• یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402082820387
  • خبرنگار : 50210

عضو هیات مدیره سازمان نظام پرستاری اراک:

صدای جامعه پرستاری باید شنیده شود

صدای جامعه پرستاری باید شنیده شود

ایسنا/مرکزی عضو هیات مدیره سازمان نظام پرستاری اراک گفت: مهمترین مطالبه جامعه پرستاری کشور و اراک شنیده شدن صدای پرستار است.

محسن غنجی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه پرستاری شغلی همراه با قصه هایی پر غصه است، اظهار کرد: مهمترین مطالبه جامعه پرستاری کشور و اراک شنیده شدن صدای پرستار است.

وی تصریح کرد: متاسفانه علیرغم اینکه مراجعات بسیاری به مسئولان صورت می گیرد، اما هیچ گاه صدای پرستاران شنیده نشده است و حتی در تجمع اخیر پرستاران اراک در مقابل استانداری مرکزی، باز هم صدای آنها شنیده نشد.

غنجی با تاکید بر اینکه قطعا تجمع و اعتراض را نمی پسندیم و حتی این رویه را دور از شان و جایگاه پرستار می دانیم، اما بی توجهی ها پرستاران را ناچار و وادار به چنین واکنش هایی می کند، گفت: امروز جامعه پرستاری درگیر مسائل سلیقه ای است و در واقع همین رفتارها ریشه بسیاری از مشکلات شده است.

وی با بیان اینکه پرستار یک نیروی استراتژیک است که قابل حذف شدن و نادیده گرفتن نیست، تصریح کرد: اگر به دنبال سلامت جامعه هستیم، باید به محور سلامت که پرستاران هستند، اهمیت داد، نمی توان مطالبات این قشر را با شعار دنبال کرد.

عضو هیات مدیره سازمان نظام پرستاری اراک با بیان اینکه تعرفه گذاری خدمات پرستاری به درستی اجرا نمی شود و سامانه هایی که باید توسط وزارت بهداشت فراهم و تامین مالی می شد، تا امروز به مرحله انجام نرسیده است، افزود: اعضای هیات مدیره نظام و فعالین صنفی خواهان مشارکت در تعرفه گذاری خدمات پرستاری بودند ولی دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت به آن بی توجه هستند، حتی نظام پرستاری به عنوان بازوی فکری و صنفی به مسئله تعرفه گذاری وارد شد، اما همچنان شاهد تک روی ها در این حوزه هستیم.

وی یکی از چالش های مهم پرستاران را ساعت اضافه کاری دانست و گفت: در ساعات عصر و شب مدیریت بیمارستان ها عملا به دست پرستاران است، اما برای این اضافه کار، ساعتی 15 تا 35 هزار تومان داده می شود در حالی که با توجه به کمبود نیروی پرستار، پرستاران عملا ناچار به اضافه کاری اجباری هستند و هیچ گاه هم صدای آنها بابت این مشکلات شنیده نشده است.

غنجی پرداخت نشدن هزینه لباس، شیفت های سنگین، کمبود نیرو و انتخاب های نامناسب که انگیزه را از پرسنل گرفته است را بخش دیگری از مشکلات این قشر برشمرد و گفت: امروز شاهدیم که در اراک پرستار باسابقه بالا که در اورژانس خدمت می کرد، مشمول عدم نیاز شده است و حتی توضیحی هم درخصوص این تصمیم به او داده نمی شود، آیا جایگاه پرستاری این است؟ آیا برای مسئولان سلامت همین قدر مهم است؟ چرا صدای پرستار شنیده نمی شود؟ مسئولان باید پاسخگوی این شرایط باشند.

وی با اشاره به موضوع استخدام پرستاران که با دو سال تاخیر همراه شده است، افزود: در ابتدا مقرر بود که استخدام پرستاران هر سال انجام شود ولی طی دو سال اخیر این مهم عملیاتی نشده است. اخیرا تصمیم به استخدام گرفته شده ولی فرآیند و پروسه بسیار پیچیده ای برای آن لحاظ شده است در حالی که پرستاران در دوران کرونا خدمات بی نظیری ارائه کردند و این شرایط و فرآیندها در شان آنها نیست.

این عضو هیات مدیره سازمان نظام پرستاری اراک با اشاره به استخدام ۱۴ هزار پرستار در کشور و سهم خوب استان مرکزی از این استخدام، گفت: در کنار این مسئله، امروز با مهاجرت پرستاران نیز روبرو هستیم. پرستاری که تجربه کافی کسب کرده است به دلیل مباحث مدیریتی و انگیزشی دیده نمی شود و همین باعث می شود که با دلخوری از شهر و خانواده خود دور شود. به هیچ عنوان این اتفاق را نمی پسندم و باید شرایطی برای ماندگاری پرستار فراهم کرد.

غنجی گفت: در مواردی در برخی بیمارستان های اراک مدیر خدمات پرستاری که یک نیروی فکری و تجربی خیلی خوب محسوب می شود را بدون هیچ دلیلی تنزل جایگاه داده شده و به پرستار معمولی تبدیل وضعیت داده شده اند.

وی گفت: در حال حاضر سه هزار پرستار در اختیار استان است و با توجه به افزایش تعداد مراکز درمانی و حرکت استان به سمت سالمندی، به همین میزان پرستار نیاز داریم و باید شرایطی را برای ماندگاری آنها تامین کنیم. سالانه حدود ۲ هزار نیروی پرستار از کشور خارج می شود و این رقم به این معناست که در حال حاضر ۵۰ دانشکده پرستاری در کشور در حال تربیت نیروی پرستار برای خارج از کشور هستند و باید فکری به حال این شرایط شود.

غنجی تصریح کرد: امروز برخی از پرستاران دو شغله شده اند، برخی به سمت بخش خصوصی گرایش پیدا کرده اند، البته بخش خصوصی هم با چنین چالش هایی، هرچند کمرنگ تر مواجه است، اما بالاخره برای جذب و حفظ نیروی پرستار تلاش می کند.  با همه این مشکلات، جامعه پرستاری به رضایت مردم چشم دوخته اند، نباید با تغییر مدیران و طیف های سیاسی، نگرش ها به جامعه پرستاری عوض شود.

وی در پایان گفت: .

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha