به گزارش ایسنا، آن طور که پیداست بهبود معیشت مردم دغدغه دولت چهاردهم شده است و در این راستا چندی پیش رییسجمهور اعلام کرد که دولت به صورت همزمان برای معیشت، آموزش و سلامت مردم به عنوان سه اولویت اساسی کشور در حال برنامهریزی است.
کارشناسان اقتصادی معتقدند برای بهبود معیشت مردم راهکارهایی از جمله افزایش درآمد مردم، تقویت ارزش پول ملی، اشتغال پایدار، کوچک سازی دولت و کاهش هزینه های جاری دولت و سرمایه گذاری در بخش های مولد می تواند موثر باشد.
آلبرت بغزیان _ اقتصاددان - معتقد است که در شرایط کنونی اقتصاد دو کار اساسی باید انجام شود؛ اول حفظ اشتغال و افزایش دستمزدها و دوم نظارت بر قیمتها و مبارزه با تورم.
به گفته وی، طرحهایی مثل کالابرگ شاید یکبار یا دو بار اجرا شود و دائمی نیست، اما یارانه نقدی دائمی شده است. منتها عدد یارانه برای خانوار کمککننده نیست و نهایتا فرد بتواند شارژ موبایل را پرداخت کند یا اینترنت بخرد.
تورم بهمن ماه اعلام شد
از راهکارهای بهبود سبد معیشت مردم که بگذریم، امروز مرکز آمار میزان تورم بهمن ماه را اعلام کرد.
آن طور که مرکز آمار گزارش داده در بهمن ماه ۱۴۰۳، تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور ۳۵.۳ درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ۳۵.۳ درصد بیشتر از بهمن ماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند. تورم نقطه به نقطه بهمن ماه ۱۴۰۳ در مقایسه با ماه قبل، ۳.۵ واحد درصد افزایش داشته است.
نگرانیها و هشدارها در خصوص خالیفروشی طلا
این روزها که به دلیل نوسانات قیمتی، تب بازار خرید و فروش طلا و سکه داغ شده است، موضوع خالی فروش طلا بسیاری از مسئولان را نگران است به طوری که در روزهای گذشته رییس پلیس امنیت اقتصادی فراجا تاکید کرده که خالی فروشی طلا معادل اخلال در نظام اقتصادی است با این وجود اما پلتفرم های آنلاین خرید و فروش طلا در کشور با وجود عدم دریافت مجوزهای لازم تبلیغات گسترده ای دارند.
این نگرانی به حدی است که اخیرا نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران و کارشناس بازار طلا کشور- در رابطه با معاملات طلا در بستر فضای مجازی و پلتفرمها گفته است وقتی صحبت از معاملات طلا در فضای مجازی میشود، در ذهن همه ما نگرانیهایی در خصوص عدم تحویل فیزیکی طلا یا خالی فروشی، عدم پرداخت وجه و تجربه فرار فروشندگان پس از دریافت پول از مردم ایجاد می شود و به همین دلیل است که اصرار داریم طلا باید به صورت فیزیکی داد وستد شود.
لوفتهانزا احتمالا از فروردین به ایران بیاید
آن طور که مدیرعامل فرودگاه امام(ره) خبر داده است دو شرکت هواپیمایی لوفتهانزا و اتریشی برنامه های پروازی خود را از 10 فروردین ماه ارائه داده اند و هیچ مشکلی از سمت ایران برای این پروازها وجود ندارد اما اینکه این پروازها انجام بشود یا خیر هنوز به طور دقیق مشخص نیست.
و اما انتقاد از استیضاح وزرا در شرایط فعلی
انتقاد برخی کارشناسان به استیضاح وزیر اقتصاد هم از موضوعات دیگری است که سرویس اقتصادی ایسنا امروز به آن پرداخته است، زیرا اخیرا استیضاح وزیر اقتصاد اعلام وصول شده است.
مجیدرضا حریری_ رییس اتاق بازرگانی ایران و چین - در این زمینه می گوید که اینکه ورزای اقتصادی دورههای مختلف را محکوم کنیم و آنها را مقصر مشکلات اقتصادی کشور بدانیم، درست نیست. بلکه اتفاقات اقتصادی کشور مجموعهای از رفتار نهادهای مختلف حاکمیتی است که در اقتصاد بروز و ظهور میکند؛ لذا اگرچه به آقای همتی نقدهایی داریم، ولی این استیضاح را نتیجه عملکرد ایشان نمیدانیم.
همچنین علی قنبری - کارشناس اقتصادی - دیگری است که با استیضاح در شرایط فعلی مخالف و معتقد است که استیضاح وزیر اقتصاد بیش از آنکه اقتصادی باشد شکل سیاسی دارد، چراکه در حال حاضر نرخ ارز و تورم در اقتصاد ایران از متغیرهای سیاسی و خارجی نشأت میگیرد و وزیر اقتصاد نقش چندانی در این اوضاع ندارد. کما اینکه تا قبل از امضای کارزار فشار حداکثری ترامپ دیدیم که تورم کاهشی و بورس افزایشی بود اما این کارزار اثر منفی بر اقتصاد ایران گذاشت.
انتهای پیام
نظرات