• سه‌شنبه / ۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1403100402683
  • منبع : خبرگزاری‌ها

چرا وقتی سرمان را روی بالش می‌گذاریم، صدای قلبمان را می‌شنویم؟

چرا وقتی سرمان را روی بالش می‌گذاریم، صدای قلبمان را می‌شنویم؟

یک پزشک اهل دیترویت آمریکا می‌گوید که شنیدن صدای قلب زمانی که به پهلو دراز می‌کشید،‌ پدیده‌ای‌ عادی است؛ به خصوص اگر همه‌جا ساکت باشد، اما اگر همیشه این صدا را می‌شنوید، می‌تواند نگران کننده باشد.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایتنا، اگر گهگاه هنگام دراز کشیدن صدای تپش قلبتان را می‌شنوید، نگران نباشید. یک پزشک اهل دیترویت آمریکا می‌گوید که شنیدن صدای قلب زمانی که به پهلو دراز می‌کشید،‌ پدیده‌ای‌ عادی است؛ به خصوص اگر همه‌جا ساکت باشد، اما اگر همیشه این صدا را می‌شنوید، می‌تواند نگران کننده باشد.

دکتر آنتونیو، جراح پلاستیک، توضیح می‌دهد که اگر «گاهی اوقات» هنگام دراز کشیدن به پهلو صدای ضربان قلب خود را می‌شنوید، دلیل آن به احتمال زیاد تغییر موقعیت بدن و نحوه قرارگیری شریان کاروتید روی سطح‌ اطراف (مانند بالش یا تخت) است که باعث می‌شود صدای ضربان قلب به گوشتان برسد.

اما اگر «همیشه» هنگام دراز کشیدن به پهلو یا به‌ویژه وقتی ایستاده‌اید، صدای ضربان قلبتان را می‌شنوید، ممکن است دچار مشکل وزوز ضربانی گوش (Pulsatile tinnitus) شده باشید.

نیویورک‌پست می‌نویسد، وزوز ضربانی گوش بیماری نسبت نادری است که تصور می‌شود سه تا پنج میلیون آمریکایی به آن مبتلا باشند. در این شرایط، بیمار در یک یا هر دو گوش صدایی ریتم‌دار می‌شنود، مانند وزوز یا صدای شبیه به هوای در حال حرکت که با ضربان قلبش هم‌زمان است.

وزوز ضربانی گوش زمانی ایجاد می‌شود که در جریان خون شریان‌ها یا سیاهرگ‌های نزدیک یا اطراف گوش‌ها اختلال به وجود آید. یون می‌گوید که «این وضعیت معمولا بی‌خطر است، اما برخی علل آن ممکن است نگران‌کننده باشند. بنابراین بهتر است به پزشک مراجعه کنید».

وزوز ضربانی گوش بیشتر به دلایلی مانند انسداد گوش، فشار خون بالا، تنگ شدن سیاهرگ‌ها یا شریان‌های سر و گردن، اتصال غیرعادی بین شریان‌ها و سیاهرگ‌ها، تومورهای خوش‌خیم در سر و گردن یا فشار خون بالا در مغز به وجود می‌آید. این بیماری در مواردی خاص، به علت‌ کم‌خونی و بارداری‌ــ که باعث می‌شوند قلب سخت‌تر کار کندــ هم ایجاد می‌شود.

بیماری وزوز ضربانی گوش معمولا با معاینه گوش‌ها، گردن و سر، تست‌های شنوایی و اسکن‌ عروق تشخیص داده می‌شود.  درمان این بیماری به علت آن بستگی دارد و خبر خوب این است که حدود ۷۰ درصد بیماران علت این وزوز را پیدا می‌کنند. 

دکتر دیوید ام. ورونیک، متخصص گوش و حلق و بینی و متخصص جراحی سر و گردن، می‌گوید: «وزوز ضربانی گوش بیشتر مواقع نگران‌کننده نیست اما اگر این مشکل پس از چند به هفته، خودبه‌خود از بین نرفت و واقعا آزاردهنده شد، حتما به پزشک مراجعه کنید.»  

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha