• جمعه / ۱۵ دی ۱۴۰۲ / ۰۰:۱۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402101309418
  • خبرنگار : 71635

۶ پیشنهاد غذایی برای مبتلایان به زخم معده

۶ پیشنهاد غذایی برای مبتلایان به زخم معده

زخم معده از ضایعاتی است که در غشای مخاطی معده ایجاد می‌شود. علت این ضایعات ترشح بیش از حد اسید است. شایع‌ترین علت زخم معده «هلیکوباکتر پیلوری» یا مصرف بیش از حد برخی داروها نیز می‌تواند باشد. در ادامه پیشنهادهای غذایی به مبتلایان زخم معده آمده است.

به گزارش ایسنا، برخی از مواد خوراکی قلیایی و ضد التهابی می‌تواند به بهبود سلامت مبتلایان به زخم معده کمک کند. مصرف این غذاها در واقع یک مکمل عالی برای درمان زخم معده است.

زخم معده خود را با درد و سوزش در ناحیه شکم، ریفلاکس اسید، احساس سنگینی و ... نشان می‌دهد. با این حال انواع مختلفی از غذاها وجود دارند که می‌توانند با تنظیمpH معده، این عارضه را تسکین دهند. این مواد غذایی عبارتند از:

_ هویج: یکی از سبزیجات توصیه شده برای بیماران مبتلا به زخم معده است. هویج خواص قلیایی دارد و اسید معده را از بین می‌برد. هویج را می‌توانید به صورت آب هویج، پوره هویج و یا سالاد هویج مصرف کنید. این سبزی فوق العاده سوزش و ریفلاکس اسید را کنترل می‌کند.

_ سیب: سرشار از مواد مغذی ضروری با خاصیت دارویی است. سیب دارای اسیدهای آلی است که تنظیم کننده سیستم گوارش هستند. مصرف سیب برای تسکین زخم معده، گاستریت، یبوست و اسهال توصیه می‌شود.

_ آلوئه ورا: کریستال‌های موجود در آلوئه‌ورا خواص ضد میکروبی دارند. مصرف آلوئه‌ورا منجر به مهار رشد بیش از حد باکتری‌های «هلیکوباکترپیلوری» می‌شود و اجزای آسیب دیده بافت معده را ترمیم می‌کند.

_ موز: غنی از نشاسته و ترکیبات قلیایی است که پس از جذب در بدن، به تنظیمpHمعده می‌روند. خوردن موز سبب توقف زخم مخاطی معده شده و بافت‌های آسیب دیده را ترمیم می‌کند. مصرف این میوه ریفلاکس اسید و گاستریت را نیز کاهش می‌دهد.

_ سیب زمینی: سرشار از نشاسته، فیبر و آنتی اکسیدان‌ها برای بهبود فرایند هضم است. خاصیت قلیایی این گزینه غذایی التهاب را کاهش داده و به بهبود بافت‌های تحریک شده توسط اسید کمک می‌کند. مصرف سیب زمینی سوزش شکمی را نیز کاهش داده و تورم و ریفلاکس را متوقف می‌کند.

_ دانه کتان: وقتی این دانه‌ها با آب آغشته می‌شوند، یک ماده ژلاتینی دور آنها تشکیل می‌شود که یک درمان موثر برای زخم معده است. مصرف دانه‌های کتان باعث کاهش التهاب و سوزش معده شده و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در آنها به ترمیم بافت آسیب دیده معده می‌روند.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت  غذاهای اسیدی زیادی وجود دارد که می‌تواند وضعیت بیماران مبتلا به زخم معده را وخیم‌تر کند. مهم‌ترین این غذاها عبارتند از:

_ قهوه و نوشیدنی‌های حاوی کافئین

_ شیرینی و محصولات با شکر تصفیه شده

_ نوشیدنی‌های گازدار

_‌ غذاهای ادویه دار

_ مشروبات الکلی

_‌ غذاهای سرخ شده و فست فود

_‌نان و شیرینی‌های مصنوعی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha