• دوشنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1404012513069
  • خبرنگار : 50105

صادرات چین جهش یافت

صادرات چین جهش یافت

صادرات چین در ماه مارس، پس از آن که کارخانه‌ها پیش از اعمال تعرفه‌های جدید آمریکا، محموله‌های خود را به سرعت ارسال کردند، به شدت افزایش یافت، اما تشدید جنگ تجاری چین و آمریکا، چشم‌انداز کارخانه‌ها و رشد دومین اقتصاد بزرگ جهان را تاریک کرده است.

به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای چینی را به سطوح بالایی رسانده است که بسیاری از اقتصاددانان بر این باورند که بر جریان تجارت جهانی و سرمایه‌گذاری تجاری، تأثیر عمیقی خواهد داشت.

صادرات چین در مارس نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۲.۴ درصد افزایش یافت که بالاترین میزان در پنج ماه گذشته است. در نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان، رشد ۴.۴ درصدی پیش‌بینی شده بود. صادرات در ژانویه تا فوریه، ۲.۳ درصد رشد کرده است. واردات در مقایسه با کاهش دو درصدی پیش‌بینی شده در نظرسنجی رویترز و افت غیرمنتظره ۸.۴ درصدی در ابتدای سال جاری، ۴.۳ درصد کاهش یافت.

در ماه جاری و پس از اعلام دونالد ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه‌های گسترده بر بسیاری از کشورها در دوم آوریل، نااطمینانی‌های تجاری، بازارهای مالی را به لرزه درآورد. ترامپ چند روز بعد، به طور غیرمنتظره‌ای تعرفه‌های بالاتر را برای ده‌ها اقتصاد متوقف کرد، اما تعرفه‌های شدیدتری را بر چین اعمال کرد.

ترامپ ۱۰ درصد تعرفه روی تمام کالاهای وارداتی چینی به آمریکا وضع کرد که از چهارم فوریه اجرایی شد و پس از آن نیز ۱۰ درصد دیگر در مارس تعرفه اعمال کرد و پکن را متهم کرد که برای جلوگیری از ورود فنتانیل به آمریکا، اقدام کافی نکرده است.

دور جدید تعرفه‌های واشنگتن، تعرفه‌ها را بر چین به ۱۴۵ درصد افزایش داد و پکن را وادار کرد تا در تشدید جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان، تعرفه روی کالاهای آمریکایی را ۱۲۵ درصد افزایش دهد.

«ژو تیانچن»، اقتصاددان ارشد واحد اطلاعات اکونومیست، گفت: سرعت صادرات همچنان قوی و قوی‌تر از انتظارات ما بود.

پکن متعهد شده است که با تعرفه‌های آمریکا تا انتها مبارزه کند و در برابر شوک‌های خارجی، از اقتصاد محافظت کند، در حالیکه بازارها به طور گسترده انتظار دارند که مقامات چینی در ماه‌های آینده، برای حمایت از رشد، اقدامات محرک مالی و پولی بیشتری را به کار گیرند.

سازمان تجارت جهانی هشدار داده است که مناقشات تجاری چین و آمریکا می‌تواند حمل‌ و نقل کالا میان این دو اقتصاد را تا ۸۰ درصد کاهش دهد و به شدت به رشد جهانی آسیب برساند.

بانک آمریکایی «گلدمن ساکس»، هفته گذشته، با اشاره به تأثیر تعرفه‌ها، پیش‌بینی‌های خود از نرخ رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۵ را از ۴.۵ درصد، به چهار درصد کاهش داد. بانک «سیتی»، پیش‌بینی خود را از ۴.۷ درصد در دو روز قبل به ۴.۲ درصد کاهش داد. پیش‌بینی‌های بازنگری شده این بانک‌ها، بسیار کمتر از هدف رشد حدود پنج درصد دولت چین است.

صادرات، در مواجهه با بحران طولانی املاک و تشدید فشارهای کاهش تورم، تنها نقطه روشن در اقتصاد چین بوده است. تجارت کالاها نشان می‌دهد که واردات از آمریکا ممکن است قبلاً تحت تأثیر این اختلاف تجاری قرار گرفته باشد.

«ژو تیانچن»، گفت: به نظر می‌رسد، چین واردات کشاورزی خود از آمریکا را به طور کامل متوقف کرده است.

طبق گزارش رویترز، مازاد تجاری چین در مارس، ۱۰۲.۶۴ میلیارد دلار بود که نسبت به ۱۰۴.۸ میلیارد دلار در دسامبر، اندکی کاهش داشت، اما تقریباً مطابق با سطح ثبت شده در سال گذشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha