• دوشنبه / ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404011004739
  • خبرنگار : 71664

ضرورت توجه به شرایط دوران بارداری

ضرورت توجه به شرایط دوران بارداری

با توجه به اینکه اتفاقات دوران بارداری ممکن است سلامت آینده افراد را پیش‌بینی کند، توجه به این دوران ضروری است.

به گزارش ایسنا، ایجاد شرایط خاص در هر زمان از بارداری یک علامت هشدار اولیه برای بیماری‌های قلبی_عروقی در سال های پس از زایمان است. آنچه در دوران بارداری اتفاق می افتد ممکن است سلامت آینده فرد را پیش بینی کند . تحقیقات به طور فزاینده ای نشان می دهد که ایجاد شرایط خاص در هر زمان از بارداری یک علامت هشدار اولیه برای بیماری های قلبی عروقی در سال های پس از زایمان است. پره اکلامپسی، دیابت بارداری، زایمان زودرس و سقط به ویژه برای سلامت آینده فرد مشکل ساز هستند.

پره اکلامپسی، زمانی است که فشار خون در دوران بارداری به طور منظم بالا می‌رود و سبب تغییراتی می‌شود که برای مادر و نوزاد خطرناک است. پره اکلامپسی می تواند روزهای پس از زایمان نیز ایجاد شود. پره‌اکلامپسی و سایر اختلالات فشار خون در دوران بارداری می‌توانند آثار طولانی‌مدت داشته‌ باشند. این احتمال وجود دارد که 20 درصد از زنان مبتلا به پره‌اکلامپسی طی 15 سال پس از بارداری دچار فشار خون بالا شوند، حتی زمانی که سطح فشار خون پس از زایمان به حالت عادی بازگردد.

دیابت بارداری، نوعی دیابت است که در افراد باردار رخ می‌دهد. بررسی‌ها بیانگر این است که حدود 8 درصد از تمام بارداری‌های ایالات‌متحده به دیابت بارداری مبتلا می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است دیابت بارداری می‌تواند شانس ابتلا به دیابت نوع 2 را 10 برابر افزایش دهد. عوامل متعددی مانند «مادران مسن‌تر»، «افراد دارای اضافه وزن»، «زنانی که 2 بار یا بیشتر زایمان کرده‌اند»، «سابقه خانوادگی افراد» و «زایمان زودرس افراد» می‌تواند در صورت ابتلا به دیابت بارداری، شانس ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد. 

سقط جنین از دست دادن بارداری در کمتر از 20 هفته است. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد، زنانی که یک بار سقط جنین زودهنگام (قبل از پایان هفته 12 بارداری) را تجربه کرده‌اند، فشارخون آنها اندکی افزایش یافته است. همچنین زنانی که سه بار یا بیشتر سقط جنین داشته‌اند در مقایسه با زنانی که هرگز سقط جنین نداشته‌اند شانس بسیار بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا دارند. ان موضوع در ارتباط با دیابت نوع 2 نیز صدق می‌کند. 

«مرده زایی» یا از دست‌دادن بارداری پس از هفته بیستم بارداری، بر سلامت آینده مادر نیز تأثیر می‌گذارد. نتایج مطالعات نشان می‌دهد که دیابت نوع 2 و فشار خون بالا در زنانی که مرده‌زایی را تجربه کرده‌اند، شایع‌تر است.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تمام اتفاقات دوران بارداری را نمی‌توان کنترل کرد و نمی‌توان به گذشته بازگشت و زمان را کنترل کرد. یک یا چند عارضه بارداری به این معنی نیست که زنان با مشکلات سلامتی در آینده مواجه شوند اما به عنوان یک سرفصل برای مدیریت سلامتی در آینده درنظر گرفته می‌شود. 

یک برنامه غذایی سالم برای قلب که دارای چربی اشباع‌شده، سدیم کم و سرشار از فیبر با تعداد کالری مناسب باشد، در دستور کار قرارگیرد تا وزن در محدوده سالم کنترل بماند. فعالیت بدنی منظم، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی_عروقی و دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد. همچنین اجتناب از مصرف سیگار و کارهای استرس‌زا نیز ضروری است. 

مهم این است که حامی سلامت خود باشیم و تجربیات دوران بارداری را با پزشک در میان گذاشته و با افزایش سن، سلامت به طور منظم تحت نظر باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha