به گزارش ایسنا و بنابر اعلام وزارت بهداشت، هر سال هزاران نفر از هموطنانمان در سفرها و جادهها با اتفاقات تلخ ناشی از سوانح روبرو میشوند و متاسفانه شاهد به پایان رسیدنهای تلخی هستیم که تلخی بیپایانی برای خانوادهها و دوستان و آشنایان آنان نیز رقم میزند. این قصه پرغصه برای مصدومان سوانح و حوادث ترافیکی به نوعی دیگر رقم میخورد.
با توجه به موضوع بسیار مهم کاهش مرگ و میر و مصدومین سوانح و حوادث ترافیکی و در راستای حفظ جمعیت ایران، پویش ملی «نه به تصادف: ایمنی و سلامت سفر» با هدف کاهش سوانح ترافیکی و بخصوص کاهش آمار مرگ و میر و مصدومین این سوانح توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز اسفندماه ۱۴۰۳ طراحی و اجرا شد.
یکی از اهداف اصلی این پویش تلاش برای ارتقای فرهنگ عمومی رانندگی ایمن و احترام به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی است و جشنواره شعر، داستان و روایت این پویش با مضمون اصلی «نه به تصادف: تجربهها» و موضوع ویژه «آن چند ثانیه» برای استفاده از تاثیرگذاری ادبیات و هنر و بهرهگیری از تخیل و فانتزی درکنار روایتهای متکی بر واقعیت ذیل این پویش طراحی شده است تا به زبان هنر با جلب توجه مخاطب در فرهنگسازی و تغییر رفتارهای ناشی از آن به ایفای نقش بپردازد.
جوایز ادبی «نه به تصادف: تجربهها» و بخش ویژه «آن چند ثانیه» توسط مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با دبیری منصور ضابطیان روزنامه نگار، برنامهساز و مجری در چهار بخش داستان کوتاه (زیر هزار کلمه)، روایت و خاطرهنگاری - ناداستان (زیر هزار کلمه)، شعر (در فرمهای شعر کلاسیک و نو) برگزار میشود.
بخش ویژه نیز شامل داستان، ناداستان و شعر با مضمون «آن چند ثانیه» است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در هر سانحه رانندگی چند ثانیه پیش از اتفاق افتادن حادثه بسیار مهم و کلیدی و شاید به نوعی عبرت آموز است و روایت تمام اتفاقاتی که در این چند ثانیهها افتاده است میتواند مبنای تولید محتواهایی به شدت واقعی یا متکی بر واقعیت اما در فرم روایی جذاب و تاثیرگذار باشد که خوانندگان و شنوندگان خود را با محتوا و مضمون این پویش ملی همراه و همگام کند.
هدف این مسابقه جمعآوری آثار ادبی ارزشمند در حوزهای مهم است که میتواند هم فیالنفسه خودشان بر فرهنگ عمومی و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی عمومی موثر باشند و هم مبنای ساخت آثار تصویری – شنیداری – مکتوبی باشند که با هدف والای «حفظ جان انسانها» ساخته میشوند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، هرشرکت کننده می تواند حداکثر دو اثر به جشنواره ارسال کند و دیگر آثار ارسال شده از گردونه داوری حذف میشوند. درج نام اثر، نام و نام خانوادگی نویسنده یا راوی، شماره ملی، تحصیلات و شغل، آدرس دقیق و کد پستی، شماره تلفن همراه در ابتدای هر اثر الزامی است. نگارش و بیان آثار ارسالی باید به زبان فارسی باشد. برگزارکننده مجاز است با رعایت حقوق مادی و معنوی نویسنده، از آثار منتخب در تولید محتواهای بصری و شنیداری یا در امور انتشاراتی و فضای مجازی خود استفاده نماید. ارسال اثر به منزله قبول تمامی ضوابط خواهد بود و تصمیم گیری در خصوص موارد پیش بینی نشده در این فراخوان، بر عهده دبیرخانه این رخداد است. دبیرخانه، ارسال کننده را صاحب اثر میداند؛ چنانچه خلاف آن ثابت شود، تمام امتیازات متعلقه لغو و اثر ارسالی از جشنواره حذف خواهد شد. همچنین دبیرخانه رویداد از دریافت آثار ارسالی بعد از موعد مقرر معذور است.
زمانبندی رویداد به این ترتیب است که ارسال آثار تا اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، داوری تا ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ و رویداد اختتامیه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ مصادف با روز ملی جمعیت خواهد بود.
همچنین آثار راه یافته به مرحله نهایی با نظارت هیات داوران به صورت کتابهایی مستقل منتشر خواهند شد و به آثار برگزیده در بخش داستان کوتاه و روایت، به ترتیب از رتبه سوم تا رتبه اول درهر بخش مبالغ بیست میلیون تومان، سی میلیون تومان و پنجاه میلیون تومان به همراه تندیس جایزه داستان اهدا خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات