• سه‌شنبه / ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۹
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1404011105156
  • خبرنگار : 71584

رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران:

تنها ۱۱ درصد جامعه، سالمندی سالم دارند / ۷۰ درصد افراد برای سالمندی برنامه‌ای ندارند

تنها ۱۱ درصد جامعه، سالمندی سالم دارند / ۷۰ درصد افراد برای سالمندی برنامه‌ای ندارند

رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با بیان اینکه تنها ۱۱ درصد جامعه از سطح خوب و کامل سلامت در دوران سالمندی برخوردارند، تأکید کرد: سالمندی سالم یک اتفاق تصادفی نیست، بلکه نیازمند برنامه‌ریزی و اصلاح سبک زندگی است.

دکتر احمد دلبری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وجود حدود ۷۰۰۰ سالمند بالای ۱۰۰ سال و بیش از یک میلیون سالمند بالای ۸۰ سال در کشور اظهار کرد: «۹۰ درصد افراد تمایل دارند که خود و خانواده‌شان عمر طولانی‌تری داشته باشند، اما نکته مهم این است که آیا برای سالمندی سالم برنامه‌ریزی کرده‌اند؟ تحقیقات نشان می‌دهد که ۷۰ درصد افراد هیچ برنامه‌ای برای دوران سالمندی خود ندارند و صرفاً آرزوی داشتن یک پیری سالم را دارند.»

سالمندی سالم، نیازمند برنامه‌ریزی است

وی با تأکید بر اینکه سالمندی سالم یک تصادف نیست، افزود: «این تصور که برخی افراد به‌طور اتفاقی سالم پیر می‌شوند و برخی دیگر به‌طور اتفاقی بیمار می‌شوند، کاملاً اشتباه است. سالمندی مانند سفری به سرزمینی ناشناخته است که اگر برای آن برنامه‌ریزی نکنیم، دچار سردرگمی خواهیم شد. آگاهی از بیماری‌های شایع این دوران و پیشگیری از آن‌ها، کلید دستیابی به سالمندی سالم است.»

نگرش‌های منفی به سالمندی؛ مانعی برای پیری سالم

رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با اشاره به باورهای نادرست درباره سالمندی گفت: «بسیاری از افراد، سالمندی را مترادف با ناتوانی و بیماری می‌دانند. برخی تصور می‌کنند که با بازنشستگی، زندگی آن‌ها نیز به پایان می‌رسد. در حالی که بازنشستگی از کار به معنای آغاز یک زندگی آزاد و پویا است.»

کلیدهای دستیابی به سالمندی سالم

دلبری در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان با حفظ سلامت جسمی، روحی و روانی تا سنین بالا زندگی کرد؟ به فهرست سازمان بهداشت جهانی اشاره کرد و گفت: کمتر بیمار شویم تا کمتر ناتوان شویم. برای این منظور باید سبک زندگی سالمی داشته باشیم. غربالگری و چکاپ‌های منظم پزشکی از دوران بازنشستگی بسیار ضروری است. بسیاری از بیماری‌های سالمندی مانند افسردگی، دیابت، پوکی استخوان و آلزایمر علائم تیپیک و اختصاصی ندارند، در نتیجه باید حداقل سالی یک‌بار تحت معاینه پزشکی قرار گرفت.


سه مولفه ارزان و در دسترس برای سالمندی سالم

دلبری سه عامل موثر که به‌راحتی قابل اجرا هستند را خواب کافی، ‌ مصرف کافی مایعات و  فعالیت بدنی عنوان کرد و گفت: بیش از ۵۰ درصد افراد جامعه اختلال خواب دارند، در حالی که خواب خوب یکی از مهم‌ترین عوامل سالمندی سالم است. تحقیقات نشان داده است که حداقل ۷ ساعت خواب شبانه می‌تواند از ابتلا به آلزایمر پیشگیری کند.

وی با اشاره به مصرف کافی مایعات ادامه داد: ۶۰  درصد بدن انسان از آب تشکیل شده است، اما با افزایش سن، میزان رطوبت بدن کاهش می‌یابد. بسیاری از بیماری‌های سالمندی ناشی از کم‌آبی است، بنابراین توصیه می‌شود حداقل ۲ لیتر مایعات در شبانه‌روز مصرف شود، مگر در مواردی که پزشک محدودیت ایجاد کرده باشد. همچنین ورزش کردن در دوره سالمندی امری ضروری است. در دوران میانسالی، حداقل ۳۰ دقیقه ورزش روزانه توصیه می‌شود تا بدن در دوران سالمندی فعال و سالم باقی بماند.

چرا تنها ۱۱ درصد افراد از سلامت مطلوب در سالمندی برخوردارند؟

رئیس انجمن علمی سالمندی ایران در پایان اظهار کرد: «سالمندی سالم شامل سلامت جسمی، روحی، روانی، اجتماعی و معنوی است، اما تنها ۱۱ درصد از افراد جامعه سطح بالای این شاخص‌ها دست پیدا می‌کنند. یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها در سالمندی، نبود مشارکت اجتماعی، تفریحات و شادی در زندگی افراد سالمند است. بسیاری از سالمندان پس از بازنشستگی، ارتباطات اجتماعی خود را کاهش داده و از جامعه دور می‌شوند، در حالی که حفظ تعاملات اجتماعی و داشتن اوقات فراغت هدفمند، یکی از ارکان اصلی سالمندی سالم محسوب می‌شود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha