ابراهیم جلیلی در گفتوگو با ایسنا، ضمن اشاره به ثبت «مسافرخانه کتابی» در فهرست آثار ملی ایران، اظهار کرد: مراتب ثبت مسافرخانه کتابی در فهرست میراث فرهنگی تاریخی ملی از سوی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به استاندار همدان ابلاغ شد.
وی ادامه داد: در اجرای بند (ج) ماده واحد، قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مبنی بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غیرمنقول فرهنگی- تاریخی در فهرست آثار ملی و فهرستهای ذیربط، مراتب ثبت اثر فرهنگی- تاریخی «مسافرخانه کتابی» گزارش شد و پس از طی تشریفات قانونی لازم به شماره ۳۳۸۴۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ملایر تصریح کرد: «مسافرخانه کتابی» در جداره میدان امام خمینی(ره) شهر ملایر و روبروی بازار تاریخی ملایر و از معدود بناهای تاریخی باقی مانده در شهر ملایر است.
وی با تأکید بر اینکه براساس نامه ابلاغی وزیر به استاندار همدان آثار مذکور تحت حفاظت و نظارت این وزارت است، گفت: هر گونه دخل و تصرف یا اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود، برابر مواد ۵۵۸ تا ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازاتهای اسلامی، تعزیرات و مجازات های بازدارنده جرم محسوب می شود و مرتکب مشمول مجازاتهای قانونی خواهد شد و مرمت و بازسازی اثر، صرفاً با تأیید و نظارت این اداره ممکن خواهد بود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ملایر با اشاره به شناسایی بیش از ۳۴۰ اثر تاریخی و طبیعی در شهرستان ملایر بیان کرد: از این تعداد بیش از ۲۰۰ اثر در فهرست آثار ملی کشور و تاکنون ۱۵ اثر شامل هنرهای سنتی و خُرده فرهنگهای این شهرستان نیز در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شده است.
انتهای پیام
نظرات