بابک مهدیآزاد در گفتوگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه همدان تنها شهری است که ۷۵ درصد زباله تر دارد، اظهار کرد: در سایت پسماند همدان زبالههای باارزشی وجود ندارد چرا که مردم از قبل کار جداسازی و تفکیک را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد از زبالهها توسط شهروندان تفکیک و ۳۰ درصد نیز در مراحل انتقال تفکیک میشوند، تصریح کرد: ۱۰۰ درصد شهروندان همدان نان را از زبالههای دیگر جدا میکنند و کمتر شاهد وجود روزنامه و کاغذ در زباله هستیم.
مهدیآزاد با اشاره به اقدامات فرهنگی در زمینه تفکیک زباله، افزود: تفیک زباله در ادارات و دستگاههای دولتی همدان صورت گرفته و همچنین ۱۲ کانکس در سطح شهر کار جمعآوری زبالههای خشک را انجام میدهند.
وی بیان کرد: همچنین چهار مدرسه شهر همدان طرح آزمایشی تفکیک و جداسازی زباله خشک توسط دانشآموزان را انجام میدهد که در ازای این کار کمکهای مالی به این مدارس میشود.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری همدان یادآور شد: شرکت بهروب کار جمعآوری زبالههای تفکیک شده از منازل را انجام میدهد که برای این کار شهروندان با نصب اپلیکشن بهروب میتوانند زبالههای خشک خود را تحویل این شرکت دهند و هزینه آن را دریافت کنند.
مهدیآزاد درباره تصفیه شیرابه زبالهها در سایت پسماند همدان تصریح کرد: تنها روشی که در تصفیه شیرابه زباله جوابگو بوده روش تبخیر، جامدسازی و جداسازی است.
وی درباره تصفیه شیرابه زبالهها با کشت گونههای گیاهی، خاطرنشان کرد: کشت گونههای گیاهی در همدان انجام شده که موفق نیز بوده است اما براساس مطالعاتی که دانشگاه علم و صنعت انجام داده، بهترین روش برای تصفیه شیرابه به صورت عمده تبخیر سطحی است.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری همدان با بیان اینکه روزانه ۶۰۰ تن زباله وارد سایت پسماند همدان میشود، اظهارکرد: روزانه ۶۰۰ تن زباله از مناطق شمالی همدان از جمله بهار، جورقان، رزن و روستاهای اطراف در سایت پسماند مدیریت و دفن میشوند.
انتهای پیام
نظرات