محمود جوادی نژاد، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پوشش واکسیناسیون دامهای حساس علیه انواع بیماریها به ویژه بیماریهای مشترک بین انسان و دام، از جمله مهمترین اقدامات دامپزشکی بوده است.
وی ادامه داد: شناسایی دامهای مشکوک و حذف دامهای آلوده از چرخه مصرف یکی از روشهای موثر در کنترل بیماریها به شمار میرود و دامپزشکی استان در این زمینه اقدامات گستردهای انجام داده است، همچنین دامداریهای سنتی به عنوان اولویت حمایتی مورد توجه قرار گرفته و خدماتی نظیر ارائه واکسن و سموم به صورت رایگان در اختیار این دامداران قرار میگیرد.
جوادی نژاد درباره مشکلات انتقال دام و نقش آن در شیوع بیماریها گفت: در دام سبک و سنگین تب برفکی یک بیماری دامی و البته شایع است و قدرت انتقال بالایی دارد لذا همه ساله محدودیتهای جدی در نقل و انتقال دامها اعمال شده است و با همکاری دستگاههای مختلف، از شیوع بیماریها جلوگیری میشود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی افزود: با توجه به اینکه بیماریهای دامی در کشورهای همسایه مانند ترکیه، کویت و بحرین نیز شایع است این موارد رصد میشود و با توجه به شیوع بیماریهای ویروسی، انتقال دام از این کشورها محدود و اقدامات پیشگیرانه از جمله قرنطینه و ... در استان با جدیت دنبال میشود. ضمن اینکه واکسیناسیون سراسری در دو نوبت شهریور ماه و ابتدای بهمن ماه در دستور کار قرار دارد.
جوادی نژاد درباره واردات گوشت نیز توضیح داد: واردات این گوشتها که با هدف تنظیم بازار است با نظارتهای بهداشتی از مبدا تا عرضه داخلی انجام میشود و نمونهبرداریهای دورهای برای تضمین سلامت گوشت صورت میگیرد. همچنین تیمهای نظارتی دامپزشکی بر مراکز تولید، بستهبندی، حمل و نقل و عرضه گوشت نظارت مستمر دارند.
مدیرکل دامپزشکی درباره ذبح دام در خارج از کشتارگاهها گفت: ذبح دام خارج از کشتارگاه به جز مناسبتهای مذهبی ممنوع است، اما با توجه به رسوم و اعتقادات مذهبی، دامپزشکی استان با آموزش و فرهنگسازی تلاش میکند ذبحها به صورت بهداشتی انجام شود.
وی افزود: در مواردی که ذبح سنتی انجام میشود، بازرسیهای لازم انجام میشود تا سلامت گوشت تضمین شود همچنین با افزایش نظارتها از ابتدای سال تاکنون، مواردی از معدومسازی گوشتهای آلوده گزارش شده و بازرسیها به صورت مستمر ادامه دارد.
جوادی نژاد تأکید کرد: استان خراسان رضوی با تولید بالا و کنترل دقیق کیفیت، نقش مهمی در تأمین گوشت سالم کشور دارد.
وی گفت: گوشت قرمز به عنوان یک محصول استراتژیک اهمیت ویژهای دارد و با توجه به افزایش قیمتها، تلاش میکنیم با اقدامات پیشگیرانه و کنترلی، سلامت و کیفیت گوشت تولیدی را حفظ کنیم و از انتقال بیماریهای دامی به انسان جلوگیری کنیم.
انتهای پیام
نظرات