• شنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404011606938
  • خبرنگار : 50105

شنوایی زنان یا مردان؛ کدامیک بهتر است؟

شنوایی زنان یا مردان؛ کدامیک بهتر است؟

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد که زنان بدون توجه به سن و محیط، شنوایی حساس‌تری نسبت به مردان دارند.

شنوایی، یکی از حیاتی‌ترین حواس‌هاست و به ما کمک می‌کند، هوشیار بمانیم، با دیگران ارتباط برقرار و دنیا را درک کنیم اما همه به یک شکل نمی‌شنوند. در حالی که بیشتر مردم می‌دانند که شنوایی با افزایش سن کاهش می‌یابد، نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که جنسیت و محیط نقش مهم‌تری در شنوایی بهتر دارند.

اکنون دانشمندان تایید کردند که زنان، عموما شنوایی حساس‌تری نسبت به مردان دارند. این مطالعه که در مجله Scientific Reports منتشر شده است، نشان می‌دهد که چگونه محیط‌هایی مانند جنگل‌ها، شهرها، کوه‌ها، نحوه شنیدن ما را شکل می‌دهند. این یافته‌ها نحوه درک ما از شنوایی در جمعیت‌های مختلف انسانی را تغییر می‌دهد و می‌تواند نحوه برخورد ما با کاهش شنوایی را بهبود بخشد.

نتایج اکثر تحقیقات قبلی در حوزه شنوایی بر روی افرادی متمرکز بودند که در کشورهای صنعتی زندگی می‌کنند و اغلب فرض کردند که هر گونه کاهش در توانایی شنوایی عمدتا به دلیل سن، صدای بلند یا مواد شیمیایی مضر است.

شنوایی زنان یا مردان؛ کدامیک بهتر است؟

شنوایی بر اساس محیط جهانی متفاوت است

این تحقیق با انتخاب افراد از مناطق مختلف مانند سکونتگاه‌های مرتفع، جنگل‌ها و شهرها، چگونگی تاثیر محیط‌های مختلف بر شنیدن ما را نشان داد. محققان در این تحقیق از تکنیکی به نام آزمایش «گسیل‌های صوتی گوشی گذرا» ( TEOAE) استفاده کردند؛ این روش پاسخ حلزون گوش به صدا را اندازه‌گیری و نحوه ارسال سیگنال‌های گوش به مغز را ردیابی می‌کند.

این رویکرد برای دانشمندان این امکان را فراهم کرد تا نه فقط درک کنند که یک نفر چقدر بلند می‌شنود، بلکه چگونه شنوایی او در فرکانس‌های مختلف صدا واکنش نشان می‌دهد، تا به حال، آزمایش‌های اندکی بررسی کرده‌اند که چگونه جنسیت یا موقعیت جغرافیایی بر این واکنش‌های بیولوژیکی تاثیر می‌گذارد و نتایج قابل‌توجه بود.

مدت‌ها پذیرفته شده است که حساسیت شنوایی با افزایش سن، کاهش می‌یابد، با این حال، نتایج این تحقیق نشان داد که جنسیت حتی نقش مهم‌تری نسبت به سن دارد. در هر جمعیت مورد آزمایش، زنان به‌طور متوسط ‌دو دسی بل شنوایی حساس‌تر از مردان داشتند. این روند صرف‌نظر از مکان، زبان یا سبک زندگی صادق بود.

تفاوت‌ها همچنین فراتر از حساسیت اولیه گسترش یافت؛ زنان در سایر آزمون‌های شنوایی، ازجمله آزمایش‌های مربوط به درک گفتار، عملکرد بهتری داشتند. این مورد نه فقط حساسیت شنوایی بیشتر، بلکه پردازش بهتر صدا را نیز در مغز نشان می‌دهد. این می‌تواند به دلیل قرار گرفتن در معرض هورمون‌ها در طول رشد در رحم مادر باشد، زیرا مردان و زنان تفاوت‌های ساختاری جزئی در آناتومی حلزون دارند.

محققان اظهار کردند: زنان علاوه بر داشتن حساسیت شنوایی بالاتر، در سایرآزمون‌های شنوایی و ادراک گفتار نیز عملکرد بهتری دارند که نشان می‌دهد مغز آنان در پردازش اطلاعات نیز بهتر عمل می‌کند. با توجه به تاثیر مضر صدا بر سلامت کلی مانند کیفیت خواب و افزایش بیماری‌های قلبی‌وعروقی، داشتن شنوایی حساس‌تر در محیط‌های پر سر و صدا ممکن است همیشه چیز خوبی نباشد.

شنوایی زنان یا مردان؛ کدامیک بهتر است؟

محیط نحوه شنیدن ما را تغییر می‌دهد

مکانی که یک فرد زندگی می‌کند نه فقط بر پاسخ به حجم صدا تاثیرگذار است، بلکه نحوه پردازش فرکانس‌های مختلف صدا را نیز تغییر می‌دهد. افرادی که در جنگل‌ها زندگی می‌کنند به‌طور کلی بهترین حساسیت شنوایی را دارند و افرادی که در مناطق مرتفع هستند ضعیف‌ترین شنوایی را ثبت کردند.

محققان معتقدند که این مورد ممکن است به دلیل سازگاری با محیط باشد. جنگل‌ها مملو از صداهای غیر انسانی مانند صدای پرندگان، خش‌خش برگ‌ها و صداهایی است که توجه را جلب می‌کند. در چنین شرایطی، شنوایی واضح‌تر ممکن است مزایای بقا را ارائه دهد. در مقابل، محیط‌های مرتفع، تحریک شنوایی کمتری را ارائه و سایر عوامل استرس‌زا مانند اکسیژن کم و فشار هوا را درگیر می‌کنند، که ممکن است به مرور زمان شنوایی را ضعیف کند.

زندگی شهری، چالش متفاوتی را به همراه داشت و مردم مناطق شهری تغییر مشخصی در حساسیت به فرکانس‌های بالاتر نشان دادند. نظریه دیگری حساسیت شنیداری را با آلودگی مرتبط می‌داند. افرادی که در مناطق ساکت‌تر و کم‌آلوده‌تر مانند جنگل‌ها زندگی می‌کنند، ممکن است به دلیل قرار گرفتن در معرض کمتر آلودگی محیطی، شنوایی بهتری داشته باشند. در مقابل، ساکنان شهر ممکن است دائما در معرض سر و صدا، دود و مواد شیمیایی باشند که به مرور زمان به ساختار گوش آسیب می‌رساند.

کاهش شنوایی فقط یک موضوع ناراحت‌کننده نیست. بررسی‌ها، کم شنوایی را با زوال شناختی، اختلال در خواب و حتی بیماری قلبی مرتبط دانسته‌اند. این یافته‌ها نشان می‌دهد که درک نحوه عملکرد شنوایی در محیط‌های مختلف می‌تواند به محافظت از سلامت عمومی به روش‌های هدفمندتر کمک کند. این بررسی راه را برای تحقیقات بیشتر در مورد چگونگی واکنش حواس ما به تغییرات باز خواهد کرد.

نتایج این تحقیق در مجله Scientific Reports منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha