به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی بیستمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران مبارک، اعضای هیات داوران در در بخش نمایشهای صحنهای ویژه خردسال و کودک، نمایشهای صحنهای ویژه نوجوان و بزرگسال، و نمایشهای فضای باز به قرار زیر است:
نمایشهای صحنهای ویژه خردسال و کودک:
بهرام شاهمحمدلو
فاطمه جعفری
سارا روستاپور
نمایشهای صحنهای ویژه نوجوان و بزرگسال:
فرشاد فرشتهحکمت
زهرا صبری
نرگس مجد
نمایشهای فضای باز:
رضا فیاضی
محمدرضا مالکی
سرگل اسلامیان
اجرای گروههای نمایش عروسکی در جشنواره، از روز سه شنبه مورخ ۲۷ آذرماه آغاز میشود و تا یکشنبه، ۲ دیماه ادامه خواهد داشت.
بر اساس برنامه زمانی اجرای نمایشها، در طول جشنواره هر نمایش دو اجرا خواهد داشت.
علاوه بر اجرای گروههای نمایشی در بیستمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک، اپرای عروسکی مولوی به نویسندگی و کارگردانی بهروز غریبپور، سه اجرای ویژه در سالن فردوسی تهران خواهد داشت.
علاقهمندان به دیدن آثار نمایشی جشنواره میتوانند بلیط نمایشها را از سایت تیوال تهیه کنند.
گفتنی است اجراهای صحنهای در مجموعه تئاتر شهر، سه سالن کانون پرورش فکری، ۲ سالن در تالار مولوی، و تالار هنر برگزار خواهد شد. تمامی اجراهای فضای باز نیز در منطقه فرهنگی عباس آباد برای عموم مردم به اجرا گذاشته میشوند.
بیستمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک ۲۶ آذر تا ۳ دی ۱۴۰۳ با شعار #رویای_سفید_دوستی در تهران برگزار خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت بیستمین جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک پیام داد.
در متن پیام وزیر ارشاد آمد:«عروسکها جهان بیمرزی دارند. هنوز بعد از هزاران سال که عروسکهای سفالی و چوبی با هنر دست مردمان باستان، ابزاری برای نیایش و نمایش و بیان اندیشههای آنان بود، هنوز هم عروسکها روایتگر انسان دردمند و هنرمندند. عروسک و نمایش عروسکی حیطهای کهن و فراگیر در ارتباط انسان با اشیاست و با جامعه و باورها و آرزوهای انسان نیز همزاد است. عروسکها معمولاً متأثر از شرایط اجتماعی و فرهنگی ساخته میشوند و این به معنای بازتولید اندیشههای اصیل انسان است. امروز نیز در همه دنیا، عروسکهای گاه ساده، میتوانند دنیایی پر از رمز و راز و شگفتی و شادی و نشاط را در عین اندیشهورزی در نمایشهای عروسکی به بیننده منتقل کنند.
عروسکهای به ظاهر بیجانِ نمایشها، چنان در دستان عروسکگردانها جان میگیرند که با کودک و بزرگسال ارتباطی عمیق برقرار میکنند و امکانی تازه و گسترده را در نقد و گفتگوی اجتماعی فراهم میآورند.
نمایش عروسکی سابقهای دیرین در جهان و ایران دارد، نمایش عروسکی امکان گسترده گفتوگو و نقد درباره مفاهیم و پدیدههای متعدد و مختلف است. زبان و بیان نمایش عروسکی، غم و شادی، امید و حسرت، اشک و لبخند، خاطره و رویای انسانها است. نمایش عروسکی ایران با سابقهای دیرین و درخشان بر نمایش عروسکی دیگر کشورها تاثیر گذاشته و از آنها نیز تاثیر گرفته و اوج و فرودهایی را از سر گذرانده است. جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران- مبارک، رویدادی است که ارتباط و تعاملهای گوناگون را به نمایش میگذارد، عروسکها با هر خاستگاه و زمینه اجتماعی و فرهنگی و با هر زبان و بیان، بستر گفتوگو درباره آسمان آبی کودکان جهان است.
جشنواره تئاتر عروسکی تهران که با نام با مسمای مبارک، بیستمین دوره خود را میگذراند، از مهمترین جشنوارههای تئاتری است که هیچ محدوده سنی نمیشناسد و برای همه مردم جذابیت دارد. به همین دلیل فرصتی مغتنم برای هنرمندان است تا اندیشههای ناب را در دل داستانهای خود بپرورانند و به مخاطب ارائه دهند و فضای گفتگویی هنرمندانه را با جامعه طراحی کنند.
این جشنواره اکنون به بلوغ رسیده و با گروههای نمایشی و برنامهها و بخشهای متنوعی که دارد میتواند امیدآفرینی و نشاط را در جامعه تسری بخشد.
از تلاش راهآشنایان تجربهمند و جوانان خوشآتیه این عرصه، همکارانم و همچنین دبیرخانه بیستمین جشنواره تئاتر عروسکی سپاسگزارم و برای همه آنان آرزوی توفیق دارم و همچنین به تمامی مردم عزیزی که تماشاگر نمایشهای عروسکی هستند، خوشآمد میگویم.»
انتهای پیام
نظرات