• چهارشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۷
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402022717545
  • خبرنگار : 50553

«دویماج» میان‌ وعده یا غذای سبک قزوینی‌ها

«دویماج» میان‌ وعده یا غذای سبک قزوینی‌ها

ایسنا/قزوین دویماج یکی از غذاهای محلی استان قزوین است، این پیش غذا را معمولاً به عنوان عصرانه در فصل گرم سال همراه با میوه‌های تابستانی میل می‌کنند.

به گزارش ایسنا، دویماج یکی از غذاهای محلی استان قزوین است که به عنوان غذایی سبک و مناسب برای پیش غذا سرو می‌شود، این غذای محلی همچنین برای عصرانه در فصل تابستان و یا افطار بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد.

دویماج یکی از پیش غذاهای لذیذ و سنتی ایرانی است که بیشتر در قسمت‌های ترک زبان کشور به ویژه شهرهای قزوین، آذربایجان، زنجان درست می‌شود، این پیش غذا را معمولاً به عنوان عصرانه در فصل گرم سال همراه با میوه‌های خوشمزه تابستانی میل می‌کنند.

کلمه دویماج در واقع از مشتق کلمه دویمَک (doymak) که به معنی کوبیدن است به دست می‌آید و دلیل این نام آن است که همه مواد آن کوبیده و خرد می‌شوند؛ مثل نان، گردو و سبزی.

دویماج با توجه به موادی که در آن به کار رفته یک خوراکی خیلی سالم است؛ این پیش غذا یک عصرانه سنتی سالم و خوشمزه محسوب می‌شود که در تابستان آن‌ را همراه با هندوانه، سرکه شیره و در زمستان همراه با ترشی (مخلوط، بادمجان، هندوانه) سرو می‌کنند.

اگر شماهم علاقه‌مند به سرو این پیش غذای خوشمزه و سالم هستید در ادامه گزارش دستور تهیه دویماج شرح داده شده است.

مواد لازم برای تهیه دویماج:

نان لواش نازک خشک و کوبیده: ۶ پیمانه
پنیر کوزه‌ای: ۳۰۰ گرم
خیار: ۲ عدد
سبزی خوردن ریز خرد شده شامل (تره، شوید، گشنیز، پیازچه) نیم کیلو
پیاز داغ: ۱۰ قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده: یک لیوان
آب: یک چهارم پیمانه
نعنا خشک: یک قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

ابتدا نان‌ها را کوبیده و خرد می‌کنیم اندازه نان‌ها باید در حد نگینی باشد بعد در ظرفی ریخته و مقداری آب ولرم روی نان‌ها پاشیده و با دست مرتب هم زده و ورز می‌دهیم.

مقدار آب باید به حدی باشد که هنگام ورز دادن مخلوط کمی حالت چسبندگی پیدا کند البته مراقب باشید خمیر نشود بعد همه مواد مثل سبزی، پنیر، خیار و گردو را نگینی خورد کرده و به نان‌های ورز داده شده اضافه و خوب با هم مخلوط می‌کنیم در مرحله آخر پیازداغ را با زردچوبه تفت داده و با فلفل سیاه به سایر مواد اضافه می‌کنیم و بعد در ظرف را با پارچه تمیز یا پلاستیک پوشانده تا مواد خوب جا بیفتد.

به گزارش ایسنا، دویماج یک عصرانه سنتی سالم و خوشمزه و معروف است که در قزوین تهیه می‌شود البته در برخی شهرهای دیگر هم این غذا را درست می‌کنند که روش تهیه آن‌ها مقداری با این دویماج فرق می‌کند.

قزوینی‌ها دویماج را بیشتر در ماه رمضان برای سفره‌های افطار، ظهر سیزده بدر، عصر پنجاه بدر و بعضی از مهمانی‌ها تهیه می‌کردند؛ مثل مراسمی که در آن خانم‌های قزوینی بعد از ایام عید نوروز دور هم جمع می‌شدند و نوبتی قرار می‌گذاشتند و به خانه همدیگر می‌رفتند و همراه با شیرینی و باقلوا دویماج هم درست می‌کردند البته این رسم بیشتر در قدیم مرسوم بوده و الان کمتر از آن خبر و اثری وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha