فاطمه سلیمی، امروز ۲۹ مهر، در افتتاحیه رصدخانه شهری مشهد که در محل کارخانه نوآوری برگزار شد، ضمن گرامیداشت رشادتها و آرزوی موفقیت برای جبهه مقاومت، عنوان کرد: شهر مثل انسان زنده و پویا است. مغز متفکر این سیستم حوزه برنامهریزی است. شهرداری به عنوان یک ابرسازمان میتواند در مدیریت شهری اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه آمار و دادهها یک اصل مهم است، ادامه داد: اگر آمار و دادهها متناسب نباشد و تحلیلها به مدیران شهری نرسد قطعا تصمیمات صحیحی گرفته نخواهد شد.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد با تاکید بر اینکه یکی از مشکلاتی که در مدیریت شهری وجود دارد این است که همه به حوزه بودجه نسبت به حوزههای آمار و برنامهریزی اهمیت بیشتری میدهند، خاطرنشان کرد: این حلقه و این چرخش کامل نیست و باید حوزههای آمار و پژوهش به اجرا متصل باشند و در بودجهها در نظر گرفته شود و سپس گامهای اجرایی و فرایند آن تکمیل شود.
سلیمی با بیان اینکه رصدخانه شهری فضایی برای گفتوگو در خصوص آمار و تحلیلهاست، اضافه کرد: اینجا مکانی است که آمار و تحلیلها به مدیران برسد و مدیران بر آن اساس تصمیمات بهینه و کارآمدی را اتخاذ کنند. اینجا مرکزی برای شهرداری نیست بلکه مرکزی برای مدیریت شهری است. مدیری که آمارنامه خود را نداند صدمات زیادی در بخشهای مختلف وتصمیمات مدیریتی خواهد گذاشت. قطعا حضور پژوهشگران منجر به اتخاذ تصمیمات متقنتری خواهد شد.
وی اظهار کرد: یکی از اتفاقات دیگری که در حوزه برنامهریزی این دوره مدیریت شهری رقم زده میشود، اداره کل خلاقیت و نوآوری است. دغدغهای که همیشه میان دانشجویان، اساتید و بدنه اجرایی وجود دارد این است که به یکدیگر متصل نیستند، پایاننامهها، مقالات و مطالبی نوشته میشود که هیچوقت اجرایی نمیشوند. این دوحوزه باید به یکدیگر متصل شوند و رصدخانه شهری مکانی برای این اتصال است.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد عنوان کرد: اداره کل خلاقیت و نوآوری قصد دارد از آمار و تحلیلها به خلاقیت و نوآوری برسد. افرادی با این نگرش که بتوانند مسائل شهر را حل کنند در کارخانه نوآوری حضور پیدا میکنند. ما تخفیفات ویژهای را برای افراد و شرکتهایی در نظر گرفتیم که در طرحهای خود بتوانند مشکلات شهر را حل کنند.
سلیمی با اشاره به نگاه هویتی و فرهنگی مشهد به عنوان نگرش دیگر در کارخانه نوآوری، تصریح کرد: افراد باید بتوانند در تعاریف خود نگاه هویتی و فرهنگی به شهر مشهد را داشته باشد. موارد یادشده به عنوان شاخصهایی برای ورود به کارخانه نوآوری در نظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: یکی از نکات مورد تاکید در جلسات محتوایی که با اساتید جامعهشناسی دانشگاه فردوسی داشتیم، معرفی نکردن الگوهای شاخص جامعه به صورت صحیح است. همچنین در این دوره ما معرفی و رونمایی از کتاب زیست بوم شهری را خواهیم داشت. ما احتیاج داریم که به جامعه امروز آنچه انجام میدهیم را بیان کرده و برای جوانان و نوجوانان الگوسازی کنیم. من برنامه و آمار را وقتی میخواهم که به خروجی اجرا متصل شود و با دو رویکرد جدیدی که در این دوره مدیریت شهری اضافه شده بسیار خلاقتر خواهد شد. همچنین هفتهنامه و ماهنامه خلاقیت نیز به صورت ویژه در مشهد آغاز خواهد شد.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد با تاکید بر اینکه ما در جامعه دانشگاهی نباید خسته شویم و باید بتوانیم ارتباط را فراهم کنیم، بیان کرد: رصدخانه، زیست بوم و شرکتها همه برای حل مسائل شهری هستند. آمار، پایه تمام تصمیمگیریها است.
وی افزود: دربررسیهایی که از طرح تفصیلی توس داشتهایم مشاهده کردیم که با در نظر نگرفتن موضوع جمعیتی مشهد و در نظر نگرفتن اتباع کلی تغییرات در شرایط اتفاق میافتد و پس از اجرای طرح میبینیم که مردم میمانند و آسیبهایی که در آن منطقه ایجاد میشود. زیرا تحلیل اطلاعات از ابتدا به صورت صحیح نبوده است.
انتهای پیام
نظرات