو در هفت استان کشور در دستور کار است که شامل ۱۳۰ کیلومتر خطوط انتقال ۵۶ اینچ (محمدیه - پارچین قطعه اول و دوم) به ارزش حدود ۸ هزار میلیارد ریال و ۱۲۴۲ میلیون یورو در استان قم، ۴۵ کیلومتر خط انتقال گاز ۳۰ اینچ (بیدبلند - بهبهان) به ارزش بالغ بر هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال و ۱۴۴ میلیون یورو در استان خوزستان، ۱۰۵ کیلومتر خط انتقال گاز ۱۰ اینچ (جویم - بنارویه) به ارزش بیش از هزار، ۴۰۰ میلیارد ریال و یک میلیون یورو در استان فارس، ۶۴ کیلومتر خط انتقال ۳۰ اینچ (دیزباد - تربت حیدریه) به ارزش نزدیک به ۳۰۰۰ میلیارد ریال و ۹۲۶ میلیون یورو در استان خراسان رضوی، حدود ۱۸ کیلومتر خط انتقال گاز ۱۶ اینچ (دماوند - امام‌زاده هاشم) به ارزش بالغ بر هزار میلیارد ریال در استان تهران می‌شود.

تاسیسات تقویت فشار گاز شهید شیروانی به ارزش حدود ۳۰۰۰ میلیارد ریال و ۳۶۱ میلیون یورو در استان اصفهان و راه دسترسی به تأسیسات تقویت فشار دهشیر به ارزش حدود ۱۵۰۰ میلیارد ریال در استان یزد هم به بهره‌برداری می‌رسد.

گازرسانی به ۹ شهر و ۱۲۲۹ روستای جدید

آغاز گازرسانی به حدود ۲۹۸۰ مرکز صنعتی جدید با صرف هزینه‌ای معادل حدود ۱۶ هزار میلیارد ریال در ۳۱ استان کشور هم در دستور کار است که ۹ شهر با زیر پوشش قرار دادن ۴۹، ۳۶۸ خانوار جدید با صرف هزینه‌ای نزدیک به ۱۳ هزار میلیارد ریال و ۱۲۲۹ روستا با زیر پوشش قرار دادن بیش از ۸۳ هزار خانوار جدید با صرف هزینه حدود ۵۶ هزار میلیارد ریال به شبکه گاز کشور متصل می‌شوند.

همچنین گازرسانی به ۷۴۰ مرکز صنعتی مصرف‌کننده گاز طبیعی در استان سیستان و بلوچستان با صرف هزینه حدود ۴۰ میلیارد ریال در دستور کار است.

بیشترین تعداد آغاز بهره‌برداری از گازرسانی روستایی به‌ترتیب شامل استان‌های کرمان با ۲۰۶، کرمانشاه با ۱۵۳، آذربایجان‌غربی با ۱۱۴، سیستان و بلوچستان با ۹۳، خراسان جنوبی با ۹۰ و خوزستان با ۸۲ روستا برای زیر پوشش قرار دادن نزدیک به ۵۰ هزار خانوار جدید با صرف هزینه حدود ۳۹ هزار میلیارد ریال (بدون احتساب هزینه استان سیستان و بلوچستان) می‌شود.

طبق اعلام شرکت ملی گاز، صرف هزینه‌ای حدود ۳۱ هزار میلیارد ریال برای کلنگ‌زنی آغاز عملیات اجرایی گازرسانی در هشت شهر، ۵۸۱ روستا، ۶۳۲ صنعت جدید و ۱۱۲ کیلومتر خط تغذیه جدید در برنامه است که بالغ بر ۸۸ هزار میلیارد ریال برای کلنگ‌زنی آغاز عملیات اجرایی گازرسانی در هشت شهر واقع در استان‌های بوشهر، چهار شهر سیستان و بلوچستان، سه شهر قزوین برای  گازرسانی به بیش از ۲۹ هزار خانوار جدید است.

از سویی قرار است با هزینه نزدیک به ۲۱ هزار میلیارد ریال، کلنگ‌زنی عملیات اجرایی گازرسانی به ۵۸۱ روستا سراسر کشور برای زیر پوشش قراردادن حدود ۳۲ هزار خانوار جدید آغاز شود.

کلنگ‌زنی آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به ۶۳۲ صنعت جدید با صرف هزینه ۴۰۰۰ میلیارد ریال و احداث ۱۱۲ کیلومتر خط انتقال با هزینه‌ای معادل ۱۵۰ میلیارد ریال هم در دستور کار است.

بیشترین آمار کلنگ‌زنی برای آغاز عملیات اجرایی گازررسانی روستایی به ترتیب شامل استان‌های خوزستان با ۸۸، کرمان با ۸۱، خراسان جنوبی با ۸۰، آذربایجان‌ غربی با ۶۶ و سیستان و بلوچستان با ۴۷ روستا، برای زیر پوشش قراردادن نزدیک به  ۲۲ هزار خانوار جدید با صرف هزینه حدود ۱۳ هزار میلیارد ریال است.

مجموع هزینه اختصاصی شرکت ملی گاز ایران برای پروژه‌های توسعه دهه فجر امسال بیش از ۱۳۸ هزار میلیارد ریال شامل بهره‌برداری پروژه‌های گازرسانی و کلنگ‌زنی طرح‌ها در ۱۷ شهر، ۱۸۱۰ روستا، ۳۶۱۲ صنعت جدید، احداث ۱۶۶ کیلومتر خط تغذیه، ۳۵۸ کیلومتر خط انتقال فشار قوی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha