به گزارش ایسنا، قدس نوشت: چالش حفظ و نگهداری آثار تاریخی در کشورمان، چیز تازهای نیست. زیرخاکیبازان و جستوجوگران گنجهای خیالی یا واقعی هم تهدید جدیدی برای آثار باستانی و میراث فرهنگی ما به حساب نمیآیند.
این روزها سلبریتیها و بلاگرهای حفار، زیرخاکیباز و گنججو، مثل بختک روی آثار تاریخی ایرانزمین افتاده و دارند در فضای مجازی و در کمال بلاهت و سفاهت، چپاول و نابودی تاریخ این مرزو بوم را ترویج میکنند.
مگر کوره آجرپزی بود؟
ماجرای اسفبار اوایل بهمن امسال را که یادتان نرفته؟ یک بلاگر در ادامه شیرینکاریهای آنلاین و برای پیدا کردن مخاطب بیشتر، قلعه هزارو۵۰۰ سالهای را در املش آتش زد. تأسفبارتر اینکه جناب سلبریتی بعد از دستگیر شدن در کمال بلاهت گفت: «فکر کردم اینجا کوره آجرپزی مخروبه است!»خبرگزاری «دانشجو» درباره شدت گرفتن فعالیت حفارهای غیرمجاز و تبلیغ و ترویج گنجیابی در فضای مجازی نوشت: «یکی از پدیدههای نگرانکنندهای که در سالهای اخیر بهشدت افزایش یافته، حفاریهای غیرمجاز برای یافتن گنج است. یکی از مهمترین مواردی که در روزهای گذشته شاهد آن بودیم و تلفات جانی نیز به همراه داشت، حادثهای بود که در یکی از استانهای کشور رخ داد. در این حادثه عدهای با استفاده از ابزارهای غیرمجاز اقدام به حفاری در مناطق تاریخی و باستانی کردند، این کار موجب آسیب جدی به بافت تاریخی منطقه و همچنین از دست رفتن جان حفار شد... آسیبهای ناشی از حفاریهای غیرمجاز، آتشسوزیهای عمدی و تبلیغات نادرست در زمینه گنجیابی و فروش آثار تاریخی، مشکلات جدی برای حفظ میراث فرهنگی ایران به وجود آورده که لازم است مسئولان و نهادهای مربوط با جدیت بیشتری به نظارت بر فعالیتهای غیرمجاز در این زمینه پرداخته و اقدامهای پیشگیرانهای را برای جلوگیری از تخریب آثار تاریخی اتخاذ کنند».
وسوسه گنج
حفارهای غیرمجاز سالهای سال است با هدف یافتن گنجهای پنهان، در مناطق و محوطههای تاریخی و باستانی، زیر زمین، دور از چشم من و شما، نقب و کانال میزنند و دمار از روزگار آثار باستانی، گنجهای واقعی تاریخ یک ملت، درمیآورند.
تازگیها اما بلاگرها و سلبریتیهای حفار، زیر زمین را رها کرده و در فضای مجازی مشغول ترغیب و وسوسه دیگران برای بدست آوردن گنج هستند و از این راه پول زیادی هم به جیب میزنند. خیلی از جوانان هم بر اثر تبلیغهای آنچنانی فضای مجازی، دست به بیل و کلنگ میشوند و نهتنها جان خودشان بلکه میراث فرهنگی کشور را به خطر میاندازند. واضح است که ایران بهعنوان یک کشور با تاریخ و فرهنگ غنی، نیازمند همکاری همهجانبه مردم، مسئولان و متخصصان برای حفاظت از آثار تاریخی خود است، در غیر این صورت ممکن است در آیندهای نهچندان دور، بخشهای مهمی از هویت فرهنگی خود را از دسترفته ببینیم.
بلاگرها و فضای مجازی هم با چنین سبک و سیاقی دارند برای میراث فرهنگی ایران که مشکلات زیادی گریبانگیر آن بوده است، دردسرهای تازه میآفرینند و درواقع ماجرای برخی سلبریتیها و فعالیتهای به ظاهر باستانشناسانه آنها درست مثل حکایت «قوزِ بالا قوز» شده است که در قصههای قدیمی ایرانی خواندهاید!
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
انتهای پیام
نظرات