دکتر بهروز سلیمی به مناسبت روز دندانپزشک (۲۳ فروردین) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت فعلی دنداپزشکان در کرمانشاه، اظهارکرد: هماکنون حدود ۸۶۰ دندانپزشک در کرمانشاه فعالیت دارند که از این تعداد حدود ۸۰۰ دندانپزشک عمومی و ۶۰ دندانپزشک متخصص در شاخههای مختلف جراحی، فک و صورت و... هستند.
وی از افزایش قابل توجه تعداد دندانپزشکان در سالهای اخیر یاد کرد که متاسفانه بدون برنامهریزی و ناشی از افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشکی در دانشگاهها بوده و افزود: همین حالا در دانشکده دندانپزشکی کرمانشاه حدود ۷۰۰ دانشجو داریم که چیزی نزدیک به هفت برابر ظرفیت این دانشگاه است.
عضو هیات مدیره جامعه دندانپزشکی ایران شعبه کرمانشاه با بیان اینکه تعداد اعضای هیات علمی دانشکدههای دندانپزشکی در سنوات اخیر و عمدتا به دلیل ناکافی بودن میزان درآمد آنها کاهش یافته، خاطرنشان کرد: مجموع این عوامل بر کیفیت آموزش دانشجویان دندانپزشکی بیتاثیر نبوده است.
سلیمی از پیامدهای پذیرش بیضابطه دانشجویان دندانپزشکی یاد کرد و ادامه داد: این امر باعث شده امروز با دندانپزشکانی مواجه باشیم که ناامید هستند، برخی بیکارند و توان شروع به کار را ندارند و پس از این همه سال تلاش و درس خواندن به نتیجه مطلوب مد نظر خود نرسیدهاند.
وی هزینه راهاندازی یک مطب دندانپزشکی که بتوان کارهای اولیه و ساده را در آن انجام داد حداقل دو میلیارد تومان دانست و عنوان کرد: بسیاری از دندانپزشکان جوان امکان آغاز به کار و راهاندازی مطب را ندارند.
به گفته معاون جامعه دندانپزشکی ایران شعبه کرمانشاه، فعالیت دندانپزشکان جوان در کلینیکها نیز به نوعی استثمار آنهاست و صرفه اقتصادی ندارد، زیرا نه تنها دستمزدی که به آنها پرداخت میشود چندان زیاد نیست، بلکه عمده این کلینیکها طرف قرارداد بیمه هستند و بیمه گاهی تا هشت ماه بعد پول را پرداخت میکند که بسیار بیارزش میشود.
سلیمی تاکید کرد: همین دندانپزشکانی که در کرمانشاه داریم نیز پراکنش مناسبی در سطح استان ندارند. برای مثال در یک خیابان شهر کرمانشاه سه کیلینک دندانپزشکی با ۲۰ دندانپزشک فعال است، اما در برخی نقاط استان مانند ماهیدشت، حمیل و... و در بخشها و روستاها با کمبود مواجهیم.
وی اظهار کرد: از سوی دیگر به دلیل بالا رفتن هزینههای دندانپزشکی مراجعه افراد به مراکز خصوصی بسیار کاهش یافته است. بسیاری از افراد سراغ مراکر دولتی میروند که البته در این مراکز امکان ارائه برخی خدمات تخصصی وجود ندارد.
معاون جامعه دندانپزشکی ایران شعبه کرمانشاه ادامه این وضعیت را باعث ناامیدی و حتی مهاجرت دندانپزشکان دانست و گفت: باید تدابیری برای حمایت از دندانپزشکان خصوصا هنگام حضور آنها در مناطق محروم در نظر گرفته شود. برای مثال اگر حقوق مناسبی به دندانپزشک برای حضور در مراکز دولتی نقاط محروم داده شود و در کنار آن اجازه بدهند در بخش خصوصی نیز کار کند، قطعا انگیزه برای حضور در این نقاط نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
سلیمی با بیان اینکه در مجموع افزایش تعداد افراد تحصیل کرده در زمینه دندانپزشکی در کشور و استان در شرایطی که در گذشته کشور کمبود پزشک داشت و پزشک وارد میکردیم جای خوشنودی دارد، گفت: افزایش جمعیت دندانپزشکان همراه با برنامهریزی باشد.
انتهای پیام
نظرات