میثم طلوعی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در سالهای اخیر استان همدان با بهرهگیری از شرایط اقلیمی مساعد و نیروی کار متخصص مورد توجه پرورشدهندگان بلدرچین صنعتی در منطقه غرب کشور تبدیل شده است.
وی افزود: بررسیهای میدانی از واحدهای پرورشی در استان همدان نشان میدهد که این صنعت با رشد کمی و کیفی قابل توجهی روبرو بوده و پرورش بلدرچین به دلیل مزایای اقتصادی منحصر به فردی مانند دوره پرورش کوتاه، بازدهی سریع، مصرف پایین خوراک و نیاز به فضای کمتر مورد استقبال سرمایهگذاران و پرورشدهندگان همدانی قرار گرفته است.
معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه بلدرچین تولید شده استان همدان علاوه بر تأمین نیاز بازار داخلی استان بخشی از محصولات خود را به استانهای همجوار نیز صادر میکند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو واحد صنعتی پرورش بلدرچین با ظرفیت ۷۳ هزار قطعه در شهرستانهای فامنین و همدان دارای پروانه بهرهبرداری هستند که ظرفیت فعال این واحدها ۵۰ هزار قطعه بوده و سالیانه بهطور میانگین این استان دارای ۸۰ تن تولید گوشت بلدرچین است.
وی با بیان اینکه بلدرچین ۳۶۵ روز در سال تخم میگذارد، گفت: میتوان هشت دوره بهطور سالیانه هر دوره ۴۵ روز اقدام به پرورش بلدرچین کرد.
پورطلوعی با اشاره به اینکه متوسط وزن هر بلدرچین حدود ۲۲۰ تا ۲۸۰ گرم بوده که به صورت میانگین ۲۵۰ گرم میتوان در نظر گرفت، اظهار کرد: بازده لاشه بلدرچین حدود ۷۰ درصد از وزن زنده آن بوده و میزان تلفات گلههای پرورش بلدرچین نیز بین سه تا پنج درصد گزارش میشود .
معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه سن کشتار بلدرچین بین ۴۲ تا ۴۹ روزگی (۶ تا ۷ هفته) بوده که در این سن به حداکثر وزن و بازدهی گوشت میرسند، بدون اینکه چربی زیادی داشته باشند، اضافه کرد: محصولات متنوع این واحدها شامل گوشت سالم و ارگانیک بلدرچین و تخم بلدرچین بوده که به عنوان یک ماده غذایی با ارزش دارویی شناخته میشود و حتی کود این پرنده نیز به دلیل کیفیت بالا، بازار خود را دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با افزایش گرایش مردم به سمت مصرف موادغذایی با ارزش تغذیه بالا تخم و گوشت بلدرچینهای تولیدی در استان همدان به عنوان یک انتخاب سالم در سبد غذای خانوارها به خوبی جای خود را باز کرده است، اظهار کرد: تخم بلدرچین اگرچه از نظر اندازه کوچک است اما سرشار از ویتامینهای گروه B، آهن، پتاسیم، اسیدهای آمینه ضروری بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود عملکرد مغز کمک شایانی میکند.
پورطلوعی با بیان اینکه تمرکز اصلی واحدهای پرورش بلدرچین بر تولید دو محصول استراتژیک تخم بلدرچین و گوشت بلدرچین است، افزود: کیفیت بالای محصولات تولیدی در استان به دلیل رعایت استانداردهای بهداشتی و مدیریت علمی تغذیه جایگاه مناسبی در کشور دارد.
وی گفت: اگرچه این صنعت از پتانسیل بسیار بالایی برخوردار است اما نیازمند حمایتهای بیشتری در زمینه تامین نهادههای دامی با قیمت پایدار، توسعه زنجیره کامل تولید از مزرعه تا سفره و بازاریابی هوشمند برای شناساندن هر چه بیشتر مزایای مصرف این محصولات مغذی به جامعه است.
پورطلوعی تاکید کرد: با برنامهریزیهای انجام شده این معاونت، پیشبینی میشود صنعت پرورش بلدرچین در استان همدان نه تنها به ایجاد اشتغال پایدار و درآمدزایی بینجامد بلکه سهم بسزایی در تامین پروتئین حیوانی مورد نیاز جامعه و افزایش سرانه مصرف این محصولات با ارزش غذایی بالا داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات