• یکشنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۵:۵۷
  • دسته‌بندی: آداب زندگی
  • کد خبر: 1403022316792
  • خبرنگار : 71958

«دمت گرمِ» سفیر کره جنوبی به کله‌پاچه!

«دمت گرمِ» سفیر کره جنوبی به کله‌پاچه!

سفیر کره جنوبی امروز برای خوردن غذای ایرانی کله‌پاچه به یک کله پزی در تهران رفت و از این غذای سنتی ایرانی لذت برد و با «دمت گرم» از کارکنان این کله پزی تشکر جانانه کرد.

به گزارش ایسنا، امروز که کیم جون پیو، سفیر کره جنوبی در تهران برای خوردن کله‌پاچه به یک «کله‌پزی» در تهران رفت، از این غذای سنتی لذت برد و با عبارت «دمت گرم» از کارکنان کله‌پزی تشکر کرد. دو کلید واژه «سفیر کره جنوبی» و «کله‌پاچه» ما را برآن داشت تا نگاهی به تاریخچه این غذای خوشمزه ایرانی بیاندازیم.

هر چند این کله‌پاچه خوردن، بخشی از یک تبادل فرهنگی بود که سفارت کره جنوبی در تهران تدارک دیده بود. در این برنامه، سفیر و کارکنان کره‌ای سفارت کله‌پاچه خوردند و در مقابل، کارکنان کله‌پزی و کارکنان ایرانی سفارت کره جنوبی، غذای «گومتانگ» را امتحان کردند. که سنت خوبی بود تا بخشی از غذای ایرنی در جهان معرفی شوند تا کشورهای دیگر مانند آذربایجان یا ترکیه آن را بخشی از سنت غذای خود در یونسکو به ثبت نرسانند.

کله‌پاچه غذای خوشمز ایرانی است که کلسترول بالا دارد. که برای سوختن این حجم بالا از کالری ورزش و فعالیت بدنی سخت لازم است.

عشق و علاقه ایرنیان به کله‌پاچه عشق دیروز و امروز نیست بلکه سنت چند هزار ساله دارد. باور ندارید می‌توانید به تازه‌ترین کشفیات باستان شناسی در سه کیلومتری شهر «سنخواست» در استان خراسان شمالی و در محوطه‌ای به نام «چلو» رجوع کنید. در این اکتشاف باستانی یک دست کله پاچه چهار هزار ساله کشف شد. که اسباب حیرت شد. طبق اخبار رسیده، هیأت باستان شناسی ایران و ایتالیا، حین کاوش در این محوطه باستانی با دو قبر مواجه می‌شوند که در هرکدام یک دست کله پاچه گذاشته شده است.

سرپرست ایرانی این هیأت کاوش به خبرنگاران گفته است: «در کنار اجساد این دو قبر، ظروفی به شکل کاسه گذاشته شده بود که در آن بقایای سر گوسفند و چهارپاچه قابل رؤیت است. این موضوع نشان می دهد که احتمالا کله پاچه، غذای محبوب آنها بوده و پس از مرگ به آنها هدیه شده است».

اما این آغازی است بر یک عشق بی‌پایان آن هم هنگامی که یک پنبه زن شاعر که با ذوق هم بود احتمالا در قرن هشتم یا نهم هجری می‌زیست در یک شوخی عجیب با لسان الغیب فرمود .

کیپاپزان سحر که سر کله وا کنند

آیا بود که گوشه چشمی به ما کنند؟

اما گوشه چشم کله پزان امروزی با کله پزان گذشته یک فرق دارد آنهم به فعالیت بدنی ما برمی‌گردد. از آنجایی که پدران و نیکان مرد عمل بودند و بعد از خوردن یک دست کله‌پاچه سراغ کار بدنی می‌رفتند چربی‌های اضافه را می‌سوزاندند، با مایی که بعد از خوردن کله پاچه یک راست سراغ میزمان می‌رویم و از پشت میز و کامپیوتر به کار سختمان می‌پردازیم، فرق دارد، چون گلسترول را با تحرک زیاد نمی‌سوزانیم و در دیواره رگهایمان نفوذ می‌کند و باعث انسداد رگها شده و در نهایت در یک شب برفی و سرد یا تابستانی گرم. یا شاید در پاییز و بهار «نه گرم و نه سرد جان به جان آفرین تسلیم می‌کنیم. هر 100 گرم از کلپاچه 150 کالری و 2000 گرم کلسترول دارد. به طور کلی کله پاچه از پختن سر و پاهای گوسفند تهیه می شود و اجزای دیگرش شامل: بناگوش ، زبان ، مغز ، گوشت صورت و پاچه ها است.آب این غذا بعنوان پیش غذا همراه با نان خورده شده مصرف می‌شود.

حالا اگر مانند سفیر محترم کره جنوبی هوس کله و پاچه کردید باید به ورزش هم فکر کنید البته به قیمتش هم نظری بفرمایید. چون قیمت یک دست کامل کله‌پاچه 950 هزار تومان است با توجه به حداقل دستمزد به میزان ۸ میلیون و ۲۰۸ هزار تومان نزدیک یک هشتم حقوق شما را فرا می‌گیرد. حالا خود دانید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha