حجتالاسلام حسنعلی اخلاقی امیری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به دیدار هفته گذشته خود با رئیس دانشگاه فردوسی، اظهار کرد: امروزه اداره کشورها باید بر اساس قواعد و ضوابطی مبتنی بر عقلانیت استوار باشد. در گذشته، ممکن بود کشورها بدون ارتباط با مراکز علمی اداره شوند، اما واقعیت امروز نشان میدهد که اداره کشورها پیچیدگیهای خاص خود را در عرصههای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دارد و این پیچیدگیها ایجاب میکند که کشورها بر اساس منطق علمی و تجربیات تاریخی بشریت مدیریت شوند تا بتوانند به اهداف و سیاستهای کلان خود دست یابند.
وی افزود: کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و لذا ارتباط دولت و نهادهای مختلف حاکمیت با دانشگاهها به عنوان مراکز علمی کشور، باید هرچه بیشتر تقویت گردد تا اداره کشور بهتر انجام شود. اما چگونه میتوان این ارتباط را برقرار کرد؟ نخست، حاکمیت باید بپذیرد که اداره امروز کشور نیازمند قواعد و روابط علمی است. این پذیرش، اولین گام در راستای بهبود وضعیت موجود است. در دولت آقای پزشکیان، بارها بر لزوم بهرهگیری از فضای دانشگاهی تأکید شده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اضافه کرد: گام دوم این است که دانشگاهها خود را در این زمینه مؤثر ببینند و به تعبیر دقیقتری، از خست علمی پرهیز کنند. امروزه صدها و هزاران پایاننامه و مقاله داریم که متأسفانه کمترین ارتباطی با مسائل روز و چالشهای جامعه ندارند. این خست علمی که اخیراً در دانشگاهها رواج یافته، باید برطرف شود و دانشگاهها باید خود را در راستای حل مشکلات جامعه مسئول بدانند.
اخلاقی امیری ادامه داد: گام سوم، تقویت ارتباط دانشگاه با مراکز اجرایی، تقنینی و قضایی است. این ارتباط در حال حاضر ضعیف است و گاهی اوقات دانشگاهها و نهادهای اجرایی به عنوان دو خط موازی حرکت میکنند، بدون اینکه با یکدیگر تلاقی داشته باشند. برگزاری دیدارهای مکرر و ایجاد ارتباط نزدیک میان دانشگاه و نهادهای اجرایی میتواند به درک بهتر نیازهای جامعه کمک کند و دانشگاهها را قادر سازد تا بر اساس ضوابط و قواعد علمی، به حل مشکلات بپردازند. با این رویکرد، میتوانیم به سمت آیندهای روشنتر و مؤثرتر در اداره کشور حرکت کنیم.
وی عنوان کرد: در دیداری که با رئیس و معاونان دانشگاه فردوسی داشتم، از آنان درخواست کردم که اساتید رشتههای مختلف که آمادگی دارند، به مجموعه نمایندگان مشورت دهند. ما با کمال میل و افتخار آمادهایم از تجربیات و نظرات آنان بهرهمند شویم. از طرف دانشگاه نیز اعلام آمادگی شده است که ماهی یک بار، جمعی از اساتید، کارمندان و دانشجویان بتوانند در جلسات با نمایندگان حضور داشته باشند. این ارتباط تنگاتنگ بین نمایندگان، دانشجویان و فضای دانشگاه میتواند به هر دو طرف کمک کند تا از ظرفیتهای یکدیگر آگاه شوند و بر اساس این ظرفیتها، برنامهریزیهای مؤثری برای حل مشکلات انجام دهند.
نماینده مردم مشهد در مجلس بیان کرد: امیدوارم این همکاریها به تقویت ارتباطات و بهبود وضعیت موجود منجر شود و بتوانیم با همفکری و همافزایی، به نتایج مثبتی دست یابیم. دیدار با رئیس دانشگاه فردوسی مشهد بسیار صمیمی و فراتر از انتظاراتم امیدوارکننده بود. امیدوارم که ارتباط نمایندگان و من با دانشگاه هرچه بیشتر تقویت شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه ظرفیت دانشگاه فردوسی واقعاً بیش از آن چیزی است که امروز در کشور شناخته میشود، گفت: این ظرفیت نهتنها در میان اساتید، بلکه در بین دانشجویان بسیار بالاست. هرچه بیشتر بتوانیم از این ظرفیتها بهرهبرداری کنیم، به نفع کشور و حل مشکلات استان و شهر مقدس مشهد خواهد بود. انشاءالله با همکاری و همفکری، میتوانیم به نتایج مثبتی دست یابیم.
اخلاقی امیری با اشاره به تشکیل اتاقهای اندیشورز در استانداری خراسان رضوی برای بهرهگیری از نظر متخصصان در حوزههای مختلف، اظهار کرد: این اقدام خوبی است، اما مهمتر از آن، بروندادی است که ما از این مجموعهها انتظار داریم. واقعیت این است که متأسفانه در کشور ما، گاهی چینش افراد در این اتاقها یکبعدی است. مطابق با تاکیدات رئیسجمهور بر وفاق ملی، انتظار میرود که این اتاقها بهصورت فراجناحی و فراتر از نگاههای سیاسی تشکیل شوند.
وی ادامه داد: همچنین، این اتاقها باید به سرعت به نتایج خاص خود برسند. با توجه به فرصت چهار سالهای که دولت و مجلس دارند، زمان به سرعت میگذرد و اکنون حدود ۸، ۹ ماه از فرصت مجلس و دولت فعلی گذشته است. این اتاقهای اندیشورز ماههاست که تشکیل شدهاند و ما امروز با دهها مشکل در استان مواجه هستیم. انتظار داریم که به یک برنامه عملیاتی برسند و اگر قانونی نیاز به اصلاح دارد یا آییننامهای باید تغییر کند، این موارد به سرعت پیگیری شوند.
نماینده مردم مشهد در مجلس اضافه کرد: ضمن تشکر از اصل تشکیل این اتاقها، باید به دنبال دوری از سیاستزدگی و تمرکز بر برونداد و نتایج عملی این نشستها باشیم. امروز احساس میکنم که استان ما در یک عقبماندگی قرار دارد. ۸یا ۹ماه از فرصت قوه اجرایی و مقننه گذشته و ما هنوز در حال گفتوگو هستیم که مثلاً درباره قطار سریعالسیر یا قطار برقی چه کنیم.
اخلاقی امیری با انتقاد از عدم اولویتبندی مشکلات استان، عنوان کرد: مشهد بعد از تهران، یکی از آلودهترین شهرهاست و ما هنوز در حال بحث درباره سوغات زائر هستیم. با وجود دهها مسئله و چالش که امروز با آنها درگیریم، انتظار میرود که این اتاقها اجراییتر و عملیاتیتر عمل کنند. باید شبانهروز کار کنند و با روحیه جهادی پیش بروند. امیدوارم انشاءالله این اتفاقات به زودی رخ دهد.
انتهای پیام
نظرات