• سه‌شنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1403113022087
  • منبع : مطبوعات

لطفا حواس‌تان به فرزندتان باشد!

لطفا حواس‌تان به فرزندتان باشد!

به تازگی ویدئویی از یک وکیل پایه یک دادگستری در شبکه‌های اجتماعی پربازدید شده که می‌گوید: «خانم‌هایی در پارک با طرح دوستی با دختران نوجوان و اعتمادسازی، عکس‌های آن‌ها را برای افراد پولدار می‌فرستادند و در قبال دریافت پول، دختران نوجوان را به مهمانی دعوت می‌کردند. بعد در مهمانی با استفاده از قرص‌ها و مواد مختلف، هرگونه بلایی سرشان می‌آوردند و زندگی‌شان سیاه می شد.

به گزارش ایسنا، خراسان نوشت: پربازدیدشدن ویدئویی از یک وکیل دادگستری درباره سوء استفاده از دختران نوجوان در پارتی‌ها، فرصتی شد تا چند توصیه مهم به والدین داشته باشیم:
یکی از چالش‌های والدین امروزی، اصرار فرزند نوجوان‌شان برای حضور در دورهمی‌های دوستانه و پارتی‌های شبانه است. به تازگی ویدئویی از یک وکیل پایه یک دادگستری در شبکه‌های اجتماعی پربازدید شده که می‌گوید: «خانم‌هایی در پارک با طرح دوستی با دختران نوجوان و اعتمادسازی، عکس‌های آن‌ها را برای افراد پولدار می‌فرستادند و در قبال دریافت پول، دختران نوجوان را به مهمانی دعوت می‌کردند. بعد در مهمانی با استفاده از قرص‌ها و مواد مختلف، هرگونه بلایی سرشان می‌آوردند و زندگی‌شان سیاه می شد. لطفا حواس‌تان به بچه‌هایتان باشد که هر مهمانی دعوت شدند، نروند و به هر جمع و مکانی اعتماد نکنند». اما واکنش اصولی والدین، وقتی فرزندشان می‌گوید که می‌خواهد به یک دورهمی دوستانه یا پارتی شبانه برود، باید چگونه باشد؟ راهکار، مخالفت صددرصدی است؟

 هم نظارت و هم توجه به استقلال فرزند
برخی از والدین سخت‌گیری‌های زیادی نسبت به فرزند نوجوان خود دارند و تلاش می‌کنند که بر تمامی اعمال فرزند خود کنترل و نظارت داشته باشند. حتی گاهی به او اجازه شرکت در دورهمی‌ها و مهمانی‌های دوستانه را نمی‌دهند. از طرفی نوجوانان در مرحله گذار از کودکی به نوجوانی هستند، به همین دلیل از والدین خود انتظار دارند که دیگر با آن‌ها کودکانه رفتار نکنند و به آن ها استقلال لازم را بدهند. اما نوجوانان هنوز نیازمند حمایت و راهنمایی از جانب والدین خود هستند بنابراین والدین باید طوری رفتار کنند که هم به استقلال فرزند خود اهمیت دهند و هم نظارت کافی بر اعمال‌ و رفت‌وآمدهای فرزند خود داشته باشند.
 

 پیامدهای سخت‌گیری بیش از اندازه بر نوجوانان
والدین به دلیل آسیب‌ها و مشکلات جدی که در جامعه فرزندشان را تهدید می‌کند سعی بر سخت‌گیری و کنترل او دارند اما نوجوانی که به دنبال کسب هویت و استقلال فردی خود است، ممکن است در مواجهه با چنین محدودیت‌هایی با والدین خود دچار تعارض و مشکل شود. پیامدهای سخت‌گیری بیش از اندازه بر نوجوانان عبارتند از: ۱- منزوی شدن و به دنبال آن افسردگی نوجوان؛ ۲- وابسته‌شدن و ضعف در تصمیم‌گیری؛ ۳- مشکلات رفتاری و ارتباطی با والدین که این خود باعث پنهان کاری نوجوان می‌شود؛ ۴- اضطراب؛ ۵- عزت‌نفس پایین.
 

 راهکارهای مدیریت این چالش
راهکارهایی برای حل این اختلاف‌ها وجود دارند که با به کارگیری آن‌ها می‌توانید مشکلات و تعارض‌هایی را که با فرزند خود دارید، حل کنید و حتی گاهی به او اجازه تنهایی دورهمی رفتن را بدهید.
۱. تعیین محدودیت و قوانین برای مهمانی رفتن: بهتر است در مورد مدت زمان بیرون ماندن از خانه و دیگر موارد ضروری با فرزند خود گفت و گوکنید.

۲. توضیح درباره پیامدهای نقض قوانین: به فرزند خود توضیح دهید که اگر قوانین را نقض کند دیگر به او اجازه مهمانی رفتن را نخواهید داد.

۳. افزایش حس مسئولیت پذیری فرزند خود: اگر فرزند شما به سنی رسیده است که می‌تواند در مورد برخی از امور تصمیم‌گیری کند به او اجازه چنین کاری را بدهید و به او یادآوری کنید که مسئولیت تصمیم هایش با خودش است. البته به او بگویید زمانی می‌توانید به او چنین اجازه ای دهید که خودش را به شما ثابت کرده باشد و با دیدن خطا از او نظرتان تغییر می‌کند.

۴. بیان منطق محدودیت‌ها و سخت گیری‌ها: در صورت اجازه ندادن به فرزند خود برای مهمانی رفتن دلایل منطقی خود را به او بگویید تا کمتر آزرده خاطر شود.

۵. او را از خطرها آگاه کنید: فرزند خود را از خطراتی که در کمین آن‌هاست، آگاه کنید. مهارت نه گفتن مخصوصا در برابر پیشنهادهای نابجا از طرف دوستانش و دیگران را آموزش دهید.

۶. نظارت غیرمستقیم را جایگزین نظارت و کنترل‌گری مستقیم کنید: برای نظارت بر فرزند خود روش‌های غیرمستقیم و هوشمندانه‌تری را انتخاب کنید؛ مثلا سعی کنید با خانواده‌های دوستان فرزند خود آشنا شوید و حتی گاهی آن‌ها را به منزل خود دعوت کنید تا شناخت بیشتری نسبت به آن‌ها پیدا کنید.
 

 فواید برقراری ارتباط موثر با نوجوان
تاثیر برقراری ارتباط موثر با فرزندان در سنین نوجوانی و استقلال دادن به آن‌ها عبارتند از: افزایش اعتماد به نفس، دفاع دربرابر آسیب‌های اجتماع، رشد تحصیلی، هویت‌یابی سریع، افزایش مسئولیت‌پذیری، تقویت هوش‌هیجانی، اجتماعی‌شدن و ... .
 سخن پایانی
سعی کنید دنیا را از دریچه نگاه فرزند خود ببینید تا به یکی از بهترین دوستان او تبدیل شوید. هر چقدر که شما بتوانید فرزند خود را بیشتر درک کنید و با او دوست و همراه باشید، به همان میزان او را از تاثیر گروه‌های دوستی نامناسب و رفتن به مهمانی‌ها و دورهمی‌های پر مخاطره دور کرده‌اید.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha