• شنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404011607090
  • منبع : نمایندگی زنجان

قبرستان قدیمی دهخدای زنجان تعیین‌ تکلیف شد

قبرستان قدیمی دهخدای زنجان تعیین‌ تکلیف شد

ایسنا/زنجان مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: با توافق اوقاف و شهرداری قبرستان قدیمی دهخدا تعیین‌تکلیف و برای تغییر کاربری به شهرداری زنجان واگذار شد تا به فضای سبز یا سایر کاربری‌های دیگر تبدیل شود.

حجت‌الاسلام مختار کرمی با اشاره به اینکه تبدیل به احسن این موقوفه با مجوز شرعی و قانونی نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه امکان‌پذیر شده است، اظهار کرد: این توافق دوجانبه در راستای کمک به مردم و حل مشکلات آنها اتخاذ شده است.

وی عنوان کرد: دو موقوفه دیگر ما با استفاده از این توافق و تبدیل به احسن، تعیین تکلیف و منتفع شده‌اند؛ ضمن اینکه نیات واقف این زمین‌ها نیز با اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری یا تولیدی در محل‌های واگذار شده، بر زمین نمانده پیگیری و اجرا خواهد شد.

کرمی ادامه داد: این موقوفه‌ها در زمان خود وقف بسیار ارزشمند و پر ثمری بود و مشکل مهم کمبود جا برای  دفن اموات شهر زنجان را حل می‌کرد اما توسعه مساحت شهر و قرار گرفتن در بافت درونی شهر باعث توقف فرایند دفن اموات از اواسط دهه پنجاه شمسی در آن شد. در نتیجه این تحولات با متروکه شدن این قبرستان و نداشتن حفاظ و نگهبان، آرام آرام تبدیل به مشکل برای اهالی محل شده و منجر به اعتراض و نامه‌نگاری و جلسات مکرر شده بود که با این توافق بزرگ مشکلات اهالی و مردم این منطقه رفع شده و کیفیت زندگی آنان با ساخت و سازهای جدید که توسط شهرداری محترم انجام خواهد شد بسیار بهبود خواهد یافت و هم با تعیین تکلیف وضعیت سایر موقوفات که بدهی به شهرداری داشتند، نیات خیر واقفان همچنان پیگیری خواهد شد تا به مرحله اجرا برسد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل اوقاف استان، وی گفت: مرحوم کربلایی علی نقطه‌بندی این زمین را در سال ۱۳۱۴ برای قبرستان عمومی مومنین و زنده یاد حسن ناصرخدیوی بخش دیگری از این زمین را در سال ۱۳۲۰ شمسی برای اولاد ذکور خود وقف کرده بودند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان خاطرنشان کرد: استان زنجان حدود ۲۹۰۰ موقوفه دارد که نزدیک ۱۵۰۰ مورد از آنها مسجد و مکان مذهبی و ۴۴ مورد قبرستان و بیشتر موقوفات باقی مانده زمین زراعی، باغی و روستایی و بناهای عام المنفعه مثل حمام، پل، درمانگاه و موارد معدودی خانه و مغازه است.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha