به گزارش ایسنا، در این رونمائی منصور اعظمی کیا (پژوهشگر، ردیفدان و آوازخوان مکتب اصفهان) گفت: از آنجائی که هویت هر هنرمند بر اساس سه پارامتر مکتب (تربیت شاگردان)،سبک (فرم شخصی در اجرا)، شیوه (مطالب محتوائی موسیقی ردیف) شکل میپذیرد و این اصل در همه هنرهای هفتگانه جاری است. از طرفی خصیصههای ذاتی سبک ساز و آواز اصفهان به گونهای است که تمامی تربیتشدگان در این مکتب در صورت هوشیاری و اندیشمندی میتوانند خود را از معاصرین و گذشتکان مجزا کنند و استقلال هنری خود را نشان دهند، کارنامۀ هنری استاد فضلاله شاهزمانی نیز به خوبی نشانگر موجودیت و اعتبار مکتب، شیوه و سبک در هنر آواز ایرانی بوده و هست.
در ادامه برنامه مستندی از فضلاله شاهزمانی پخش شد و سپس شاهزمانی با حضور پشت تربیون کار خود را مرهون عشق و علاقه به آواز و موسیقی ایرانی طی سالهای فعالیتش عنوان کرد.
در آخر برنامه گروه موسیقی برادران سعیدی (از شاگردان استاد فضل اله شاهزمانی) به اجرای برنامه پرداختند و هنرمندان؛ امیرمهدی مقدم (عود)، سیاوش عابدزاده (تار)، امیر محمدزاده (کمانچه) و ایمان بهلول (تنبک) قطعاتی را در مایه شور و ابوعطا با آواز علی و محمد سعیدی اجرا کردند.
فضلاله شاهزمانی متولد اول اردیبهشت ۱۳۲۹ از تربیتشدگان مکتب استاد حسین یاوری و جلال تاج اصفهانی و بازنشسته صدا و سیمای مرکز اصفهان است که از دهه ۵۰ به امر تدریس آواز ایرانی مشغول و از جمله فعالیتهای فرهنگی هنری او میتوان به تأسیس واحد آموزش موسیقی صدا و سیمای مرکز اصفهان اشاره کرد. شاهزمانی آثاری را نیز به آهنگسازی مرحوم سیروس ساغری و جمشید برازنده برای مرکز اصفهان تولید کرده که از جمله آنها آهنگ «ایران» است که در زمان جنگ تحمیلی ایران و عراق تولید و از رادیو پخش شد.
آلبوم موسیقی «حال بُستان» مجموعهای از ساز و آوازهای شاهزمانی است که در مایههای، سه گاه، شور، اصفهان و ماهور با هنرمندان صاحب نام اصفهان از جمله؛ حسن منصوری، مسیح کبوتری، مسعود کبوتری، عباس علیخانی، محمد گلستانهزاده و مجید حسابی اجرا شده که به همت دفتر تخصصی موسیقی شهرداری اصفهان، توسط شرکت فرهنگی هنری شمیم داودی کهن منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات