حسن محمدی سهشنبه ۱۸ شهریور در جمع خبرنگاران، با اشاره به پیشرفت قابل توجه در صنایع تبدیلی کشاورزی استان همدان، گفت: در حال حاضر ۲۴۱ واحد فرآوری صنایع تبدیلی با پیشرفت فیزیکی بالای ۳۰ درصد در استان در دست احداث است.
وی با بیان اینکه با بهرهبرداری از این واحدها، ۹۳۰ هزار تُن به ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی همدان اضافه خواهد شد و تا کنون، ۷۰ هزار میلیارد تومان برای احداث این طرحها هزینه شده است که نشاندهنده سرمایهگذاری قابل توجه در این حوزه است، خاطرنشان کرد: شهرستان نهاوند با جذب ۷۰۰ هزار تُن فرآوردههای خام کشاورزی و شهرستان بهار با ۴۷۰ هزار تُن، به ترتیب مقامهای اول و دوم را در جذب محصولات خام کشاورزی در واحدهای فرآوری استان دارند.
وی همچنین به ظرفیتهای موجود اشاره کرد و گفت: ۳۸۱ واحد صنایع فرآوری محصولات کشاورزی در حال حاضر ظرفیت فرآوری دو میلیون و ۳۴۰ هزار تُن محصول خام کشاورزی را دارند. این واحدها به طور مستقیم برای ۵۸۲۴ نفر اشتغالزایی کردهاند که شامل ۵۵ واحد بستهبندی کشمش، ۱۰۲ واحد شوریجات و ترشیجات، ۱۰۳ واحد سردخانه با ظرفیت ۳۰ هزار تُن، ۷ کشتارگاه و ۱۷ واحد لبنی و بستنی و دو واحد فرآوری سیبزمینی میشود.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان همدان با تأکید بر پیشرفتهای چشمگیر در زمینه ذخیرهسازی سیبزمینی، افزود: در حالیکه تا سال ۱۳۸۸ تنها ۳۰ هزار تُن ظرفیت ذخیرهسازی سیبزمینی وجود داشت، اکنون پروانه بهرهبرداری برای ذخیرهسازی ۲۵۰ هزار تن سیبزمینی صادر شده است. علاوه بر این، ۶۵ سردخانه با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد در حال ساخت هستند که ظرفیت ذخیرهسازی ۳۱۲ هزار تن محصول را فراهم خواهند کرد.
وی در پایان اظهار کرد: تلاش میشود نیاز به ذخیرهسازی در شهرستانهای همدان، بهار و رزن به صفر برسد و برای شهرهای دیگر مانند ملایر، اسدآباد و نهاوند، در زمینه ذخیرهسازی میوه سرمایهگذاریهای لازم انجام شود.
انتهای پیام
نظرات