حسینعلی یوسفعلیزاده، ۲۳ فروردین در مراسم تودیع و معارفه رئیس نشر ارزشهای دفاع مقدس شهرستان قوچان، با اشاره به نقش مهم شهرستان قوچان در دوران دفاع مقدس، بر ضرورت استمرار یاد و راه شهیدان تأکید و اظهار کرد: نباید اجازه دهیم یاد و نام شهدا و مجاهدان در زندگی روزمره چه در محیط شخصی، چه اداری و اجتماعی به دست فراموشی سپرده شود. این یک دغدغه جدی است که رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار اخیر با خانواده شهدای اصفهان بر آن تأکید کردند.
وی ضمن قدردانی از زحمات مسئولان و فعالان فرهنگی شهرستان، افزود: کنگره شهدای قوچان، یکی از اقدامات ارزشمند و ماندگار در راستای ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت است؛ انسجامبخشی به آمار و اطلاعات ایثارگران، شناسایی و معرفی چهرههای شاخص و برگزاری همایشهایی با حضور بیش از ۴۰۰۰ نفر از رزمندگان و خانوادههای شهدا، از جمله فعالیتهایی بوده که شایسته قدردانی است.
یوسفعلیزاده در ادامه تصریح کرد: در برخی از شهرستانهای استان مانند کاشمر و تربتحیدریه، تاکنون اقدامات قابل توجهی در زمینه تألیف کتاب، مستندسازی و تولید آثار هنری پیرامون شهدا انجام شده است؛ قوچان نیز با توجه به سابقه پرافتخار خود و برخورداری از شخصیتهای ملی مانند شهید کلاهدوز(جانشین سابق فرماندهی سپاه پاسداران)، میتواند به یک قطب فرهنگی و هنری در حوزه دفاع مقدس تبدیل شود.
وی با اشاره به اهمیت فضای مجازی در ترویج مفاهیم ارزشی، تصریح کرد: امروز نمیتوان از فضای مجازی غافل شد، این فضا نه تنها به اندازه فضای حقیقی، بلکه گاهی عمیقتر و مؤثرتر است.
وی تاکید کرد: باید تولید محتواهای فاخر، مستندهای تصویری، فیلمهای کوتاه و برنامههای گرافیکی در اولویت قرار گیرد؛ اگر نمایندهای از شهرستان برای این حوزه معرفی شود، میتوان در زمینه تبادل تجربهها و استفاده از تولیدات مشترک نیز گامهای مؤثری برداشت.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی همچنین با اشاره به دیدار خود از دانشگاه صنعتی قوچان و بازدید از وضعیت یادمان شهدای گمنام، گفت: توجه به فضای فرهنگی دانشگاهها، بخشی از برنامههای مهم ماست، توسعه فعالیتهای فرهنگی، تدریس درس آشنایی با دفاع مقدس و رسیدگی به یادمانها از اولویتهاست.
وی تأکید کرد: این مأموریت، یک وظیفه انقلابی و الهی است؛ فراتر از بخشنامهها و دستورالعملها، باید با نیت خالص و روحیه جهادی وارد میدان شد. اگر کسی بخواهد برای شهدا کار کند، مسیر برایش هموار میشود.
قوچان به جمع پنج شهر ۱۰۰۰ شهید خراسان رضوی پیوست
علیرضا هراتیمطلق، امام جمعه قوچان نیز در این نشست از ثبت رسمی قوچان به عنوان یکی از پنج شهرستان استان خراسان رضوی با بیش از ۱۰۰۰ شهید و ۱۳هزار رزمنده خبر داد.
وی با تقدیر از تلاشهای جمعی مسئولان و بنیاد شهید در بازخوانی و اصلاح آمار شهدای شهرستان، اظهار کرد: برخی از شهدای شاخص قوچان نظیر شهید موسوی قوچانی و شهید کلاهدوز به دلیل انتقال پروندهها به دیگر شهرستانها از لیست خارج شده بودند که خوشبختانه طی بازبینی چند ماهه، آمار کامل شناسایی و پروندهها بازگردانده شد و در حال حاضر ۱۰۶۷ شهید برای این شهرستان به ثبت رسیده است.
هراتی مطلق در ادامه با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، رسانهها را ابزار مهمی در این مسیر دانست و تأکید کرد که اسناد افتخار هر شهرستان باید در قالبهای متنوع رسانهای به ثبت برسد.
وی همچنین از برگزاری بیش از ۱۲ یادواره شهدا، چهار یادواره شهدای انقلاب اسلامی و دیدارهای مستمر با خانوادههای معظم شهدا طی ماههای گذشته خبر داد و دیدار با پدر شهیدان نظری را از جمله برنامههایی دانست که منجر به احیای یاد و نام شهدا در نسلهای سوم و چهارم انقلاب شده است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان قوچان با اشاره به جمعآوری بیش از ۸۰۰ عکس و مصاحبه با رزمندگان دوران دفاع مقدس، از چاپ کتابی برای معرفی چهرههای دفاع مقدس خبر داد که حاصل تلاش میدانی و پژوهشی چندماهه با همکاری شورای فرهنگ عمومی بوده است.
وی با اشاره به مشکلات زیرساختی گلزار شهدای قوچان، از حرکت مردمی برای بازسازی و سرپوشیده کردن این مکان با هزینهای بالغ بر ۱۶۰ میلیون تومان تقدیر کرد و خواستار توجه ویژه مسئولان استانی و کشوری به ساماندهی قبور مطهر شهدا، بهویژه در روستاها شد.
در پایان این مراسم از زحمات علیاکبر میثاقی تجلیل شد و محمدعلی غیرتمند به عنوان مسئول جدید نشر ارزشهای دفاع مقدس شهرستان قوچان منصوب شد.
انتهای پیام
نظرات