• یکشنبه / ۲۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403082014774
  • خبرنگار : 71983

عضو اتاق بازرگانی ایران:

کاهش حباب سکه با اقدامات بانک مرکزی/ تاب آوری اقتصاد ایران بالا رفته است

کاهش حباب سکه با اقدامات بانک مرکزی/ تاب آوری اقتصاد ایران بالا رفته است

شفقتی با اشاره به کاهش حباب سکه با اقداماتی همچون عرضه سکه و شمش طلا توسط بانک مرکزی در خصوص اثر انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا گفت: شرایط بدتر از دهه ۹۰ نخواهد شد چرا که اقتصاد در تمام این سال‌ها تاب‌آوری خود را بالا برده و نسبت به راه‌های دور زدن تحریم‌ها آگاه‌تر شده است.

به گزارش ایسنا، فرهاد شفقتی؛ عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی گیلان در گفتگو با ایسنا درباره عرضه سکه و شمش طلا توسط بانک مرکزی گفت: تورم زاییده عرضه و تقاضاست؛ بنابراین به هر میزان که عرضه بیشتر و تقاضا کمتر باشد قیمت نزولی خواهد شد؛ در نتیجه اقدام بانک مرکزی مبنی بر عرضه سکه و شمش طلا باعث کاهش قیمت و ایجاد ثبات در بازار طلا و سکه خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه با تنظیم نسبت تقاضا و عرضه، قیمت طلا و سکه نیز متعادل‌تر خواهد شد، گفت: عرضه سکه و شمش طلا توسط بانک مرکزی در حراج‌های مرکز مبادله ایران باعث کاهش حباب و تنظیم قیمت شده و پس از این هم با توجه به اینکه روزهای حراج‌ بیشتر و سکه‌های با ضرب امسال هم عرضه شده؛ تاثیر بیشتری در قیمت‌ طلا و سکه را شاهد خواهیم بود.

عضو اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: تعیین نرخ دستوری در هر شرایطی مشکلاتی ایجاد می‌کند، به عنوان نمونه اگر قیمت کالایی را دولت دستوری تعیین کند بازاری سیاه برای آن کالا تشکیل می‌شود، بنابراین قیمت توافقی همیشه مورد استقبال فعالان اقتصادی و بازرگانان بوده است و به همین منظور قرار است بازار توافقی ارز در مرکز مبادله شروع به کار کند.

شفقتی درباره راه اندازی بازار ارز توافقی توسط بانک مرکزی گفت: راه اندازی بازار ارز توافقی باعث می‌شود عرضه و تقاضا قیمت را تعیین کنند و این مسئله به نفع بازار خواهد بود. ایجاد این بازار به کاهش یا افزایش قیمت ربطی ندارد بلکه با راه اندازی بازار توافقی، صادرکننده با چندین نرخ رو به رو نخواهد بود.

وی افزود: با راه اندازی بازار ارز توافقی به لحاظ وزنی شاهد رشد صادرات خواهیم بود و این خواسته بخش خصوصی از گذشته تا کنون بوده است.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی گیلان در پایان بیان کرد: در سال ۹۱ اتحادیه اروپا همراه با آمریکا شدیدترین تحریم‌ها را علیه ایران به کار بستند؛ اما هم‌اکنون اگر ترامپ بخواهد ایران را دوباره تحریم کند اتحادیه اروپا در این اقدام با آمریکا همراهی نمی‌کند؛ بنابراین شرایط بدتر از دهه ۹۰ نخواهد شد چرا که اقتصاد در تمام این سال‌ها تاب‌آوری خود را بالا برده و نسبت به راه‌های دور زدن تحریم‌ها آگاه‌تر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha