محمد آئینی در نخستین نشست انتقال تجارب بازآفرینی و کمیته بافت فرسوده شهرداریهای کلانشهرهای کشور که امروز، دهم اسفند ماه، در تالار شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: اکثر حاشیهنشینی در ۲۰ کلانشهر کشور اتفاق افتاده که یکسوم نوسازی بافتهای فرسوده در همین مناطق انجام شده است. خراسان رضوی با دارا بودن ۲۷۸ هزار واحد مسکونی ناپایدار بالاترین بناهای ناپایدار را دارد که از این تعداد، ۲۱۶ هزار واحد ناپایدار در مشهد قرار دارد.
وی مشهد را در دارا بودن واحدهای مسکونی ناپایدار همردیف تهران دانست و افزود: بهترین کاری که میتوان در مناطق حاشیهای انجام داد، سنددار کردن این مناطق است. در این زمینه ۱۰ هزار پرونده تشکیل شده که عدد کمی است و پیشبینی میشود بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار مورد متقاضی دریافت سند وجود داشته باشد.
آئینی بیان کرد: برای رفع مشکلات واحدهای ناپایدار و تبدیل آن به واحدهای نوسازی شده، باید آموزش، حمایت و راهبرد را مد نظر داشت و از جمعیت محلات برای شتاب دادن به پروژه بازسازی و مقاومسازی استفاده کرد.
۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار در کشور قابلیت مقاومسازی دارد
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران مطرح کرد: براساس آمار به دست آمده ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار در کشور وجود دارد که با اجرای طرح مقاومسازیسازی قابلیت تبدیل به بیش از پنج میلیون بنای جدید را داراست.
وی خاطرنشان کرد: ۵۴۰۰ محله بافت فرسوده در کشور وجود دارد که دارای حداقل ۱۰۰ هزار کوچه است. باید برای شتاب دادن به طرح مقاومسازی، از جمعیت محلات استفاده کنیم و ساکنان بافتهای فرسوده و ناپایدار را با مشکلات بناهای ناپایدار و دارای معایب آشنا سازیم.
آئینی تصریح کرد: جمعیتی که در بافتهای فرسوده ساکن هستند، خیلی با زندگی جمعی آشنایی ندارند؛ لذا باید از حلقههای میانی داوطلب در همین محلات استفاده کرد تا با شتاب بیشتر به سمت توسعه شهری و مقاومسازی بافتهای فرسوده پیش رویم.
وی محو شدن حرم رضوی را از بافت شهری در مشهد یک مشکل اساسی دانست و تاکید کرد: در طول تاریخ مشهد را به نام حرم رضوی میشناسند ولی امروز متاسفانه ساخت و سازهای اطراف حرم به شکلی پیش رفته که این مکان مقدس را به سمت حاشیه شهر پیش برده است. باید توسعه شهری در اطراف حرم را به گونهای مدیریت کرد تا حرم مطهر به سمت مرکز شهر گسترش پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات